10 voedingsmiddelen die astma bestrijden

7 juni 2015

Astma is een chronische ziekte, die de luchtwegen beïnvloedt. Deze ziekte wordt veroorzaakt door bepaalde triggers, die ervoor zorgen dat er onder andere ernstige ademhalingsmoeilijkheden ontstaan. Hoewel astma nog niet te genezen is, is het wel zo dat je het onder controle kunt houden en het kunt bestrijden met een aantal medicijnen. Je kunt het ook verminderen door bepaalde voedingsmiddelen te eten. Dat is de reden waarom we de volgende tien voedingsmiddelen die astma hieronder bestrijden aanraden.

1. Avocado

Avocado is een uitstekende keuze voor mensen die aan astma lijden, vooral voor degenen wier astma is samenhangt met een walnootallergie. Avocado bevat ook glutation, een element dat cellen beschermt tegen vrije radicalen. Het heeft ook een groot ontgiftend vermogen.

2. Broccoli

Broccoli

Recente studies suggereren dat het eten van broccoli astmapatiënten vaak helpt om de effecten van deze aandoening te voorkomen. Tevens is het bewezen dat het eten van broccoli helpt bij het voorkomen van ontstekingen in de luchtwegen en dat het ook helpt vrije radicalen te elimineren.

3. Appels

Appels zijn een natuurlijk product, dat veel positieve effecten voor astmapatiënten heeft. Deskundigen zeggen dat dit komt doordat appels een goede hoeveelheid bio-flavonoïden bevatten. Deze stoffen, zoals quercetine, werken onder andere als een natuurlijke anti-histamine en zijn ontstekingsremmers voor de luchtwegen.

4. Bananen

bananen

Bananen kunnen mensen helpen beter te ademen en dat is waarom ze zijn sterk worden aangeraden voor astmapatiënten. Bananen bevatten pyridoxal, wat algemeen bekend staat als vitamine B6. Eén van de functies van deze vitamine is het ontspannen van de bronchiale gladde spier.

5. Gember

Astmapatiënten kunnen ook gember eten. Specialisten zeggen dat gember anti-inflammatoire stoffen bevat, die astma behandelen. Sterker nog: zij zeggen dat het deze stoffen zijn die gember zijn karakteristieke smaak geven.

6. Spinazie

spinazie

Spinazie is een zeer gezond product. Uit een recent onderzoek blijkt dat één van de vele voordelen van spinazie is, dat het helpt astma te voorkomen. Dit zal je niet verbazen, want dit product bevat een grote hoeveelheid voedingsstoffen en vitaminen, die essentieel zijn voor de goede werking van het lichaam.

7. Rozemarijn

Door de anti-inflammatoire eigenschappen en antioxidanten is rozemarijn een product, dat sterk wordt aanbevolen aan astmapatiënten. Met dit product kun je je luchtwegen gezond houden. Het zal je helpen de luchtwegen open houden.

8. Zonnebloempitten

Zonnebloempitten bevatten diverse voedingsstoffen en eigenschappen, die geweldig  zijn om astma te voorkomen. Dit zijn onder andere vitamine E, kalium en magnesium. Toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn, want het eten hiervan kan allergieën veroorzaken.

9. Munt

munt-3

Munt bevat verschillende eigenschappen, die je luchtwegen vrij maken, wat enorm behulpzaam is voor mensen die lijden aan astma. Dit product wordt in het algemeen veel verwerkt in geneesmiddelen voor behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen.

10. Vitamine C

Een geweldige aanbeveling voor astmapatiënten is om voedsel te eten wat rijk is aan vitamine C. Zoals je weet, bevat deze vitamine veel belangrijke voordelen voor je luchtwegen, evenals buitengewoon goede anti-septische effecten.

Bekijk Ook