Tips voor het bestrijden van buikvet en vochtretentie

Aangezien er geen wondermiddelen zijn, is het erg belangrijk natuurlijke recepten, een gezonde levensstijl en voldoende water te combineren als je buikvet wilt kwijtraken en vochtretentie wilt bestrijden.
Tips voor het bestrijden van buikvet en vochtretentie

Laatste update: 25 januari, 2019

De buik is een van de gebieden van je lichaam waar vet met de jaren ophoopt en waar buikvet en vochtretentie het meeste opvalt. Levensstijl, dieet en een gebrek aan fysieke beweging kunnen er onder andere voor zorgen dat vet en/of vloeistoffen ophopen in je buik, waardoor deze er opgeblazen uitziet en de vorm van je lichaam nadelig beïnvloedt.

Blijf lezen om natuurlijke manieren te leren om buikvet en vochtretentie tegen te gaan.

De meeste personen willen vet verbranden voor een slanker figuur en we weten dat de buik een erg moeilijk gebied is om aan te werken.

Om ervoor te zorgen dat het niet een onmogelijke taak wordt om een platte buik te krijgen die vrij is van overtollig vet en zwellingen, zullen we hieronder de beste tips met je delen om buikvet en vochtretentie te verminderen, waarbij dat laatste zoals je weet een van de grootste belemmeringen is om een platte buik te krijgen.

6 vitale tips om buikvet en vochtretentie te verminderen

Drink genoeg water

Vermijd een teveel aan natrium

Het is erg belangrijk om te onthouden dat we onze zoutinname significant moeten verminderen of voor een ander alternatief moeten kiezen om onze maaltijden te kruiden. Een overtollige zoutconsumptie is namelijk de primaire oorzaak van vochtretentie en bijna iedereen consumeert er te veel van.

Het is ook raadzaam om de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium te vergroten, aangezien dit de natriumwaarden tegenwerkt en helpt om de pH in het lichaam te balanceren.

Beweeg meer

De meest effectieve manier om buikvet te verminderen en een platte buik te krijgen, is door middel van beweging. Het is ideaal om een aerobische activiteit te doen en deze aan te vullen met buikspieroefeningen om de buik te verstrakken en vormen.

Drink meer water

Een glas water op een lege maag drinken is een ideale manier om vochtretentie te voorkomen. Daarnaast is ook bewezen dat water het metabolisme versnelt, wat vervolgens het lichaam stimuleert om vet te verbranden.

Consumeer meer diuretische voedingsmiddelen

Diuretische voedingsmiddelen zijn ideaal voor het verwijderen van het vastgehouden vocht en de giftige stoffen in het lichaam die ervoor kunnen zorgen dat we aankomen.

Het beste is om je consumptie van diuretische voedingsmiddelen, zoals onder andere ananas, artisjokken, watermeloen, tomaten en asperges, te vergroten.

Slaap voldoende

Een simpele en een noodzakelijke gewoonte zoals slapen is essentieel om buikvet te elimineren. Minder dan zes uur slapen kan de productie van een hormoon genaamd cortisol stimuleren, wat de opslag van vet in de maag bevordert.

Dit artikel is misschien ook interessant:
Zo slaap je goed

Eet gezond

Het is erg belangrijk om je eetgewoontes te veranderen. Haal ook alle voedingsmiddelen uit je dieet waarvan je weet dat ze voor een ophoping van vet zorgen. Je zou in plaats daarvan je consumptie van fruit, groenten en volkoren granen moet vergroten.

Het is ook belangrijk om je maaltijden te verdelen over vijf of zes porties per dag. Kauw je voedsel goed en sla daarnaast het ontbijt nooit over.

Zelfgemaakt recept om buikvet en vochtretentie te verminderen

Vocht in een hand

Aangezien vet en vochtretentie de primaire belemmeringen zijn voor het bereiken van een platte buik, willen we een erg behulpzaam recept met je delen die je zelf kan maken en dat helpt om vochtretentie te bestrijden.

Daarnaast helpt dit recept ook om de giftige stoffen en afval te elimineren die onze buiken opzwellen.

Ingrediënten

  • 1 theelepel geroosterde en gemalen paardenbloem
  • 1 schijfje gember
  • Wat kardemomzaden
  • 1 stokje kaneel
  • 5 muntblaadjes
  • Anderhalf kopje water
  • Honing (optioneel)

Uitleg

Voeg bijna alle ingrediënten toe aan water in een pan, behalve de honing. Zet de pan op het vuur en laat het vijf tot tien minuten koken. Giet de thee naderhand af, voeg honing toe als je dat wilt en drink twee tot vier kopjes per dag.

Belangrijk! Paardenbloemthee is niet aanbevolen voor personen die problemen hebben met de galblaas. Deze personen zouden eerst contact op moeten nemen met hun dokter voordat ze dit drinken.

Onthoud!

Dit recept voor het verminderen van buikvet en het bestrijden van vochtretentie kan je helpen om een platte buik te bereiken. Gebruik het echter wel als aanvulling naast andere suggesties.

Vergeet niet dat er geen wondermiddelen zijn om buikvet te verminderen, maar met discipline, toewijding en een aantal simpele trucjes kunnen we de lichaamsvorm krijgen die we graag willen hebben. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.