6 huismiddeltjes voor urineweginfecties

· 21 juli 2015

Urineweginfecties zijn de tweede meestvoorkomende reden waarom mensen ieder jaar naar de dokter gaan. Mannen kunnen urineweginfecties krijgen, maar ze komen veel meer voor bij vrouwen. Meer dan acht miljoen vrouwen per jaar gaan naar de dokter voor een behandeling voor deze infectie. En 20% van deze vrouwen krijgen een tweede infectie. Het goede nieuws is dat er veel huismiddeltjes zijn voor urineweginfecties. We zullen in dit artikel er zes opnoemen.

1. Baking soda

Urineweginfecties die langer dan twee dagen duren, vereisen medische hulp. Onbehandelde urineweginfecties kunnen je nieren infecteren en zullen een veel ernstiger probleem worden. Om een urineweginfectie te voorkomen of het vanaf het begin te behandelen, kan je een theelepel baking soda toevoegen aan een glas water. Dit zal je helpen om de infectie te verlichten. Baking soda neutraliseert zuur in je urine en versnelt herstel.

2. Cranberry’s

cranberry's

Cranberry’s en bosbessen komen van dezelfde plantfamilie en hebben dezelfde eigenschappen die bacteriën verhinderen. Volgens een onderzoek voorkomt cranberrysap urineweginfecties. Dit fruit in z’n geheel eten heeft dezelfde voordelen.

3. Cranberrysap

Veel onderzoeken hebben ontdekt dat het drinken van cranberrysap je kan helpen om urineweginfecties te voorkomen. Het lijkt erop dat cranberrysap de ontwikkeling van bacteriën die de infectie veroorzaken voorkomt en het is ook een erg mild antibioticum.

4. Ananas

ananas

Bromelaïne is een enzym dat je kan vinden in ananassen. Tijdens een onderzoek werd er naast de gebruikelijke antibiotica, bromelaïne gegeven aan personen met urineweginfecties en de infectie ging weg. Een bakje ananas eten zal goed smaken en het kan je helpen om infecties te verwijderen.

5. Vitamine C

Sommige dokters schrijven in ieder geval 5 gram of meer vitamine C per dag voor, wanneer patiënten terugkomende urineweginfecties hebben. Vitamine C zorgt ervoor dat je blaas gezond blijft tijdens verzuurde urine, omdat het voorkomt dat bacteriën die mogelijk schadelijk zijn, binnendringen.

6. Water

water

Als je snel urineweginfecties krijgt, zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt: ongeveer acht glazen per dag. Je zou in ieder geval elke vier of vijf uur moeten urineren. Als je momenteel last hebt van een infectie, drink dan water om het te bestrijden. Drink elk uur in ieder geval 240 ml water. Dit zal je helpen om de bacteriën te elimineren.