13 redenen om meer avocado te eten

Hoewel avocado’s in relatie tot gewichtsverlies misschien een slechte reputatie hebben, zorgt het regelmatig consumeren van avocado’s ervoor dat de stofwisseling versneld wordt en het vetgehalte in het bloed gereguleerd wordt. Avocado’s kunnen je dus eigenlijk helpen bij het afvallen.

Avocado’s bezitten vele geweldige voedzame eigenschappen. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van deze eigenschappen, omdat de vrucht bekend staat als een dikmaker. Hoewel het inderdaad zo is dat de avocado meer calorieën bevat dan veel andere voedingsmiddelen, leidt het met mate eten van deze heerlijke vrucht bij de meeste mensen niet tot gewichtstoename. Om de avocado in positiever daglicht te zetten, geven we je in dit artikel 13 redenen waarom je vaker avocado zou moeten eten.

Avocado’s zijn in staat het cholesterolgehalte (HDL) te controleren en dankzij de grote hoeveelheid vezels die ze bevatten, kunnen ze tegelijkertijd de eetlust verzadigen en constipatieproblemen verbeteren. Daarnaast heeft de vrucht ook ontgiftende eigenschappen die de bloedsuikerspiegel onder controle helpen te houden.

De avocado is werkelijk een onmisbaar product voor iedereen die een gezondere leefstijl wil hebben. De groene lekkernij voorziet het lichaam van ongeveer 20 essentiële voedingsstoffen, waaronder vezels, een verscheidenheid aan vitamines, kalium en nog veel meer.

De eigenschappen van de avocado: waarom zou ik vaker avocado moeten eten?

Avocado

Hieronder volgens slechts enkele van de vele gezondheidsvoordelen die avocado’s bieden:

 • De vrucht is rijk aan foliumzuur. Dit bestanddeel is essentieel gedurende de zwangerschap. Het voorziet niet alleen de baby, maar ook de moeder van hoofdingrediënten die belangrijk zijn voor de gezondheid en ontwikkeling.
 • Avocado’s zijn een uitstekende bron van vitamine C, een vitamine die fungeert als een antioxidant. Het is belangrijk om te weten dat antioxidanten kunnen helpen kanker en cardiovasculaire ziekte te voorkomen alsook andere degeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer (geheugenverlies) of het verouderingsproces vertragen.
 • De avocado bevat grote hoeveelheden vitamine D, een essentiële vitamine voor het hebben van gezonde botten.
 • Daarnaast bevat deze supergezonde vrucht een erg hoog gehalte aan vitamine E. Deze vitamine is essentieel om ervoor te zorgen dat het neurologisch systeem geheel naar behoren functioneert.
 • Het consumeren van avocado’s zal helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden, doordat de vrucht triglyceriden reguleert en omdat het omega 3 dat avocado’s bevatten slecht cholesterol uit de bloedbaan verwijdert. Daarbij is omega 3 ook goed voor de ogen en de hersenen.
 • Avocado’s bevatten vitamine A, C, B6, B12 en K, die allemaal helpen het immuunsysteem, het cognitieve systeem en het zenuwstelsel te beschermen.
 • Dankzij de hoeveelheid vitamines die avocado’s bevatten, is de avocado ook een van de soorten voedingsmiddelen die het lichaam beschermen tegen kankercellen.
 • De vetzuren die avocado’s bevatten bieden veel voordelen voor de hersenen, waardoor de vrucht het geheugen ondersteunt.
 • Veel mensen weten dit niet, maar de avocado bezit ook eigenschappen waardoor hij kan worden gezien als een afrodisiacum. Het kalium en de vezels die avocado’s bevatten reguleren namelijk de bloeddruk, zodat het hart op de juiste snelheid pompt voor een goede erectiele functie.
 • Het consumeren van avocado kan ook voordelen bieden voor je ogen. De avocado heeft namelijk eigenschappen die in staat zijn uv-stralen van de zon te absorberen, waardoor het risico op netvliesbeschadiging vermeden wordt. Daarnaast beschermt avocado de ogen tegen degeneratieve ziektes.
 • Doordat de avocado een grote hoeveelheid vitamines bevat, fungeert hij als harnas tegen verschillende ziektes. Ook heeft de vrucht het vermogen de huid te revitaliseren en weer flexibel te maken.
 • De avocado biedt voordelen op het gebied van orale gezondheid. Avocado’s bevatten namelijk veel bestanddelen die in staat zijn om mondelinge kankercellen en cellen die de lichaamsfuncties kunnen verstoren op te sporen en te vernietigen. 
 • Tot slot bieden avocado’s niet alleen onwijs veel gezondheidsvoordelen, maar biedt de vrucht ook voordelen in relatie tot gewichtsverlies. Door op een gecontroleerde manier avocado’s te eten, zal namelijk de stofwisseling versnellen en wordt het vetgehalte in het bloed onder controle gehouden. Onthoud wel dat een overmatige consumptie van avocado’s bij sommige mensen wel tot gewichtstoename kan leiden. Daarom wordt aanbevolen om avocado’s met mate te eten en niet constant.

Avocado’s moeten deel uitmaken van je dieet!

Avocado als Haarverzorging

Avocado’s bieden ontzettend veel voordelen en er zijn verschillende manieren waarop je deze vrucht kunt bereiden. Je kunt avocado’s natuurlijk gewoon rauw eten, maar je kunt ze ook toevoegen aan hartige, zoete of pittige gerechten. Een van de populairste gerechten waarin gebruik wordt gemaakt van avocado is ongetwijfeld guacamole, een saus die je bij meerdere maaltijden kunt serveren.

En naast de vele manieren waarop je gezondheid kan profiteren van deze vrucht, kunnen avocado’s ook worden gebruikt als gezichts- of haarmasker. Een masker van avocado zorgt ervoor dat de huid en haren gehydrateerd en gerevitaliseerd worden. Het geeft de huid meer flexibiliteit en herstructureert de huid. Daarnaast biedt het herstelling en essentiële voedingsstoffen voor de hoofdhuid.

Het eten van avocado’s wordt door de hoge voedingswaarde en de gezonde invloed die de vrucht op het lichaam heeft sterk aangeraden als je een vegetarisch dieet aanhoudt. Het eten van deze vrucht tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding ondersteunt de beide processen, doordat het lichaam wordt voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling van de foetus en een goede voeding na de geboorte.

Bovenstaande informatie toont aan dat een persoon die regelmatig avocado eet een betere gezondheid heeft en beter in staat is waardevolle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om zijn functies naar behoren uit te voeren in zich op te nemen. Vrij wonderbaarlijk of niet?

Waar wacht je dus nog op? Begin meer avocado’s te eten!

Bekijk Ook