7 gevaarlijke symptomen die elke vrouw moet herkennen

Onvoldoende slaap kan invloed hebben op je gezondheid, omdat je lichaam zo niet genoeg rust krijgt en daardoor niet in staat is gifstoffen naar behoren te elimineren. Ook zullen je cognitieve functies hieronder lijden.
7 gevaarlijke symptomen die elke vrouw moet herkennen
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 08 januari, 2019

Soms leidt de stress die we ervaren vanwege onze dagelijkse verplichtingen en zorgen ons af van gevaarlijke symptomen die aangeven wat er werkelijk gaande is in ons lichaam.

Vooral vrouwen denken vaak eerst aan een ander voordat ze aan zichzelf denken.

Om te voorkomen dat dit leidt tot ernstige gezondheidsproblemen zullen we in dit artikel een aantal gevaarlijke symptomen bespreken. Gevaarlijke symptomen die elke vrouw in haar achterhoofd zou moeten houden.

Wees alert, maar niet bang voor gevaarlijke symptomen

Het is absoluut niet onze bedoeling om je ongerust te maken. We willen je slechts op de hoogte stellen van belangrijke informatie aangaande bepaalde ziektes en de gevaarlijke symptomen die daarbij horen.

Daarnaast hopen we je bewust te maken van hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Immers, daarmee vergroot je de kans om lang van een goede gezondheid te kunnen genieten.

Het aanhouden van een gezond en gebalanceerd dieet, je emoties onder controle leren houden en het hebben van gezonde leefgewoontes zijn de basiselementen van je algehele gevoel van welzijn.

Frequent urineren

Drang om te Plassen

Voel je voortdurend de drang om naar het toilet te gaan? Frequent urineren is een veelvoorkomend verschijnsel bij vrouwen en kan een duidelijk symptoom zijn van een infectie.

Soms wordt er gemakkelijk een gewoonte van gemaakt om een urineweginfectie zelf thuis te behandelen. Met bijvoorbeeld de antibiotische middelen die we in huis hebben.

Toch raden wij ten zeerste aan dit niet te doen en allereerst een afspraak te maken bij je huisarts.

De oorzaken

Een urineweginfectie kan namelijk een verscheidenheid aan oorzaken hebben. Alleen je arts is in staat om de correcte diagnose te stellen en je de juiste behandeling voor te schrijven.

Natuurlijk kun je gebruik maken van wat eenvoudige natuurlijke huismiddeltjes, maar het is verstandig om zelfmedicatie te vermijden. Het is vooral belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is van de urineweginfectie. In sommige gevallen kan een urineweginfectie namelijk een indicatie zijn van een ernstigere ziekte die behandeld moet worden.

Buikpijn

Buikpijn

Hoe vaak heb je per maand last van buikpijn? Buikpijn lijkt vrij normaal. Toch kan het juist een van de gevaarlijke symptomen zijn. Je zou die dus nooit over het hoofd mogen zien. Misschien heb je slechts last van premenstruele krampen of wijst je buikpijn simpelweg op constipatie of gastritis.

Hoe dan ook is het belangrijk om de oorzaak van je buikpijn te achterhalen.

Een teken dat je meteen naar de dokter moet gaan is als je buikpijn gepaard gaat met een gebrek aan eetlust of plotseling onverklaarbaar gewichtsverlies.

Aanhoudende hoest

Keelpijn

Hoest kan een voorteken zijn van een verkoudheid. Vaak wordt dit veroorzaakt door heesheid of wordt het opgewekt door keelproblemen als gevolg van lange blootstelling aan airconditioning. Doorgaans heb je slechts tijdelijk last van hoest en is dit geheel ongevaarlijk.

Op het moment dat je echter merkt dat je hoest niet wegtrekt en je last hebt van voortdurend ongemak, maak dan gelijk een afspraak bij de dokter.

Aanhoudende hoest kan door veel dingen veroorzaakt worden:

  • keelstoornis,
  • poliepen,
  • allergieën etc.

Maar het kan ook gaan om ernstigere ziektes die onmiddellijke medische behandeling vereisen.

Ben je buiten adem?

Vermoeidheid

Wanneer je bijvoorbeeld thuis met de trap naar boven gaat, merk je dan dat je met de dag sneller buiten adem raakt? Waar kan dit door komen? Waarschijnlijk maak je jezelf wijs dat er niks aan de hand is, dat vrouwen wel vaker van die dagen hebben waarop ze zich vermoeider voelen dan normaal. Je denkt er niet veel van en vervolgens gaan de dagen gewoon voorbij.

Wees echter voorzichtig. Kortademigheid is een van de gevaarlijke symptomen, die altijd in acht zou moeten worden genomen.

Hartproblemen?

Vaak kan kortademigheid worden geassocieerd met hartproblemen. Als je daarnaast dus ook last hebt van tachycardie, borstpijn of zwelling in de handen en voeten, raadpleeg dan meteen een dokter.

Statistieken geven aan dat vrouwen, wanneer ze last hebben van symptomen die verbonden kunnen zijn aan hun hart, minder snel naar de dokter gaan dan mannen. Dit is een van de redenen waarom het aantal vrouwen dat overlijdt aan hartziekte in de laatste jaren alsmaar stijgt.

Probeer dit slechte patroon te doorbreken en maak gewoon een afspraak bij je dokter!

Angst

Angstaanvallen

Sommige mensen hebben voor langere periodes voortdurend last van angst of stress die ze niet in staat zijn op de juiste manier onder controle te houden. Toch kan het maanden of misschien wel jaren duren voordat ze dan eindelijk besluiten een afspraak te maken bij een psycholoog.

Voortdurend angstig door het leven gaan is echter een tikkende tijdbom voor je gezondheid.

Het hele lichaam wordt beïnvloed wanneer stress en angst je leven bepalen. Brandend maagzuur, indigestie, slaapproblemen, tachycardie, hoge bloeddruk zijn slechts een paar voorbeelden.

Angst is een stille vijand, die de kwaliteit van je leven belemmert en als je angst niet op de juiste manier behandelt, zal het nog veel ernstigere gevolgen hebben.

Slapeloosheid

Schaapjes Tellen

Hoe vaak heb je last van slapeloosheid? Is het slechts lichte slapeloosheid of is het chronisch? Wees je ervan bewust dat onvoldoende nachtrust een negatieve invloed heeft op je hele lichaam.

Denk daarbij aan het navolgende:

  • Je immuunsysteem wordt zwakker.
  • Je lichaam is niet in staat op normale wijze gifstoffen te elimineren.
  • Ook kunnen cognitieve functies achteruit gaan.
  • Je kunt gaten krijgen in je geheugen.
  • Je zult last hebben van een verminderde concentratie en nog veel meer.

Wat veroorzaakt het?

Slapeloosheid is een ware vijand van je gezondheid en het is vooral belangrijk dat je erachter komt waarom je er last van hebt. Is er sprake van een emotioneel probleem? Heb je last van pijn? Raadpleeg je dokter en probeer manieren te vinden waarop je ‘s nachts beter zult slapen.

Vreemde nieuwe moedervlekken

Moedervlekken Onderzoeken

Het is belangrijk dat je de verschijning van nieuwe moedervlekken op de huid nooit over het hoofd ziet.

Let op de vorm van de moedervlek, de kleur en of de rand van de moedervlek regelmatig of onregelmatig is.

Waarschijnlijk weet je dit wel, maar mensen stellen zichzelf tegenwoordig over het algemeen veel meer bloot aan de zon dan voorheen. Dit is een van de voornaamste redenen waarom huidkanker steeds vaker voorkomt. Daarnaast veroorzaakt blootstelling aan de zon nog vele andere gezondheidsproblemen.

Bescherm jezelf

Je kunt jezelf beschermen tegen uv-stralen door een crème of make-up met zonnefactor te dragen, blootstelling aan de zon te vermijden tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags wanneer de zon het hoogst staat en vooral door je huid goed in de gaten te houden.

Zodra je ziet dat er een nieuwe moedervlek of huidvlek op je huid is ontstaan, maak dan meteen een afspraak bij de dermatoloog.

Let op je lichaam, zorg goed voor jezelf en verbeter zo met de dag de kwaliteit van je leven. De gevaarlijke symptomen die we in dit artikel behandeld hebben, zouden mogelijk erg gevaarlijk kunnen zijn.

Je gezondheid is het waard om deze symptomen nauwlettend in de gaten te houden en ze meteen te behandelen als je ze inderdaad ervaart.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.