Zelfgemaakte make-up remover voor een gevoelige huid

Een teveel aan make-up kan je huid beschadigen. Het is daarom belangrijk om je make-up elke avond te verwijderen. In dit artikel vind je de beste natuurlijke make-up removers voor elk type gezicht. Het beste is dat je ze allemaal zelf thuis kunt maken.
Zelfgemaakte make-up remover voor een gevoelige huid

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Elke dag realiseren we ons weer dat de eerste indruk telt. Er goed uitzien is ook erg belangrijk voor ons zelfvertrouwen. Dus kiezen veel mensen ervoor om make-up te dragen. Zelfgemaakte make-up remover kan hen daarbij helpen.

Een teveel aan make-up kan onze huid namelijk beschadigen. Het is dus belangrijk make-up goed te verwijderen. Het is ook belangrijk een make-up remover te gebruiken die past bij jouw huidtype.

Om je te helpen bieden wij je een aantal zelfgemaakte oplossingen voor elk gezichtstype.

Zelfgemaakte make-up remover voor een droge huid

1. Kokosolie

Kokosolie hydrateert de huid goed

Een droge huid wijst erop dat je huid onvoldoende water absorbeert. We zoeken dus naar iets dat extra vocht inbrengt zodat het absorptieprobleem minder wordt.

De stof die ons het meeste interesseert is laurinezuur, omdat het de celregeneratie bevordert. De werking van de huid wordt hierdoor effectiever en de huid is beter in staat voedingsstoffen op te nemen.

Daarnaast dringt kokosolie gemakkelijk door in de diepere lagen van de huid. Zo verzorgt kokosolie de huid beter dan andere make-up removers, zonder dat je veel tijd in de bereiding ervan hoeft te steken.

2. Amandelolie

Amandelolie is zeer populair in de hedendaagse schoonheidsindustrie. Deze olie is rijk aan vitaminen en vetzuren en werkt sterk hydraterend.

Verder helpt deze stof met het reinigen van verstopte poriën, wat ook helpt in de strijd tegen een droge huid. Onthoud dat make-up zich doorgaans in de opperhuid nestelt. Dit voorkomt dat voedingsstoffen hun bestemming kunnen bereiken.

Gebruik daarom amandelolie en profiteer van de eigenschappen die veroudering tegengaan die de vitaminen in de olie met zich meebrengen.

Dankzij deze vitaminen duurt het langer voordat rimpels en andere ouderdomstekens tevoorschijn komen. Dit maakt het een erg veelzijdige behandeling.

Zelfgemaakte make-up remover voor een vettige huid

1. Komkommerwater

Komkommer geeft je huid wat het verdient

Vettigheid bouwt zich op wanneer de talgkliertjes in de huid hun werk niet kunnen doen. Daarom moet je huismiddel er in dit geval op gericht zijn de talgkliertjes zoveel mogelijk te helpen.

Om dit te bereiken is het belangrijk dat je huid voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Beide zijn essentieel om je huidcellen gezond te houden en hun verjonging te versnellen.

Ingrediënten

 • 300 gram komkommer (1 stuk)
 • 500 ml water (2 kopjes)
 • 500 ml rozenwater (2 kopjes)

Bereiding

 • Snijd eerst de komkommer in stukjes.
 • Doe dit in een pan water en breng het daarna aan de kook.
 • Haal vervolgens na 20 minuten de komkommer eruit.
 • Laat het water tenslotte afkoelen en voeg het rozenwater toe.

2. Etherische oliën

Etherische oliën worden met de dag beroemder. Hun hydraterende werking is ongetwijfeld sterk, maar ze bevatten daarnaast ook een eindeloze hoeveelheid voedingsstoffen die je lichaam revitaliseren.

Zo hebben ze ten eerste een sterke antibacteriële werking, aangezien ze acne en verstopte poriën te lijf gaan. Ten tweede bevatten ze zogeheten monoterpenen, die je cellen ‘resetten’.

Ingrediënten

 • 0,5 ml ylang ylang etherische olie (10 druppels)
 • 0,6 ml Geranium etherische olie (12 druppels)
 • 52 ml Jojoba-olie (50 gram)
 • 47 ml zoete amandelolie (45 gram)

Zelfgemaakte make-up remover voor een gevoelige huid

De zenuwuiteinden van sommige mensen zijn bovengemiddeld gevoelig. Ze reageren daarom op bepaalde prikkels die andere mensen koud laten.

Eerder zeiden we al dat cosmetica je huid kan beschadigen. Als je een gevoelige huid hebt, is deze kans nog groter. Om dit te voorkomen bieden wij een aantal mogelijke oplossingen.

1. Camellia-olie

Camellia-olie is rijk aan omega 6-vetzuren

Als je een gevoelige huid hebt, dan moet je extra voorzichtig zijn. Je hebt dus een product nodig dat zacht voor je huid is, maar tegelijkertijd je huid verbetert.

Wij raden daarom camellia-olie aan, omdat het rijk is aan omega 6-vetzuren. Deze zijn interessant omdat je lichaam ze zelf niet produceert, maar ze wel je huidcellen kunnen revitaliseren.

2. Jojoba-olie

Wat jojoba-olie zo interessant maakt is dat het vitamine E bevat. Deze vitamine versterkt de haarvaten in je huid.

Een goede doorbloeding is belangrijk om de stress in je huidcellen te verminderen. Je bloed transporteert immers voedingsstoffen door je lichaam. Je wilt dus niet dat je lichaam hiervoor te hard moet werken.

Het is daarnaast een effectief middel om de bijwerkingen van blootstelling tegen te gaan aan:

de zon

vervuiling

make-up

Met deze huisgemaakte make-up removers kun je jouw make-up verwijderen en tegelijkertijd je huid verzorgen. Is dat niet geweldig? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.