Aspirine gebruiken bij roos? Ontdek hier enkele trucjes

Aspirine bezit antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het kan dus echt helpen om roos te laten verdwijnen. Lees dus zeker verder. Want je kan aspirine gebruiken bij roos. Ontdek in dit artikel enkele trucjes.
Aspirine gebruiken bij roos? Ontdek hier enkele trucjes
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Roos, of pityriasis, is gewoon een opstapeling van dode huidcellen op je hoofdhuid. Een ruime percentage mensen heeft roos, zowel mannen als vrouwen. Het is echter heel vervelend want het kan jeuken en is lelijk. In extreme gevallen kan het eigenlijk haarverlies veroorzaken. Maar je kan aspirine gebruiken bij roos. Ontdek in dit artikel enkele trucjes.

Iedereen die roos gehad heeft (of er nu last van heeft) heeft waarschijnlijk al verschillende soorten dingen geprobeerd om er een eind aan te maken. Sommige methoden zijn doeltreffender dan andere. Maar er is goed nieuws!

Aspirine gebruiken bij roos met enkele trucjes

Onlangs heeft men bewezen dat aspirine een doeltreffende oplossing is voor roos. Deze pijnstiller bevat salicylzuur. Dit bestanddeel verschaft aspirine antibacteriële en schimmelwerende krachten. Het heeft dus het vermogen om roos te bestrijden.

Plaatselijk gebruik van aspirine op je hoofdhuid is ook goed om ontstekingen en jeuk te verminderen, te exfoliëren en je huidcellen van zuurstof te voorzien. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van andere voordelen van aspirine. Als je roos voor altijd vaarwel wil zeggen, volg dan gewoon deze eenvoudige tips.

1. Shampoo met aspirine

Allereerst moet je een shampoo kiezen met de minste hoeveelheid chemische toevoegingen en geur. Want die twee dingen zullen je aandoening alleen maar erger maken. Daarna volg je deze stappen.

Aspirine gebruiken bij roos in je shampoo

Ingrediënten

 • 3 eetlepels shampoo (45 ml)
 • 3 aspirinetabletjes

Richtlijnen

 • Plet eerst de aspirine tot poeder. Combineer dan de aspirine met de shampoo. Zet het opzij.
 • Maak je haar nat. Was het met dit mengsel van shampoo en aspirine. Wrijf het gedurende vijf minuten in je hoofdhuid in. Onthoud dat je de shampoo diep in de haarzakjes moet masseren.
 • Daarna laat je het salicylzuur nog eens vijf minuten inwerken. Spoel je haar dan met veel water uit. Je kan je normale conditioner gebruiken of een conditioner die speciaal ontworpen is voor roos.
 • Was je haar minstens twee keer per week met deze zelfgemaakt shampoo. Je zal merken dat de jeuk aanzienlijk vermindert. Bovendien zal je geleidelijk minder roos zien, tot het uiteindelijk volledig verdwijnt.

2. Aspirine gebruiken bij roos door middel van een verstuiver met aspirine

Aspirine

Ingrediënten

 • 9 aspirinetabletjes
 • 2 koppen water (500 ml)

Richtlijnen

 • Plet de aspirine tot een  poeder. Warm het water op en voeg dan het aspirinepoeder toe. Laat het daarna afkoelen en giet het in een verstuiver.
 • Verstuif het mengsel iedere avond vóór je gaat slapen op je haar. Verstuif het vanaf de hoofdhuid helemaal tot aan de haarpunten.
 • ‘s Ochtends was je het haar met een shampoo tegen roos (zie hierboven).
 • Een andere mogelijkheid is dat je nogmaals een verstuiver als deze gebruikt nadat je het haar gewassen hebt met een zelfgemaakte shampoo tegen roos.

Vóór je start met aspirine te gebruiken bij roos, is het een goed idee om te testen of je allergisch bent of andere negatieve effecten ervaart. Je doet dit door een beetje shampoo met aspirine op je hoofdhuid aan te brengen. Als alles na enkele uren nog normaal is, dan kan je verdergaan met aspirine gebruiken bij roos.

Nog enkele aanbevelingen bij roos

 • Borstel je haar zachtjes maar regelmatig om de vernieuwing van de cellen te stimuleren.
 • Probeer niet te lang in de zon te zitten zodat je voorkomt dat je te veel zweet. Want dit kan de effecten van de behandeling vertragen.
 • Drink voldoende water. Roos wordt gedeeltelijk veroorzaakt door een droge huid. Als je er dus voor zorgt dat je jezelf gehydrateerd houdt, dan kom je al een heel eind.
 • Eet voedingsmiddelen die veel zink, zwavel, vitamine E, vitamine C en vitamine A bevatten. Die zullen je hoofdhuid helpen om veel sneller te herstellen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.