Je haar op natuurlijke wijze lichter maken

· 4 augustus 2015

In dit artikel tonen we je enkele manieren waarop je je haar op een natuurlijke wijze lichter kan maken. Je zal verrast zijn!

Soms zijn we het beu om steeds dezelfde kleur haar te hebben. Het regelmatige gebruik van chemische producten en haarkleurmiddelen kan je haar echter schade toebrengen en de natuurlijke glans doen verdwijnen. Daarom tonen we je hieronder enkele natuurlijke manieren om je haar lichter te maken, die gezonder en veiliger zijn.

Kamille

Maak kamillethee en doe de afgekoelde drank in een vernevelaar. Was dan je haar met shampoo en wacht tot het volledig droog is. Spuit dan de thee op je haar terwijl je het doorkamt en droog het dan opnieuw met de haardroger. Laat het een uur intrekken en was dan je haar. Herhaal dit enkele keren per week.

Citroen

Voor deze methode heb je een kop vers citroensap en 1/4 kop warm water nodig. Meng ze en doe het in een vernevelaar. Spuit het vervolgens op je haar totdat het vochtig is. Het is het beste dit te doen op ongewassen haar.

Ga daarna 1 tot 2 uur in de zon staan (vergeet je zonnebrand niet!). Je kan gedurende die tijd gewoon je dagelijkse activiteiten uitoefenen terwijl je haar droogt. Na 1 à 2 uur neem je een douche en was je je haar met shampoo. Gebruik zeker ook een goede conditioner, want het citroenzuur in het sap zal je haar uitdrogen.

Bier en ei

haar2

Meng een eiwit met een halve kop gewoon bier (dus geen rood of donker bier). Breng dit mengsel aan op je haar en laat het minstens een uur drogen in de zon. Spel vervolgens met warm of koud water.

Henna

Dit recept gaat al vele jaren terug en werd al door onze grootouders gebruikt om haar donkerder of lichter te maken. Voor je henna op je haar aanbrengt, moet je eerst wel van enkele zaken op de hoogte zijn. Zo zal je bijvoorbeeld makkelijker het gewenste effect bereiken wanneer je haarkleur egaal is. Als je haar veel verschillende kleuren heeft, zal het effect van henna minder groot zijn.

Henna kan je vinden in winkels die natuurlijke voeding verkopen. Je kan kiezen voor een blonde of bruine kleur. Weet wel dat het effect van natuurlijke producten minder lang is dan bij chemische haarkleurmiddelen.

Meng het hennapoeder in een bakje met kokend water totdat je een pasta krijgt. Zorg ervoor dat je haar schoon en droog is. Breng de pasta aan van de wortel naar de punten van het haar en gebruik handschoenen wanneer je dit doet. Masseer de pasta in je haar en bedek het vervolgens met een douchekapje. Laat het enkele uren inwerken tot je haar de gewenste kleur heeft gekregen (hoe langer je de pasta op je haar laat inwerken, hoe sterker de kleur zal zijn). Was je haar vervolgens met shampoo en conditioner.

Citroen en kamille

Zoals we hiervoor reeds uitlegden, zijn dit twee producten die goed zijn voor het lichter maken van je haar. Maar ook samen hebben ze een goed effect. Meng daarvoor het sap van één citroen met twee eetlepels kamille en breng dit aan op je haar. Laat het twee uur drogen in de zon en was je haar vervolgens zoals gewoonlijk.

Je kan ook een beetje van dit mengsel toevoegen aan je shampoo en het telkens als je je haar wast, tien minuten laten inwerken. Spoel vervolgens zoals gewoonlijk.

Kaneel

haar3

Meng 3 eetlepels kaneel met 3 eetlepels conditioner in een bakje. Roer het mengsel tot je een gladde pasta krijgt en breng het aan op je haar. Bedek het dan gedurende zes tot acht uur met een douchekapje. Was je haar vervolgens met shampoo.