Maak een haarmasker met mayonaise voor prachtig mooi haar

Mayonaise is een goedkope en natuurlijke manier om je haar opnieuw te laten glanzen en te hydrateren. Want door een overmatig gebruik van je dagelijkse schoonheidsroutine kan de glans verdwenen zijn.
Maak een haarmasker met mayonaise voor prachtig mooi haar

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Een haarmasker met mayonaise is een ideaal middel voor die mensen met droog haar dat echt dringend gehydrateerd moet worden.

We zien dat ons haar in een slechte toestand verkeert. Meestal is de voornaamste reden onze manier van wassen, het gebrek aan hydratatie en aan vitaminen.

Om dit effect tegen te gaan kunnen we de bestanddelen in mayonaise gebruiken. Want mayonaise bevat omega 3-vetzuren, vitamine E en nog enkele andere voedingsstoffen die een handige remedie vormen om gezond haar te krijgen. We leggen uit wat de voordelen van mayonaise zijn en hoe je een haarmasker met mayonaise kan gebruiken.

Waarom is mayonaise een ideaal middel?

Dit zijn enkele van de voornaamste ingrediënten in mayonaise: eieren, azijn en olie.

Eieren

Een haarmasker met mayonaise maken

Eieren bevatten uitzonderlijke eiwitten. Dat is de reden dat ze de haarzakjes verstevigen. Tegelijkertijd maken deze eigenschappen de weerstand en de glans van het haar sterker. Dit voorkomt dat de haren breken.

Azijn

Azijn biedt vele voordelen voor het haar en de huid. Het reinigt, ontsmet en vermindert krullen. Bovendien bestrijdt het de micro-organismen die roos veroorzaken. Azijn zal ook de aanwezigheid van roos verminderen.

Het maakt daarnaast de hoofdhuid zachter.

De beste keuze is appelazijn. Dat komt omdat deze azijnsoort de meest voedzame is. Het bevat namelijk een grote hoeveelheid enzymen en mineralen.

Olie

Haarmasker met mayonaise bevat ook olie

In oosterse culturen is het gebruikelijk om olie op het haar aan te brengen. Want olie beschermt het haar tegen de zon en tegen vervuiling.

We zien dit bijvoorbeeld in India. Daar volgen vrouwen deze traditie. Het resultaat is dat zij lang, sterk, glanzend, gehydrateerd en gevoed haar hebben.

De populairste oliën zijn kokosolie, sesamolie, vierge olijfolie en zonnebloemolie.

De voordelen van mayonaise

We vatten het even voor je samen. Dit zijn de voordelen van mayonaise voor het haar:

 • Het hydrateert de hoofdhuid.
 • Dit middeltje laat je haar glanzen en maakt het zacht.
 • Het verwijdert roos.
 • Mayonaise maakt je haar hanteerbaar.
 • Het vermindert krullen.
 • Het herstelt gespleten haarpunten en vermindert haarverlies.

Maak je eigen mayonaise

Haarmasker met zelfgemaakte mayonaise

Wil je dit haarmasker met mayonaise proberen? Dan kan je mayonaise kopen of je kan je eigen zelfgemaakte versie gebruiken.

Het is duidelijk dat je beter onbewerkte ingrediënten kunt kiezen. Zo krijg je de natuurlijke positieve effecten van de bestanddelen in mayonaise.

Zelfgemaakte mayonaise

Het is heel gemakkelijk om zelf mayonaise te maken. Maar de hoeveelheid ingrediënten die je moet gebruiken, zal afhangen van de lengte en de hoeveelheid haar die jij hebt.

Het volgende recept zal werken bij iemand met kort haar. Is dit bij jou niet het geval, voeg dan de nodige dosis ingrediënten toe.

Ingrediënten

 • 1 ei
 • 2 eetlepels olie (32 g)
 • 1 eetlepel appelazijn (10 ml)

Materiaal

 • Een blender

Bereiding

 • Doe de eieren, de azijn en de olie in een grote kom.
 • Met de blender op maximumsnelheid meng je alle ingrediënten. Beetje bij beetje voeg je dan de olie toe tot je een romige samenstelling hebt.
 • Zodra de mayonaise klaar is, breng je het aan om het haar te bevochtigen. Bedek daarna je haar met een douchemuts om het vochtig te houden. Over de douchemuts wikkel je een handdoek.
 • Laat het mengsel 25 tot 40 minuten inwerken. De duur zal afhangen van hoe beschadigd je haar is. Je kan zelfs hitte aan het haar toevoegen om de opname van de voedingsstoffen te vermeerderen.
 • Na de voorgeschreven tijd spoel je het haar met koud water uit. Was het daarna op de gewone manier.

Mayonaise die je in de winkel koopt

Als je gekochte mayonaise gebruikt, dan moet je een halve kop in een kom doen en olie of avocadopuree toevoegen. Want dit zal het haar zelfs nog beter verzorgen en zijdeachtig en glanzend maken.

De toepassing is dezelfde als bij de zelfgemaakte mayonaise. Om te eindigen was je het haar zoals je gewoonlijk doet.

Aanbevelingen voor het gebruik van een haarmasker met mayonaise

Afhankelijk van het haartype van ieder persoon brengen we de mayonaise op een bepaalde plaats of op een andere aan. We zullen nu in het vervolg van het artikel kort deze omstandigheden beschrijven.

Droog en fijn haar

Haarmasker met mayonaise voor droog en fijn haar
 • Bij droog en fijn haar breng je het haarmasker met mayonaise aan van de wortel tot de haarpunten. Doe dit om de twee weken gedurende 20 minuten.
 • Wordt je haar vet, ook als was je het goed met shampoo? Verminder het gebruik van dit masker dan tot één keer per maand.

Een vette hoofdhuid

 • Is je haar droog maar de hoofdhuid vet, dan is het beter dat je het masker van het midden van je haar tot aan de haarpunten aanbrengt. Doe dit om de twee weken.
 • Zodra je merkt dat je haar meer gehydrateerd is, verminder dan het gebruik van dit haarmasker met mayonaise tot één keer per maand.

Droog haar

 • Als je haar droog is en je hebt veel gespleten haarpunten, dan kan je beter alleen het eigeel gebruiken. Voeg ook twee eetlepels honing (50 g) toe.

We hopen dat je deze tips en remedies handig vindt. Je kan dit haarmasker met mayonaise gebruiken en het hele jaar door genieten van ongelooflijk mooi haar!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.