Hoe kun je afvallen met een appel per dag, lees het hier!

Appels zijn rijk aan pectine, een natuurlijke vezelsoort die helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren en vet te elimineren.
Hoe kun je afvallen met een appel per dag, lees het hier!
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 07 november, 2022

Afvallen met een appel per dag, kan dat? Tegenwoordig gaat afvallen niet meer alleen om het uiterlijk; een gezond gewicht handhaven is zeer belangrijk om van een optimale gezondheid en een vol leven te genieten. Gewichtsverlies is voor een groot deel afhankelijk van een gebalanceerd dieet.

Gelukkig bestaan er natuurlijke producten die eigenschappen hebben die je lichaam een extra boost kunnen geven om betere resultaten te behalen. Appels zijn slechts een van deze producten.

Ze zijn veelzijdig en heerlijk en bieden het lichaam belangrijke voordelen om gezond gewichtsverlies te bevorderen.

Appels zijn een zeer populaire vrucht en worden aanbevolen voor vrijwel elk dieet. Daarnaast kun je appels in allerlei recepten gebruiken en bieden ze belangrijke voordelen om je gezondheid te verbeteren. Appels zijn rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die je kunnen helpen een slank figuur te krijgen zonder honger te hoeven leiden.

Hoe kunnen appels helpen bij gewichtsverlies?

Men weet al jaren dat het eten van appels ervoor zorgt dat je sneller afvalt. Appels zijn natrium-, calorie-, en vetarm. Ze bieden aanzienlijke hoeveelheden vezels, vitamines, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die de stofwisseling bevorderen en het lichaam helpen meer vet te verbranden.

Afvallen met appels

Door deze vrucht in je dieet op te nemen, voorzie je je lichaam van meer vitaliteit en energie, waardoor lichamelijke prestaties er op vooruitgaan en het lichaam beter in staat is calorieën op efficiënte wijze te verbranden.

Daarnaast zijn appels een rijke bron aan enzymen die de absorptie van voedingstoffen bevorderen, zodat het lichaam de voeding binnenkrijgt die het nodig heeft.

Dankzij het pectinegehalte kunnen appels helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en overtollig vet te elimineren. Natuurlijk kun je alleen merkbaar van deze voordelen profiteren als je het eten van appels combineert met een gebalanceerd dieet en gezonde gewoontes als regelmatige lichaamsbeweging.

Welke appelsoort is het beste voor gewichtsverlies?

Over de hele wereld bestaan er een heleboel verschillende appelrassen. Volgens de Washington State University’s School of Nutritional Scienceverschilt de biochemische invloed echter per soort, die bijdraagt aan gewichtsverlies.

Er zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd op zeven verschillende soorten om vast te stellen welke soort het beste is voor gewichtsverlies. Tijdens de studie werd gekeken welke invloed de biochemische bestanddelen in appels hadden op een groep muizen met overgewicht.

Soorten Appels

Aan de hand van de studie stelde men vast dat groene appels beter in staat zijn gewichtsverlies te bevorderen dan andere soorten als Braeburn, Fuji, Gala, Golden delicious, Red delicious of McIntosh. Uit het onderzoek bleek tevens dat een onbalans in de darmflora kan leiden tot een chronische ontsteking die vaak gepaard gaat met diabetes. Het eten van een appel per dag kan deze risico’s echter verkleinen.

100 gram appel bevat maar 53 calorieën en een goede hoeveelheid vezels, die ervoor zorgen dat je langer verzadigd blijft.

Appel-kaneelwater voor gewichtsverlies

Appel-kaneelwater voor gewichtsverlies

Hoewel je op veel verschillende manieren kunt profiteren van de voordelen die appels bieden voor gewichtsverlies, willen we in dit artikel een recept delen dat appels combineert met kaneel. Deze combinatie is namelijk een nog betere ondersteuning voor je dieet.

Appels en kaneel werken samen om de stofwisseling te bevorderen en dit betekent dat de combinatie ervoor zorgt dat je sneller afvalt.

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 kaneelstokje
  • IJs
  • 2 liter water
  • 1 karaf

Instructies

Vul de karaf voor de helft met water en voeg dan een paar stukjes appel en het kaneelstokje toe. Voeg wat ijs toe zodat de karaf driekwart vol zit en voeg dan de rest van het water toe. Laat alle ingrediënten vijftien minuten op elkaar inwerken voordat je het water drinkt of serveert.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Conceição De Oliveira, M., Sichieri, R., & Sanchez Moura, A. (2003). Weight loss associated with a daily intake of three apples or three pears among overweight women. Nutrition. https://doi.org/10.1016/S0899-9007(02)00850-X


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.