Ontspannende infusies die je helpen slapen

· 19 mei 2015

Vandaag de dag komen angst, stress en slaapproblemen steeds vaker voor door onze levensstijl, verantwoordelijkheden thuis of op het werk en andere factoren.  Ook al bestaan er geneesmiddelen om angst te verdrijven en beter te slapen, toch zijn er ook infusies van bepaalde kruiden die je op een natuurlijke manier tot rust brengen en beter doen slapen. Hieronder geven we je vijf goede voorbeelden van ontspannende infusies, die je zullen helpen om makkelijker en dieper te slapen.

Passiebloeminfusie

Thee van passiebloem (of passiflora) is een uitstekende natuurlijke remedie om angst tegen te gaan en stress te elimineren. Het fungeert als een licht kalmeringsmiddel, waardoor de passiebloeminfusie je beter zal doen slapen. Het is een veelvoorkomend kruid, dat je makkelijk in natuurwinkels kan vinden. Sommige mensen zeggen dat de passiebloem slecht smaakt, maar dat kan opgelost worden door een beetje honing of geconcentreerd vruchtensap aan de infusie toe te voegen.

Kamillethee

Dit is één van de meest bekende natuurlijke remedies tegen slaapstoornissen. Je kan het in bijna elke supermarkt of natuurwinkel terugvinden. Het heeft een zeer lekkere smaak. Je kan het zelfs in theezakjes in je bad gebruiken voor een heerlijk en ontspannend kamillebad.

Valeriaaninfusie

Valeriaanthee heeft veel aan populariteit gewonnen als zeer effectieve remedie tegen slaapstoornissen. Verschillende wetenschappelijke studies tonen veelbelovende resultaten, ook al is het precieze mechanisme dat valeriaan gebruikt om je te helpen slapen nog steeds niet duidelijk. Vandaag de dag is het makkelijk om valeriaan terug te vinden in supermarkten, kruidenwinkels of op het internet.

Het effect van valeriaaninfusie is sterker wanneer het over langere periodes wordt ingenomen. Dat is waarom het ideaal is voor de behandeling van chronische slaapstoornissen.

Lindebloesemthee

Dit is nog een bekende, natuurlijke remedie met een ontspannend en rustgevend effect. Dit product is te koop in bijna alle supermarkten en in alle kruidenwinkels. Wanneer je lindebloesem thee drinkt voor het slapen gaan, zal je ontspannen dankzij het vaatverwijdende effect ervan. Hierdoor zal je sneller in slaap vallen. Wanneer één kop niet voldoende is, mag je er maximaal vier verspreid over de dag nemen. Deze dosis mag je echter niet overschrijden, want een overmatige inname van lindebloesem kan toxische effecten teweeg brengen.

Kavathee

Het ontspannende effect van kavathee is aangetoond in vele wetenschappelijk studies. Het is een volledig natuurlijk en veilig product, dat geen afhankelijkheid kweekt. Om een infusie te maken is het belangrijk dat je pure kava van goede kwaliteit gebruikt. De kava die men in bepaalde winkels of supermarkten verkoopt kan niet geconcentreerd genoeg zijn om het gewenste effect te krijgen. Zodra je de angst onder controle hebt, is kava een perfecte hulp wanneer je gaat slapen.

Onthoud ten slotte dat wanneer je slaapproblemen aanhouden nadat je verschillende technieken en natuurlijke remedies, zoals deze ontspannende infusies, uitgeprobeerd hebt, je een dokter moet raadplegen.