Behandel gewrichtspijn met zout en olie

Natuurlijke remedies zoals deze behandeling met zout en olie zijn erg effectief en voor de lange termijn. Het beste van alles: ze beschadigen je lichaam niet. Leer over een geweldige behandeling met zout en olie voor gewrichtspijn!
Behandel gewrichtspijn met zout en olie

Laatste update: 15 januari, 2019

Steeds meer mensen hebben last van gewrichtspijn. Dit komt doordat we weinig tijd hebben voor fysieke activiteiten, maar ook door de stijgende levensverwachting. In dit artikel zullen we je een krachtige behandeling laten zien die gebaseerd is op zout en olie.

Het is geweldig voor osteoporose en andere bot- en spierproblemen.

We leven langer en daardoor gebruik je je botten en spieren meer. Als gevolg daarvan slijten ze af.

Over het algemeen nemen mensen hun toevlucht tot chemische medicatie om hun symptomen te verlichten, zoals ibuprofen of paracetamol. Deze medicijnen zijn schadelijk voor zowel je maag als je lever. De laatste kan worden beschadigd door het nemen van middelen ter bescherming van je maag.

De natuur heeft ons echter andere bronnen gegeven die kunnen helpen zonder de andere organen te beschadigen. 

Als toevoeging is deze behandeling voor iedereen verkrijgbaar en eenvoudig te bereiden. Je hebt alleen een glazen bak of pot nodig om het in te bewaren, en een paar minuten per dag om het aan te brengen.

De geweldige eigenschappen van olijfolie

Olijfolie is rijk aan polyfenolen, die zich gedragen als antioxidanten. Wanneer de gouden vloeistof in contact komt met je lichaam, vertraagt het al de veroudering van cellen. 

Dit betekent dat het langer duurt voor pijn om op te treden.

Het bevat ook oleocanthal, een component die voorkomt dat enzymen die ontstekingen veroorzaken worden geactiveerd. Daarom geldt: drie eetlepels olijfolie is gelijk aan een tiende van die hoeveelheid van een chemisch ontstekingsremmend medicijn.

Tegelijkertijd reguleert het stress door de enkelvoudig onverzadigde vetzuren, een belangrijk punt voor een goede cardiovasculaire gezondheid.

Houd in je achterhoofd dat een goede circulatie essentieel is om je organen gezond te houden, aangezien het ervoor zorgt dat ze goed gevoed worden.

De geweldige eigenschappen van zeezout

Voor onze behandeling met zout en olie zullen we zeezout gebruiken vanwege de geweldige voordelen.

Om te beginnen, bevat zeezout een hoge magnesiumwaarde om je weefsels te versterken. Daarom is het een goede manier om weefselafbraak tegen te houden, of het nu door de tijd of door een ziekte komt.

Daar komt nog bij, dat de mineralen in zout erg goed voor je immuunsysteem zijn. Als gevolg daarvan zullen je botten en spieren sneller genezen. Dus, de consequenties van een wandeling, een lange autorit, het doorbrengen van veel uren op je stoel of langdurig staan, zullen veel kleiner zijn.

Alsof dat nog niet genoeg was, helpt zeezout je ook om je circulatiesysteem te verbeteren. Dat komt doordat het daadwerkelijk een overtollige hoeveelheid zout in je bloed elimineert en daarnaast ook je bloeddruk verlaagt.

Behandeling met zout en olie

Zout en olie tegen gewrichtspijn

Ingrediënten

  • 250 ml water
  • 300 ml olijfolie
  • 100 gram zout

Bereiding

  • Eerst voeg je de olijfolie en het zout toe aan het water.
  • Mix de ingrediënten en masseer het dan 3 minuten lang op het pijnlijke gebied.
  • Dit zal aan het begin genoeg zijn, maar voer de tijd geleidelijk op.
  • Het einddoel is om tot 20 minuten te komen. Maak je geen zorgen als je niet genoeg tijd hebt; dit is niet essentieel. Probeer om het minstens tot 10 minuten te doen.
Gewrichtspijn behandelen met zout en olie

Pas de behandeling zout en olie ongeveer 10 dagen toe. Je zult snelle, lang aanhoudende resultaten zien. Je zult je makkelijker kunnen bewegen, terwijl je pijn drastisch af zal nemen.

Dankzij deze traditionele remedie zal je nieuw leven in je cellen blazen, je circulatie en je immuunsysteem ondersteunen.

Bij sommige mensen kan de huid rood worden door het masseren en het verwijderen van het mengsel.

  • Om dit te voorkomen, veeg je eerst het mengsel van je arm af met een warme, dampende handdoek.
  • Gebruik dan een andere droge handdoek met talkpoeder om het gebied te verzachten.

Deze simpele stappen zullen eventuele roodheid voorkomen, zodat je de behandeling normaal kunt voortzetten.

Probeer het uit!

Zoals je kunt zien, is deze behandeling met zout en olie zeker het proberen waard. Het is eenvoudig te maken en aan te brengen, en de resultaten zijn geweldig.

Als je iemand bent die geen traditionele medicijnen vertrouwt, probeer dan deze behandeling. Er valt niets te verliezen en zo veel te winnen.

Probeer het uit en vertel ons hoe het je bevalt! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.