Zo maak je een scrub met aspirine en honing

Dit masker met aspirine en honing heeft zoveel voordelen voor elk huidtype. Het ontdoet zich van dode huidcellen, verheldert de huid en brengt vitaliteit terug in de huid. Het helpt ook bij het remmen van de ontsteking en desinfecteren als je acne hebt.
Zo maak je een scrub met aspirine en honing

Geschreven door Thady Carabaño

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het maken van een scrub met aspirine en honing is zeer eenvoudig. Naast het feit dat het zeer gunstig is voor je gezondheid, zal het ook helpen bij het verbeteren van het uiterlijk van je huid door deze lichter en frisser te maken. Hieronder leggen we uit waarom het maken van een masker met aspirine en honing een geweldige keuze voor je uiterlijk is.

Een geweldige combinatie voor een gezichtsmasker

Deze combinatie is een zeer populair recept voor schoonheidsproducten. Dit komt omdat het de eigenschappen combineert die aspirine en honing te bieden hebben.

Aspirine is de commerciële naam voor acetylsalicylzuur, een populair pijnstillend middel dat in veel pijnstillers voorkomt.

Wanneer je aspirine met bijenhoning combineert, ontstaat er een scrub waardoor je de lagen dode huidcellen op je gezicht kunt verwijderen en onvolkomenheden van de huid kunt behandelen.

Aspirine en honing zijn nuttig voor de huidverzorging

Een vrouw met een gezichtmasker

Aspirine is een populair geneesmiddel, omdat het helpt koorts te verminderen en beschikt over pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarom kan het in bijna ieder huis worden gevonden.

Dat is echter niet alles wat het kan doen. Je kunt aspirine ook gebruiken om zelfgemaakte cosmetica voor je huid en zelfs je hoofdhuid te maken!

Aspirine is zeer nuttig voor de behandeling van een ruwe en droge huid. Daarnaast is het ook effectief voor de behandeling van roos en andere problemen van de hoofdhuid.

Het gebruik van een scrub op basis van aspirine en honing biedt vele voordelen voor je gezichtshuid, waaronder de volgende:

  • Het helpt om kleine donkere vlekken te verlichten. (Dit is echter afhankelijk van je huidskleur en hoe donker de vlekken zijn.)
  • De ontstekingsremmende eigenschappen van aspirine komen de behandeling van infecties en acne ten goede.
  • Dit mengsel helpt ook kleine wonden sneller te genezen, wat betekent dat het kan helpen bij het genezen van puistjes.

Bijenhoning is werkelijk verbazingwekkend

Bijenhoning is een fascinerend natuurproduct. Om genoeg nectar te verzamelen om iets minder dan een halve kilo honing te maken, moeten 60.000 honingbijen meer dan 2 miljoen bloemen bezoeken. Is dat niet geweldig?

Honing is rijk aan enzymen, vitamines en mineralen zoals:

  • kalium
  • calcium
  • fosfor
  • ijzer
  • magnesium
  • vitamine C, B en K

De homeopathische geneeskunde kent veel verschillende toepassingen voor bijenhoning. Toch kun je op meer manieren van honing profiteren dan alleen door de honing in te nemen.

Honing wordt ook veel gebruikt in allerlei soorten schoonheidsbehandelingen en gezichtsmaskers. Er zijn tal van bekende voordelen van dit product.

Het gebruik van een scrub met aspirine en honing geeft je huid krachtige antimicrobiële en antiseptische voordelen. Bovendien helpt het om je huid glad te maken en te hydrateren.

Hoe maak je een peeling met aspirine en honing?

Honing in een pot

De volgende scrub met aspirine en honing is gunstig voor alle huidtypes.

  • Je moet wel voorzichtig zijn als je een gevoelige huid hebt. In dit geval kunt je het masker eens in de vijftien dagen aanbrengen.
  • Als je een vette of gemengde huid hebt, kun je het masker twee keer per week gebruiken.

Voor een acnegevoelige huid raden wij je aan dit masker te gebruiken, omdat het echt helpt bij het elimineren van puistjes en mee-eters.

Als je ernstige huidaandoeningen hebt, zoals puistjes of cystische acne, kunt je aloëvera aan het mengsel toevoegen. Dit is een krachtig antibioticum dat bacteriële infecties bij dit soort huidaandoeningen kan helpen voorkomen.

Deze scrub met aspirine en honing helpt bij het sluiten van de poriën, terwijl de onvolkomenheden van de huid worden verwijderd. Bovendien helpt het olie onder controle te houden, wat op zijn beurt helpt de mee-eters waar we allemaal een hekel aan hebben, te elimineren.

Als je allergisch bent voor een van deze ingrediënten of een allergische reactie op de scrub opmerkt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan.

Ingrediënten

  • 2 of 3 aspirinepillen
  • 1 of 2 eetlepels gebotteld of gedestilleerd water (15 tot 30 ml)
  • 1 eetlepel bijenhoning (25 g)

Instructies

  • Plet eerst de aspirinepillen. Je kunt dit het beste doen door ze tussen twee lepels te leggen. Je kunt ook bruisende aspirinepillen gebruiken.
  • Voeg een lepel gebotteld of gedestilleerd water toe en meng tot een gladde pasta. Je kunt een beetje meer water toevoegen, maar alleen als dat nodig is.
  • Voeg vervolgens de honing toe en meng goed.
  • Was je gezicht en zorg ervoor dat je alle sporen van vuil en make-up verwijdert voordat je dit masker aanbrengt.
  • Wrijf het masker over je hele gezicht, maar vermijd het gebied rond de ogen.
  • Masseer je huid zachtjes met je vingertoppen om het scrubbende effect te verbeteren.
  • Laat het masker zes tot zeven minuten zitten zodat het goed kan worden geactiveerd.
  • Spoel tot slot het masker af met veel lauw water.

Mogelijke variaties

Voor een vette of acnegevoelige huid kunt je een lepel citroensap toevoegen aan het bovenstaande recept. Citroensap bevat veel vitamine C, wat de antimicrobiële eigenschappen van de honing versterkt. Hierdoor is deze oplossing zeer effectief bij ernstige huidaandoeningen zoals cystische acne.

Een andere optie is om een lepel aloëvera toe te voegen. Dankzij de samentrekkende eigenschappen helpt aloëvera de poriën te sluiten, ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen. Als dat nog niet genoeg is, is het ook zeer hydraterend!

Voor de droge huid, voeg één tot twee lepels (ongeveer 30 ml) yoghurt toe aan je aspirine- en honingmengsel. Dit product helpt de droge huid de hydrateren en weer te laten stralen.

Als je vragen heeft over deze behandelingen, raadpleeg dan een dermatoloog. Ook als je huid rood wordt na het aanbrengen van dit masker, stop onmiddellijk met het gebruik ervan en raadpleeg je huidarts.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.