Waarom zou je dagelijks komkommerwater moeten drinken?

Als je er moeite mee hebt om de aanbevolen hoeveelheid vocht dagelijks binnen te krijgen, probeer dan komkommerwater. Het biedt veel meer toegevoegde voordelen dan kraanwater.
Waarom zou je dagelijks komkommerwater moeten drinken?
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Bekijk de volgende redenen om komkommerwater te drinken. Het zal zeker een onderdeel worden van je dagelijkse routine.

Komkommer is een groente die hoge gehaltes aan vitamine C bevat, wat perfect werkt als een antioxidant. Komkommers bevatten geen vet en bijna geen calorieën, waardoor komkommerwater velen voordelen heeft.

Het maken van komkommerwater duurt slechts een paar minuten en is dus zeer snel, goedkoop en simpel.

Hoe maak je komkommerwater?

glas komkommerwater

Ingrediënten

 • ½ kopje water
 • ½ komkommer
 • Het sap van een citroen
 • 3 muntbladen
 • IJs

Instructies

Het enige dat je hoeft te doen, is alle ingrediënten blenden, en het is klaar. Het is dus echt zo simpel! Om volledig te profiteren van de gezondheidsvoordelen van komkommer, die we zullen toelichten, drink je het namelijk vers.

Je zou ook moeten lezen:
De waarheid over komkommer

1. Komkommerwater doet vet afnemen

Buikomvang

Dit natuurlijke drankje zal je helpen om van het vet af te komen dat zich in problematische gebieden verzamelt, zoals de dijen en de buik.

Dankzij de reinigende eigenschappen rekent het af met gifstoffen en het vet dat wordt opgeslagen in deze gebieden. Je gaat dus zeker het verschil merken.

2. Hydrateer je lichaam

Huid Hydrateren

Zoals we eerder al hebben genoemd, is het slim om komkommerwater te drinken als je een van die mensen bent die simpelweg niet de aanbevolen hoeveelheid vocht kan binnenkrijgen die je lichaam nodig heeft.

De lichte smaak is lekkerder en zal je lichaam dus voorzien van het vocht dat het nodig heeft. Dit is dus de perfecte oplossing en het bevat amper calorieën.

Alsof dat nog niet genoeg was, zal komkommerwater je lichaam ook voorzien van extra vitaminen en mineralen, en dit allemaal zonder de toegevoegde suikers die de commerciële frisdranken bevatten.

3. Verlaag je bloeddruk

Bloeddruk

Het hebben van een hoge bloeddruk kan problemen veroorzaken voor je nieren, hart en zelfs voor je zicht.

Komkommerwater is ideaal om je bloeddruk op de perfecte niveaus te houden. Dankzij de kalium die het bevat, zal het je dus helpen om je bloeddruk binnen een paar dagen te stabiliseren.

Drink komkommerwater dus regelmatig en je zal het verschil merken.

4. Voordelen voor de huid

Mooie Huid

Als je last hebt van een droge huid, zal komkommerwater je huid voorzien van de hydratatie en de zachtheid die hij nodig heeft.

Je zal echt zien dat het werkt als een van de beste bevochtigers, wanneer je ziet hoe je huid zijn natuurlijke glans en vochtigheid weer terugkrijgt. Dankzij de natuurlijke siliconen in komkommers zal je huid dus smetteloos zijn.

5. Doet je eetlust afnemen

Water met Komkommer

Als je altijd honger hebt, probeer dan om een glas komkommerwater te drinken. Vaak ervaren we een leeg gevoel dat we associëren met honger, terwijl we dus eigenlijk gewoon dorst hebben.

Probeer dus een glas komkommerwater te drinken: het zal je hydrateren en je vol laten voelen.

6. Versterk je spieren

Armspieren

Komkommerwater is een belangrijke partner wanneer het aankomt op het in vorm houden van je spieren. De siliconen in komkommers, die we hierboven al hebben vernoemd, zijn ook zeer voordelig voor de spieren. Er is geen betere manier om je training af te ronden dan met een lekker glas komkommerwater.

Als je een glas van dit water drinkt na het sporten,zal je het verschil merken en zullen je spieren gezond en sterk blijven.

7. Zeg vaarwel tegen wallen onder je ogen

Wallen

Komkommers zijn je beste vriend als het aankomt op het verbeteren van de uitstraling van je gezicht. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen zal je wallen en donkere kringen rondom en onder je ogen elimineren.

Dit is dus echt een geweldige thuisremedie.

8. Komkommerwater verbetert de gezondheid van je tandvlees

Gezonde Mond

Komkommerwater is in staat om ziek tandvlees te herstellen en te vernieuwen. Dankzij de fotochemicaliën in komkommers, zal het water je adem fris en aangenaam laten ruiken.

Een andere reden om dagelijks dit water te drinken… is dat het het beste elixer is!

Bekijk ook dit artikel:
6 redenen waarom je last kunt hebben van tandpijn

9. Zorg voor je haar

Haren Borstelen

De zwavel en siliconen in komkommers zullen je helpen om sterker, gezonder en glanzender haar te krijgen, en zorgen ervoor dat het sneller zal groeien. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013, January). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
 • Dennis EA, Dengo AL, Comber DL, et al. Water consumption increases weight loss during a hypocaloric diet intervention in middle-aged and older adults. Obesity (Silver Spring). 2010;18(2):300–307. doi:10.1038/oby.2009.235
 • Kumar, D., Kumar, S., Singh, J., Narender, Rashmi, Vashistha, B. D., & Singh, N. (2010). Free radical scavenging and analgesic activities of Cucumis sativus L. fruit extract. Journal of Young Pharmacists, 2(4), 365–368. https://doi.org/10.4103/0975-1483.71627
 • Khan N, Syed DN, Ahmad N, Mukhtar H. Fisetin: a dietary antioxidant for health promotion. Antioxid Redox Signal. 2013;19(2):151–162. doi:10.1089/ars.2012.4901
 • Nema, N. K., Maity, N., Sarkar, B., & Mukherjee, P. K. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. Archives of Dermatological Research, 303(4), 247–252. https://doi.org/10.1007/s00403-010-1103-y
 • Ríos, J. L. (2010, March). Effects of triterpenes on the immune system. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2009.12.045
 • Pertami, S. B., Rahayu, D. Y. S., & Budiono, B. (2017). EFFECT OF CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS) JUICE ON LOWERING BLOOD PRESSURE IN ELDERLY. Public Health of Indonesia3(1), 30–36. https://doi.org/10.36685/phi.v3i1.93
 • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.