Ontdek enkele fruitsoorten die zorgen voor snel gewichtsverlies

29 juni 2018
Als je gewicht wil verliezen, moet je bepaalde voedingsmiddelen vermijden. Op dezelfde manier zijn er fruitsoorten die gewichtsverlies gemakkelijker maken en je resultaten vergroten.

Proberen gewicht te verliezen is een ingewikkelde zaak. Je kan de beste bedoelingen hebben om je te beheersen maar je kan ook zin hebben om iets lekker te eten. Het is niet altijd gemakkelijk om het evenwicht tussen deze twee factoren te bewaren. Maar bepaalde fruitsoorten zorgen voor snel gewichtsverlies.

Het goede nieuws is dat er veel fruitsoorten zijn die je zullen helpen om gewicht te verliezen. Je kan dus absoluut een fruitsoort vinden die jij lekker vindt.

Onthoud dat het volgen van een evenwichtig dieet je zal helpen om gezond te blijven en alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. De beste manier is dus om verspreid over de dag  diverse vruchten te eten. Eet vooral het fruit van het seizoen. Op deze manier zal je vers fruit eten, geld besparen en het lichaam krijgen dat je verlangt.

Avocado zorgt voor snel gewichtsverlies

Avocado voor snel gewichtsverlies

Avocado staat bovenaan onze lijst van nuttige fruitsoorten voor gewichtsverlies. Het is heerlijk, past gemakkelijk bij elke smaak en is heel gezond. Avocado’s bevatten vetzuren. Ze versnellen je metabolisme, verhogen je energie en verbranden vet.

Bovendien zal je door avocado te eten de hydratatie van de huid verbeteren. Dat komt omdat avocado natuurlijke vetten bevat. Het vormt ook geen risico voor je cardiovasculaire gezondheid want ze bevatten voedzame onverzadigde vetten.

We bevelen aan om één keer per dag avocado te eten. Maar als je deze vrucht lekker vindt, kan je het vaker eten. Je kan avocado’s gebruiken om romige voedingsmiddelen te vervangen die veel calorieën bevatten.

 • Als je bijvoorbeeld zijn hebt in ijs, kan je een mousse van avocado maken of het als basis voor een smoothie gebruiken.
 • Wil je wat extra’s, dan kan je granen of een van de andere vruchten uit dit artikel toevoegen.

Lees ook dit artikel: Drie cholesterolverlagende avocadosmoothies

Citroen

Citroenen voor snel gewichtsverlies

Citroen is de tweede fruitsoort die heilzaam kan zijn voor snel gewichtsverlies. Men beveelt je vaak aan het toe te voegen aan je voedingspatroon. Het is niet alleen goedkoop en gemakkelijk te combineren met andere voedingsmiddelen. Maar het bevat daarnaast ook veel riboflavine, fosfor, vitamine B en C, en magnesium.

Je kan die vervelende extra kilo’s verliezen door citroensap te drinken. Drink dagelijks dit geweldige middeltje op een lege maag.

Ingrediënten

 • 1 citroen
 • 1 glas warm water (200 ml)

Bereiding

 • Pers de citroen rechtstreeks in het glas water. Meng het goed en drink het daarna onmiddellijk op.

Je moet het drankje direct opdrinken omdat citroen snel oxideert en zijn eigenschappen verliest. Dit drankje kan je zonder enig probleem dagelijks drinken. Vergeet dus niet om dat te doen.

Watermeloen

Watermeloen voor snel gewichtsverlies

Watermeloen is een andere geschikte fruitsoort voor snel gewichtsverlies. Een kop van 250 ml natuurlijke watermeloen bevat slechts 250 calorieën. Het bevat ook vitamine A, B en C en lycopeen.

Dit alles zorgt ervoor dat watermeloen een erg vullende en hydraterend fruitsoort is die kanker en hartproblemen voorkomt. Onthoud dat watermeloen net als alle fruitsoorten suiker bevat. Het is een natuurlijke suiker. Toch moeten diabeten letten op hoeveel ze van deze vrucht eten.

 • We bevelen aan om twee tot drie keer per week een middelgroot stuk watermeloen te eten. Je kan ook onderstaande koude thee proberen.

Ingrediënten

 • 1 middelgrote schijf watermeloen
 • 4 koppen warm water (1 liter)
 • sap van 1 citroen
 • 5 muntblaadjes

Bereiding

 • Snij de watermeloen in kleine blokjes
 • Meng dan de blokjes watermeloen, het citroensap, de muntblaadjes en het water. Daarna laat je het één uur in de koelkast staan. Als je het drankje direct wil opdrinken, kan je ook wat ijsblokjes toevoegen.
 • Je kan deze thee meenemen en het door de dag heen opdrinken.

Ook dit is een boeiend artikel: Ontdek 3 verrassende voordelen van watermeloen

Grapefruit

Grapefruit voor snel gewichtsverlies

Grapefruit is de laatste heilzame fruitsoort voor snel gewichtsverlies op onze lijst. Het is niet alleen lekker en zorgt voor een verzadigd gevoel. Je moet om de volgende redenen vaak grapefruit eten:

 • Het bevat weinig suiker. Als je diabeet bent, zal het dus geen probleem vormen.
 • De hoeveelheid vezels in deze vrucht bevorderen het verteringsproces.
 • Je kan het gemakkelijk toevoegen aan smoothies.

Welke fruitsoort voor snel gewichtsverlies op deze lijst vind jij het lekkerst? Wist je al dat het een positieve invloed heeft op gewichtsverlies?