Verbeter je hyperthyroïdie met 9 natuurlijke, eenvoudige doe-het-zelf tips

Als je lijdt aan hypothyroïdie dan is het ook erg belangrijk dat je regelmatig beweegt. Oefeningen zullen niet alleen je metabolisme versnellen. Maar ze bevorderen ook de verbranding van vet en zorgen voor een hoger energieniveau.
Verbeter je hyperthyroïdie met 9 natuurlijke, eenvoudige doe-het-zelf tips
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 27 april, 2018

Hypothyroïdie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een verminderde werking van je schildklier. Misschien geloof je dit niet maar enkele doe-het-zelf tips kunnen je hierbij helpen. Verbeter je hypothyroïdie op deze eenvoudige manieren.

Het gevolg van hypothyroïdie is dus dat de hoeveelheid afgescheiden schildklierhormonen daalt. Dit veroorzaakt dan verschillende symptomen. Het basaalmetabolisme vermindert en je gewicht neemt toe. Bovendien krijgt je last van uitputting, overgevoeligheid voor kou, constipatie, bloedarmoede, enzovoort.

In dit artikel ontdek je enkele natuurlijke, eenvoudige, doe-het-zelf tips. Ze helpen je bij de bestrijding van de meest voorkomende symptomen van hypothyroïdie.

Hoe genees je hypothyroïdie?

Helaas is hypothyroïdie een aandoening waarvoor in principe nog geen genezing bestaat. Zodra de diagnose gesteld is kan je het echter behoorlijk goed onder controle krijgen met de gepaste medicatie.

Maar ondanks de behandeling hebben veel mensen nog steeds last van de symptomen van deze ziekte. In dit geval kunnen ze zich alleen wenden tot natuurlijke remedies.

Deze alternatieve oplossingen werken ook erg doeltreffend in het beginstadium. Want als je de eerste symptomen van hypothyroïdie begint te ervaren en voordat je naar een behandeling overstapt kunnen deze alternatieven voorkomen dat het erger wordt.

Verbeter je hypothyroïdie met deze tips

1. Groene smoothies

Verbeter je hypothyroïdie met groene smoothies

Groene smoothies zijn een heerlijke, handige en gezonde manier om elke dag een degelijke portie fruit en groenten te krijgen. Dit geldt zelfs voor de mensen die niet echt fan zijn van groenten.

Want dit soort smoothies verbeteren de werking van het lichaam en verwijderen gifstoffen. Dit is uiteraard erg gunstig om allerlei soorten symptomen te voorkomen.

Bovendien helpen groene smoothies om je gewicht in balans te houden. Ze bestrijden ook constipatie, laten je energieniveau stijgen en verbeteren je gemoedstoestand.

2. Stimulerende kruiden

Sommige aromatische keukenkruiden bezitten heilzame geneeskrachtige eigenschappen die bij veel ziekten een gunstig effect hebben. Deze kruiden zijn eigenlijk beter bekend vanwege van hun vermogen om de smaak van je voeding te verbeteren.

In het geval van hypothyroïdie raden we je aan vooral de volgende drie kruiden toe te voegen aan je eten en je theeën:

 • Cayennepeper
 • Gember
 • Ceylonkaneel

Je kan ze gebruiken in smaakvolle recepten en zoet nagerechten, in smoothies of sappen.

3. Het is onontbeerlijk dat je lichamelijke oefeningen doet

Verbeter je hypothyroïdie door te bewegen

Lichamelijke oefening raden we natuurlijk aan iedereen aan. Maar mensen die aan hypothyroïdie lijden zullen als gevolg van sporten een aanzienlijke verbetering merken. Want beweging versnelt het metabolisme dat in dit geval vaak traag werkt. Bovendien voorkomt het gewichtstoename.

Activeer dus je metabolisme. Het zal je niet alleen helpen om calorieën te verbranden. Maar het verhoogt ook je vitaliteit en bestrijdt overgevoeligheid voor kou.

4. Verbeter je hypothyroïdie met kokosolie

Extra vierge kokosolie is steeds populairder bij mensen die op zoek gaan naar uitzonderlijke voedingsmiddelen die hun dieet kunnen verrijken.

Deze plantaardige olie bezit bovendien het positieve vermogen de productie van schildklierhormonen te stimuleren. Dat betekent dus dat het je metabolisme versnelt en overmatig gewicht bestrijdt hoewel deze olie een vetsoort is.

Je kan dagelijks twee eetlepels eten. Neem ‘s ochtends vroeg één lepel kokosolie op een nuchtere maag en nog een lepel ‘s avonds. Je kan ook starten met een kleinere hoeveelheid en dit dan opvoeren als het jou een goed gevoel geeft.

5. Massage van de schildklier

Verbeter je hypothyroïdie door de schildklier te masseren

Onderschat deze eenvoudige oefening zeker niet. Masseer met wat kokosolie de zone van de hals waar de schildklier zich bevindt. Verbeter je hypothyroïdie met deze techniek door deze massage zachtjes elke dag gedurende enkele minuten uit te voeren.

Elke massage van jezelf heeft immers gunstige effecten op de gezondheid op voorwaarde dat het niet onaangenaam of pijnlijk is.

6. Etherische vetzuren

Eén van de symptomen van hypothyroïdie is een droge huid. Maar je kan deze huidaandoening verbeteren. Verschaf je huid de nodige voedingsstoffen zodat het voldoende voeding krijgt en glanst. Bovendien voorkomt het vroegtijdige rimpels.

De volgende voedingsmiddelen kan je dagelijks eten:

 • Lijnzaad
 • Chiazaden
 • Krill-olie
 • Avocado
 • Botervet of geklaarde boter
 • Vette vis

Ook dit vind je zeker boeiend: Eet avocado’s en houd je lichaam gezond!

7. Chiazaden

Verbeter je hypothyroïdie met chiazaden

Chiazaden werken erg doeltreffend als je last hebt van constipatie.

 • Voordat je ze eet raden we je echter aan ze meerdere uren te laten weken in water (één nacht bijvoorbeeld). Daarna kan je ze eten.
 • Je kan ze ook in sappen en smoothies mengen.

8. Leer zingen

Je hoeft geen groot talent te zijn om in de privacy van je huis te kunnen zingen.

Deze gewoonte is erg nuttig om de schildklier te regelen. Want de vibratie bij het zingen gebeurt precies in die zone waar de schildklier zich bevindt. Dit zal zelfs een gunstig effect hebben op je energieniveau en je welzijn verbeteren.

9. Drink water

Verbeter je hypothyroïdie

Water drinken is een eenvoudige gewoonte die de werking van je organen verbetert. Bovendien helpt het de activatie van het metabolisme en bestrijdt het constipatie. Het zorgt ook voor een droge huid en ondersteunt gewichtsverlies.

Om al deze redenen vormt water dus een belangrijk onderdeel van alle behandelingen. Dit geldt vooral in het geval van hypothyroïdie.

Verbeter je hypothyroïdie! Maak gebruik van de tips die we je hier voorstellen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.