7 natuurlijke alternatieven voor ibuprofen

26 juni 2015

Ibuprofen heeft, net zoals alle medicijnen, een aantal negatieve bijwerkingen. Het probleem is vooral dat we zo makkelijk medicijnen kunnen kopen in de winkel en ze zelf kunnen toedienen. Meestal gebeurt dit zonder te letten op de juiste tijden en doseringen van de behandeling. Ibuprofen is onder andere pijnstillend, ontstekingsremmend en koortswerend – daarom is het zo veelgevraagd.

Het is niet voor niets dat je dokter degene is die medicatie kan voorschrijven, die is afgestemd op jouw situatie en je kan adviseren over de inname. Om schade te voorkomen is het een mogelijkheid om je dokter te bezoeken bij iedere aandoening. Anders kun je, in minder ernstige gevallen, natuurlijke medicijnen kiezen, waarmee je de pijn op een traditionelere manier vermindert. Onthoud wel dat natuurlijke medicijnen ook neveneffecten kunnen hebben, dus het is nog steeds een goed idee om met je dokter te overleggen voordat je een behandeling ondergaat.

De grootste problemen ten gevolge van dagelijks gebruik van ibuprofen zijn als volgt: diarree, buikproblemen, zweren, hoofdpijn en zelfs hartproblemen en -aanvallen.

Wat zijn de natuurlijke alternatieven?

Er zijn verschillende planten en natuurlijke middelen, die je kunt gebruiken wanneer je gezondheid niet in ernstig gevaar is.

En natuurlijk moet je wanneer je niet beter wordt, altijd zo snel mogelijk je dokter raadplegen.

Hier zijn zeven natuurlijke alternatieven voor ibuprofen.

Natuurlijke ontstekingsremmers

Kurkuma

kurkuma 2

Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het houdt je gewrichten gezond. Je kunt het vinden in zowel poedervorm als pilletjes.

Wanneer te vermijden

Kinderen jonger dan drie jaar of mensen die bloedverdunners nemen, die op het punt staan chirurgie te ondergaan of die galstenen hebben, kunnen kurkuma beter vermijden. Gebruik is niet aan te raden tijdens zwangerschap.

Arnica

Arnica heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Het wordt vooral gebruikt tegen pijn, spierpijn, spierscheuringen en reumatische artritis. Je kunt het gebruiken als infusie van een theelepel droge plant in een kop water. Pas het toe op het betreffende gebied met een schone doek.

Dit is alleen bedoeld voor extern gebruik. Consumeer het niet.

Cayennepeper

cayennepeper

Cayennepepers hebben pijnstillende en ontstekingsremmende effecten. Maak hiervan gebruik door het in je favoriete maaltijden te verwerken. Vergeet niet dat dit een sterke en scherpe smaak veroorzaakt. Je zult ook een kwart theelepel cayennepeper in een glas warm water nodig hebben. Drink het langzaam op gedurende de dag.

Je treft het ook aan in crèmes, zalven of oliën in je natuurwinkel. Pas op dat je het niet inhaleert en dat het niet in contact komt met je slijmvliezen. Was altijd je handen goed na gebruik of gebruik voor de zekerheid handschoenen.

Salix alba

Salix alba wordt gebruikt om zijn pijnstillende effecten, tegen menstruatiepijnen en als behandeling bij spierpijnen, hoofdpijn, artritis en koorts.

Zoethout

zoethout

Zoethout is te vinden in de supermarkt, apotheken en kruidenwinkels in de vorm van tabletten, pillen, crèmes, etc. Patiënten met Type II diabetes, verhoogde bloeddruk, een laag kaliumgehalte of hepatitis en zwangere vrouwen kunnen dit beter niet gebruiken.

Vermijd gebruik met andere medicijnen. Vertel je dokter dat je zoethout gebruikt.

Gember

Gember heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Je kunt het extern gebruiken als behandeling tegen artritis, CTS, verwondingen, verzwikkingen etc.

Voedsel met ontstekingsremmende werkingen

  • Vis (forel, zalm, sardines)
  • Plantaardige oliën zoals olijfolie of vlasolie
  • Noten en bladgroenten, vlaszaden, amandelen, hazelnoot

Neem deze voedselsoorten op in je dieet als je lijdt aan een ontstekingsziekte.

Probeer nu je de nadelen kent van medicijnen als ibuprofen, natuurlijke oplossingen te gebruiken. Vergeet niet dat je goed advies van een natuurlijke dokter nodig zult hebben met betrekking tot de dosering en behandelingstijd.

Het mag dan natuurlijk zijn, maar je kunt deze middelen niet zomaar overal en nergens voor toepassen. Vraag professioneel advies en gebruik deze middelen zoals aanbevolen en je zou geen problemen tegen het lijf moeten lopen.

Even eraan herinneren…

Als je een medische behandeling volgt, is het geen optie om je medicatie op te geven en over te stappen op deze natuurlijke varianten. Deze methoden zijn alleen bedoeld voor mensen die liever geen medicijnen nemen in het geval van lichte pijnen, die geen teken zijn van een ernstige ziekte.

Bekijk Ook