7 voordelen van het gebruik van kaneel en honing

Kaneel is heerlijk, en honing is ontzettend gezond. Samen vormen ze een supercombinatie voor de gezondheid van het hele lichaam!
7 voordelen van het gebruik van kaneel en honing

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

De combinatie van kaneel en honing is één van de beste en meest interessante mengsels om verschillende ziektes te bestrijden en kan zelfs helpen bij een verkoudheid. Alternatieve geneeswijzen gebruiken deze infusie bovendien al jaren met succes.

Je kan het mengsel op verschillende manieren bereiden. Sommige mensen hebben er het meeste voordeel van wanneer ze het als infusie innemen, maar anderen combineren liever de enzymen van honing met de etherische olie van kaneel.

Sowieso is het resultaat een ongelofelijke gezondheidsbehandeling! Hieronder vind je meer informatie.

Voordelen van kaneel en honing

Gaat slechte adem tegen

Vrouw met muntblad op de tong

Je hebt misschien al gemerkt dat er de laatste tijd veel soorten kauwgom en munt zijn, die ook kaneel aan hun bestanddelen toevoegen. Dit is omdat de producenten hiervan maar al te goed op de hoogte zijn van de eigenschappen van kaneel. Hieronder tonen we je echter hoe je je eigen mondspoeling met kaneel kan maken.

Meng een eetlepel kaneel en een eetlepel honing in een glas heet water. Na goed geroerd te hebben, is het klaar voor gebruik als mondspoeling.

Door deze mondspoeling zal je een slecht geurende adem tegen gaan, waardoor je je ongetwijfeld ook zelfverzekerder zult voelen.

Stimuleert gewichtsverlies

gewicht

Een ander belangrijk feit dat je zeker zal interesseren, is dat je ook gewicht kunt verliezen door kaneel en honing.

Drink elke ochtend, voor het ontbijt, een glas water met een eetlepel honing en een eetlepel kaneel erin. Drink hetzelfde mengsel ook voor het slapen gaan. Doe dit tot je merkt dat je significant veel gewicht begint te verliezen.

Als je dit consistent doet, zal je de opstapeling van vet in je lichaam stoppen. Onthoud echter dat het van vitaal belang is, dat je deze remedie combineert met een gebalanceerd en gezond dieet en voldoende beweging (minstens 30 minuten per dag).

Vermindert acne

Alsof dat nog niet genoeg was, kan de combinatie van kaneel en honing ook de aanwezigheid van puistjes en mee-eters op je huid tegen gaan. Zoals je wel weet is honing één van de beste natuurlijke maskers die bestaat. Kaneel staat  weer bekend om de grote aanwezigheid van antioxidanten.

Meng drie eetlepels honing met één eetlepel kaneel. Breng dit aan op het puistje of de mee-eter (bij voorkeur voor je naar bed gaat). Spoel de plek de volgende ochtend met warm water. Je kan dit blijven doen tot je al deze vervelende imperfecties weggewerkt hebt.

Gaat huidveroudering tegen

Vrouw houdt vergrootglas tegen haar huid

Als je er eeuwig jong wil blijven uitzien, zal het volgende je zeker interesseren. Het mengen van kaneel en honing vermindert namelijk de schade die weefsels bij het ouder worden ondergaan. Meng drie koppen water met een eetlepel kaneel en vier eetlepels honing.

Het water dat je gebruikt moet pas geleden gekookt zijn. Als je dit mengsel gemaakt hebt, drink dan een vierde van een kop, drie tot vier keer per dag.

Vermindert cholesterol

Omdat de combinatie van honing en kaneel veel antioxidanten bevat, is het ook zeer goed tegen een te hoge cholesterol.

Voeg twee eetlepels honing en drie theelepels kaneel toe aan een glas water en roer grondig. Voor een optimaal effect drink je het het beste drie keer per dag, bijvoorbeeld voor elke maaltijd.

Verhelpt verkoudheid

Man niest in zakdoek

Honing bevat vele bestanddelen die helpen om ziektekiemen en virussen te doden, die verkoudheden en griep veroorzaken. We raden het aan in te nemen wanneer je een verkoudheid hebt of als preventief middel.

Verbetert de spijsvertering

Als laatste moeten we ook nog vermelden dat deze ongelofelijke combinatie ook je spijsvertering zal verbeteren. Eet voor elke maaltijd een eetlepel honing, gemengd met kaneel. Je zal al snel merken dat het helpt de zuurtegraad in je spijsverteringsstelsel te verminderen.

We hopen dat de tips die we je gegeven hebben je zullen helpen. Onthoud dat er goed uitzien ook betekent dat je je goed moet voelen. Maak dus zoveel mogelijk gebruik van de oneindige voordelen die deze twee producten te bieden hebben. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
  • Singh, M. P., Chourasia, H. R., Agarwal, M., Malhotra, A., Sharma, M., Sharma, D., & Khan, S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.
  • Julianti, E., Rajah, K. K., & Fidrianny, I. (2017). Antibacterial activity of ethanolic extract of Cinnamon bark, honey, and their combination effects against acne-causing bacteria. Scientia Pharmaceutica. https://doi.org/10.3390/scipharm85020019
  • M.P., S., H.R., C., M., A., A., M., M., S., & D., S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.