Wat je voeten zeggen over je persoonlijkheid

Wist je dat de verschillende lengtes van je tenen en je vingers informatie kunnen prijsgeven over jouw persoonlijkheid? Ontdek wat jouw voeten zeggen over je in dit artikel.
Wat je voeten zeggen over je persoonlijkheid
Leidy Mora Molina

Beoordeeld en goedgekeurd door de verpleegkundige Leidy Mora Molina.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Het is boeiend om te leren wat je voeten zeggen over je persoonlijkheid. Het lijkt misschien niet waar te zijn, maar de vorm van jouw voeten vertelt veel over je.

Wist je dat je de persoonlijkheid van iemand kunt bepalen door reflexologie? Imre Somogyi, voorzitter van de Reading Toes Association, legt uit hoe je de verschillende karaktereigenschappen van ieder mens kunt herkennen met behulp van reflexologie.

Griekse voeten

Voeten in het water

Om erachter te komen of je een Griekse voet hebt, moet je naar je tweede teen kijken. Deze teen wordt ook wel de wijsteen genoemd. Bij Griekse voeten is de wijsteen langer dan de grote teen. 

Aan de andere kant zijn de andere tenen juist in toenemende mate korter.

 • Als jouw voeten deze eigenschappen hebben, ben je waarschijnlijk creatief, atletisch en zeer actief.
 • Daarnaast zijn mensen met dit soort voeten altijd enthousiast over nieuwe ideeën. Ze motiveren de mensen om hen heen.
 • Ze zijn ook erg impulsief. Dit is een kwaliteit die hen een overmatige hoeveelheid stress oplevert. Bovendien maken ze hierdoor soms fouten.

Vierkante voeten

Het meest opvallende aspect van dit soort voeten is dat de grootste drie tenen vaak even lang zijn. De kleine teen en ringteen zijn een beetje korter.

 • Zien jouw voeten er zo uit? Dan heb je waarschijnlijk een zeer analytische persoonlijkheid. Mensen met vierkante voeten denken altijd goed na voordat ze een beslissing nemen. Ze analyseren de positieve en negatieve aspecten van een probleem.
 • Ze zijn niet impulsief. Daarnaast laten ze zich niet beïnvloeden door andere mensen. Dit komt doordat hun beslissingen een zeer solide basis hebben.
 • Het zijn vaak praktische, betrouwbare mensen die veel zelfvertrouwen hebben. Daarom kun je altijd vertrouwen op een vriend die dit soort voeten heeft.

Egyptische voeten

Deze voetsoort wordt gekarakteriseerd door tenen die in een rechte lijn steeds kleiner worden.

 • Hebben jouw voeten deze vorm? Dan waardeer je een intiem en privé leven boven alles.
 • Mensen met dit soort voeten hebben de neiging om verborgen aspecten te hebben. Daarnaast distantiëren ze zichzelf van de realiteit.
 • Het zijn dromers, rebelse types en impulsief tegelijkertijd. Dit geldt vooral als ze de alledaagse aspecten van het leven onder ogen moeten zien. Daarnaast hebben zij een vaak wisselend humeur.

Ronde voeten

Let goed op als jouw voeten een ronde vorm hebben. Je moet weten dat dit type voet over het algemeen erop wijst dat iemand altijd beleefd en zachtaardig is. Ze hebben vaak moeite met het geven van hun mening.

Aan de andere kant, als de voeten wat meer hoekig zijn, wijst dat op iemand die weet hoe hij zich moet verdedigen op het moment dat dat nodig is.

Langgerekte voeten

Langgerekte voeten met dunne tenen en smalle hielen behoren toe aan reflexieve mensen (theologen bijvoorbeeld, of ethici) die exclusieve zaken waarderen.

Volgens de reflexologie kunnen deze mensen geneigd zijn om aan bepaalde pijnen te lijden. Hieronder vallen gasvorming, angsten en stress.

Brede voeten

Aan de andere kant zijn mensen met brede voeten en korte tenen niet zo materialistisch ingesteld.

Als jouw voeten breed zijn, vertelt de reflexologie dat je kunt leiden aan cardiovasculaire problemen of een slechte circulatie.

Handen zijn ook belangrijk

Handen

Als je het over je lichaamsuiteinden hebt, zijn je voeten niet het enige lichaamsdeel dat iets zegt over je persoonlijkheid. Je kunt ook afgaan op de vorm van je hand.

Bijvoorbeeld, volgens een onderzoek dat is uitgevoerd in 2011, zegt de lengte van je ringvinger iets over de hoeveelheid geslachtshormonen waaraan je bent blootgesteld tijdens de zwangerschap. Deze hormonen zijn oestrogeen en testosteron.

Daarnaast hebben ze vastgesteld dat bij de meeste mannen de ringvinger langer is dan de wijsvinger. Bij vrouwen is dit precies andersom.

Tot besluit kunnen we stellen dat je de persoonlijkheid van iemand af kunt lezen door naar zijn of haar handen en hun voeten te kijken. Wat zeggen jouw handen en jouw voeten over jou?

Uitgelichte afbeelding met dank aan ©wikiHow.com


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Blanco, A. L. (2017). Nuevo manual de Reflexología: El método más completo y actual sobre las técnicas, la práctica y la teoría de la ciencia reflexológica. Robin Book.
 • Cely, E. R. L., Castiblanco, N. J. P., Manrique-Abril, F. G., & Díaz, M. A. V. (2012). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. Rev. salud hist. sanid.Revista salud, historia y sanidad7(1). https://agenf.org/ojs/index.php/SHS/article/view/156
 • Fred Gustavo Manrique-Abril, Mario Andrés Valderrama Díaz, E. R. L. C. N. J. P. C. (2013). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. REVISTA SALUD, HISTORIA Y SANIDAD7(1). Recuperado a partir de https://agenf.org/ojs/index.php/shs/article/view/156
 • Hansmann, B. (1997). Con Los Pies en el Suelo: Forma de Cuerpo y Visión Del Mundo. Icaria.
 • Pérez Pico, A. M., Castaño Justo, B., & Mayordomo Acevedo, R. (2016). Relación entre la fórmula digital y las deformidades del antepié en una población joven. European Journal of Podiatry / Revista Europea de Podología2(1), 1–11. https://doi.org/10.17979/ejpod.2016.2.1.1363

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.