Cholesterolverlagende sappen

12 augustus 2015

Een hoog cholesterol hebben is erg slecht voor je gezondheid, omdat het complicaties kan veroorzaken, zoals verstoppingen van de aders. Het is een aandoening die constante en regelmatige controle vereist om ernstige hart- en vaatziektes te voorkomen. Aarzel niet om de volgende cholesterolverlagende sappen te proberen om triglyceriden en cholesterol te verlagen.

Recepten voor cholesterolverlagende sappen

Appelsap

Er zijn veel onderzoeken die aangeven dat appels erg goed zijn voor het verlagen van cholesterolwaarden, of je het nu als sap of normaal consumeert. Ze zijn erg bevorderend voor je algehele gezondheid, vooral voor het verhogen van goede cholesterol (HDL) en verlagen van de slechte soort (LDL). Elke dag appelsap drinken is een erg natuurlijke methode om je bloed te reinigen vanwege de pectine-inhoud, een oplosbare vezel die de eliminatie van giftige stoffen verbetert, wat een zuiverend effect op je lichaam heeft.

Citroen en gembersap

Beide bevatten actieve ingrediënten, wat antioxidanten zijn. Deze helpen om het cholesterol te verlagen en voorkomen dat je aders verstopt raken. Citroen helpt om een hoge bloeddruk te verminderen en calorieën en vetten te verbranden. Gember heeft de mogelijkheid om vorming van bloedcellen tegen te gaan, die het goed functioneren van de bloedsomloop moeilijker maken en om de lichaamstemperatuur te verhogen, zodat vet verbrand kan worden. Dit sap wordt gemaakt met één citroen, 100 gram gemberwortel en een beetje water.

sappen

Kiwi, aardbei en sinaasappelsap

Dit is een sap vol met vitamine C, wat uitstekend is om hoge cholesterol onder controle te houden en het te voorkomen. Het fruit dat dit sap bevat is erg gezond en heerlijk. Aardbeien geven het aroma en een zoete smaak en ze verminderen ook plaque.

Granaatappelsap

Dit rode fruit is een uitstekende bron van antioxidanten, die geweldig zijn voor het beschermen van de gezondheid van je hart. Het bevat ook tannine, flavonoïden en vezels, waardoor granaatappel een uitstekende manier is om vaarwel te zeggen tegen cholesterol en hypercholesterolemie. Het voorkomt het vasthouden van vocht en bestrijdt hypertensie.

Druiven en ananassap

Een sap dat uitstekend is voor het elimineren van giftige stoffen en het verlagen van LDL cholesterol. Ananas is één van de meeste effectieve soorten fruit voor dat doel en daarom kan je het toevoegen aan een cholesterolbestrijdend dieet. Als je de eigenschappen van druiven eraan toevoegt, dan ben je in staat om cardiopathie te voorkomen, de bloedsomloop te verbeteren en je krijgt een elixir, dat je elke dag kan drinken om cholesterol te verlagen.

bietensap

Selderij, appel en komkommersap

De ingrediënten voor dit heerlijke sapje zijn drie appels, twee selderijstelen en 3/4 van een grote komkommer. Was en schil de appel goed en verwijder het klokhuis. Snijd de komkommer in stukjes. Doe alles in een blender en serveer het in een glas. Drink het elke ochtend, een week lang op een lege maag.

Ananas, peterselie, selderij en komkommersap

De ingrediënten zijn 1 peterselietakje, 1 selderijsteel, 1 komkommer en 2 plakken ananas. Was, snijd en doe alles in een blender. Drink het elke ochtend.

Selderij, wortel, peterselie en spinaziesap

De hoeveelheden zijn een selderijsteel, een wortel, een handvol spinazie en een peterselietakje, Was, snijd en schil alles. Doe het in een blender en drink elke ochtend een glas voor het ontbijt.

Banaan, papaja en sinaasappelsap

Je hebt twee papaja’s, één sinaasappel en twee bananen nodig. Schil de bananen en snijd ze in stukjes. Pers het sap uit de sinaasappel en snijd de papaja’s in stukjes. Meng alles in een blender en drink het elke ochtend.

komkommersap

  • Kool en knoflooksap

Je hebt twee teentjes knoflook en een halve middelgrote kool nodig voor dit sap. Pers de knoflook en was en snijd de kool. Doe het allemaal in een blender en voeg een glas water toe. Drink het in de ochtend, maar doe de behandeling niet langer dan een week, omdat het je schildklier verzwakt.

Citroen, komkommer, knoflook, aloë vera en grapefruitsap

Je hebt een halve komkommer, twee teentjes knoflook, sap van één citroen, een eetlepel aloë vera en een glas grapefruitsap nodig. Was alle ingrediënten, pers het fruit voor de sappen, snijd de komkommer in stukjes en pers de knoflook. Meng alles goed in de blender en drink elke dag, drie dagen per week een glas.

Appel, melk, pistache en suikersap

De hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt zijn twee appels, een kop melk, twee bolletjes pistache-ijs en een beetje suiker voor de smaak. Je kan ook ijsblokjes toevoegen. Doe alle geschilde appels, zonder het klokhuis in de blender, voeg de andere ingrediënten toe en meng het goed.

Sinaasappel, appel, citroen en bietensap

Dit verrukkelijke sapje bevat een appel, halve citroen, twee sinaasappels en een rode biet. Doe alle gewassen, geschilde en gesneden (wanneer nodig) ingrediënten in een blender, meng het goed en serveer. Alle ingrediënten zijn goed voor het verlagen van je cholesterol, ook al doen de citroen en appel “het meeste werk”.

Appel, broccoli, tomaat, wortel en cranberrysap

Dit recept bevat een geschilde appel zonder het klokhuis en in vier stukken gesneden, een in stukjes gesneden broccolisteel, een geschilde en in stukjes gesneden wortel, een halve gesneden tomaat en een kopje halve of hele cranberries. Doe alle ingrediënten in een blender en meng het goed. Drink het elke ochtend. De vezels zullen één van de meest belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam zijn.

sap

Bekijk Ook