De 7 beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

Om buikvet te verbranden, zou het perfect zijn als we tenminste vier maaltijden per dag eten en twee of drie appels aan ons dagelijkse dieet toevoegen. Neem er bijvoorbeeld één voor het ontbijt en de andere als sap, aangezien appels helpen om op een natuurlijke manier vet te verbranden.
De 7 beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 01 oktober, 2018

Wanneer we het over het ophopen van vet hebben, dan is de buikregio zonder twijfel het meest kritieke onderdeel van ons lichaam. Vet hoopt zich hier op en we merken het bijna niet eens, waardoor de natuurlijke balans rondom onze taille verbroken wordt. Wat kunnen we doen? Om je op weg te helpen, delen we in dit artikel de beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden.

We raden aan om deze voedingsmiddelen aan je dagelijkse dieet toe te voegen. Met een minimale inspanning kan je snel en effectief buikvet verbranden.

Aanbevelingen om buikvet te verbranden

Een aantal ongezonde levensgewoontes, zoals een zittende levensstijl of een slecht dieet volgen, kunnen ervoor zorgen dat buikvet zich ophoopt. Zoals we allemaal wel weten, zal het wachten op een wonder niet veel doen.

Om een platte buik te krijgen, moet je je een beetje inspannen en een aantal dingen opofferen, zoals voedingsmiddelen vermijden die ervoor zorgen dat je vocht vasthoudt en vetten opslaat. Om deze reden raden we het volgende aan:

  • Probeer naast natuurlijke sappen, twee liter water per dag te drinken.
  • Haal geraffineerde bloem, samengestelde voedingsmiddelen, zoetigheid etc. uit je dieet.
  • Haal ook zout uit je dieet, omdat het de hoofdoorzaak van vochtretentie is.
  • Maak er een gewoonte van om elke dag een klein beetje te bewegen. Door regelmatig een half uur per dag te wandelen kan je je gezondheid al flink verbeteren. Denk er niet meer over na, maar doe het gewoon.
  • Onthoud dat een dieet niet betekent dat je stopt met eten. Je zou zeker vier keer per dag moeten eten: ontbijt (erg belangrijk), lunch, kleine snack en avondeten. Het beste is om kleinere porties per maaltijd te eten, maar houd je aan deze vier maaltijden per dag. Sla bijvoorbeeld nooit het ontbijt of het avondeten over.

Voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

1. Appel

Voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

Wat nou als je elke dag met een heerlijke appel zou beginnen? Uitstekend. Dit is namelijk een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden. Vooral als je de appel eet in combinatie met havermout, is dit een geweldige manier om je dag te beginnen.

Appels zijn erg goed voor het verbranden van vet, omdat ze rijk zijn aan vitamine C, flavonoïden en bètacaroteen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat we er twee of drie per dag zouden moeten eten om ons echt te helpen met vet verbranden. Daarom is het goed om naast een appel bij het ontbijt gedurende de dag zelfgemaakte appelsap te consumeren.

Appelsap met rode bieten is ook een perfecte aanvulling voor ons avondeten. Klinkt goed, niet waar?

2. Bananen

Voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

Bananen bevatten tussen de 75 en de 130 calorieën. Dit fruit is rijk aan kalium, calcium, magnesium en vitaminen. Het is net als een isotoon drankje, maar dan in de vorm van voedsel, een essentiële bron waar we tenminste één keer per dag van zouden moeten profiteren.

Meer vers fruit zoals bananen toevoegen aan ons dieet zal ons niet alleen helpen om gewicht te verliezen, maar ook onze gezondheid verbeteren. Vergeet niet dat bananen een perfecte snack zijn op het midden van de ochtend of middag, aangezien ze je helpen om een vol gevoel te hebben en je ontelbare vitaminen geven om de dag voort te zetten.

3. Selderij

Selderij zou ook niet uit je dieet mogen ontbreken. Deze groente helpt je om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen en gaat perfect samen met een hoop voedingsmiddelen. Daarnaast is het altijd verrukkelijk, het maakt niet uit hoe je het voorbereid.

Het bevat ook een hoop vitamine C en calcium, daarom is dit ook een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden. Waarom eet je vandaag niet wat?

4. Schelpdieren

Voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

Deze optie kan een beetje duur zijn om elke dag te eten, maar we raden aan om het minstens drie keer per week te doen. Schelpdieren bevatten bepaalde mono-onverzadigde vetten, die helpen om het ophopen van vet te voorkomen. Ze zijn erg gezond en zijn rijk aan omega 3-vetzuren. Eet schelpdier met wat je maar wilt, aangezien je een hoop vitaminen en mineralen binnen zal krijgen.

5. Avocado’s

Er is een foute overtuiging dat avocado ervoor zorgt dat je aankomt. Het is echter juist een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden. Avocado’s bevatten namelijk oliezuur, iets dat helpt om het hongergevoel te elimineren of uit te stellen. Daarnaast bevatten avocado’s ook vezels, die ons helpen om een platte buik te krijgen.

Zolang als we er niet te veel van eten, zullen avocado’s ons helpen om vet te verbranden en ons een vol gevoel geven, wat een van de beste kwaliteiten is. Het is voldoende om één avocado per dag te eten. Avocado’s zijn perfect voor in salades of crèmes en hun gezonde smaak is onweerstaanbaar.

6. Kersen

Voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

We houden van kersen. Als je ze op de markt voor een scherpe prijs ziet, aarzel dan niet om ze te kopen. Kersen zijn goed voor je spijsverteringsstelsel en je hart. Ze helpen om je cholesterol te verlagen en leveren urinezuur. Daarnaast reguleren ze ook de stofwisseling om honger te verminderen en je tegelijkertijd gezond te houden. Ze zijn rijk aan antioxidanten.

Dus wanneer het seizoen daar is, aarzel dan niet om ze te kopen. We raden echter geen kersensappen aan die in winkels verkocht worden, aangezien kersen die niet vers zijn hun voedingswaarden verliezen. Het zijn dan gewoon suikerdranken die je helemaal niet helpen met afvallen.

7. Tomaten

Voedingsmiddelen om buikvet te verbranden

Tot slot is ook de tomaat een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te verbranden. We zijn dan ook grote fans van tomaten. Ze zijn heerlijk voor in salades of sauzen, je kan ze goed combineren met veel maaltijden en ze geven ons een unieke en benodigde smaak.

Wist je echter dat tomaten ook de ophoping van lipiden in je bloed verminderen? Daarom reinigen ze het lichaam, zodat vet zich niet ophoopt. Vergeet daarom niet om tomaten toe te voegen aan je maaltijden! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Burke, L. M., Kiens, B., & Ivy, J. L. (2004). Carbohydrates and fat for training and recovery. In Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/0264041031000140527
  • Wansink, B., & Chandon, P. (2006). Can “Low-Fat” Nutrition Labels Lead to Obesity? Journal of Marketing Research. https://doi.org/10.1509/jmkr.43.4.605
  • Weaver, C. M., Dwyer, J., Fulgoni, V. L., King, J. C., Leveille, G. A., MacDonald, R. S., … Schnakenberg, D. (2014). Processed foods: Contributions to nutrition. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.089284
  • Spreadbury, I. (2012). Comparison with ancestral diets suggests dense acellular carbohydrates promote an inflammatory microbiota, and may be the primary dietary cause of leptin resistance and obesity. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy.
  • Eales J, Lenoir-Wijnkoop I, King S, Wood H, Kok FJ, Shamir R, Prentice A, Edwards M, Glanville J, Atkinson RL. Is consuming yoghurt associated with weight management outcomes? Results from a systematic review. Int J Obes (Lond). 2016; 40(5): 731-746.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.