Simpele oefeningen om van vet op de rug af te komen

Om blessures te vermijden, is het belangrijk om de intensiteit van de oefening aan te passen aan je fysieke mogelijkheden en om consistent te zijn om geleidelijk aan resultaten te bereiken.
Simpele oefeningen om van vet op de rug af te komen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

In de strijd tegen gelokaliseerd vet focussen we bijna altijd op gebieden zoals de buik, benen, billen en armen en vergeten daarbij vaak het vet op de rug. De eerstgenoemde gebieden zijn vaak de gebieden van het lichaam zijn waar vet het meest opgemerkt wordt. De rug is echter een gebied dat veel personen negeren en dat ook lastig is om aan te werken.

Het gebied met vet net onder de bh zorgt ervoor dat je rug er groter en hobbelig uitziet. Gelukkig kan vet op de rug net als vet in andere gebieden van het lichaam geëlimineerd worden, waardoor je het natuurlijke uiterlijk en de schoonheid van de rug weer kan herstellen, zodat je die mooie jurken kan dragen.

Mis deze geweldige oefeningen voor rugvet niet als je er klaar voor bent om dit te bestrijden. Onthoud dat je ze aan je dagelijkse routine toe moet voegen, zodat je de beste resultaten in een korte tijd kan behalen.

Opdrukken

Opdrukken is een oefening die het vaakst gebruikt wordt voor elke soort bewegingsroutine. Ten eerste is het een geweldige manier om je armen te vormen en daarnaast ook rugvet te verminderen. Het is belangrijk dat je op de juiste manier opdrukt. Houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen.

Zijwaartse planks

Leg je yogamatje op de vloer en leun op je linkerkant, zodat je elleboog zich net onder je schouder bevindt. Zodra je goed ligt, hef je je heupen van de vloer en span je je buikspieren aan. Let goed op dat je je lichaam recht houdt.

Probeer om deze positie 30-45 seconden aan beide kanten vast te houden en rust vervolgens.

Balansbal

Ga met je gezicht naar de grond op een balansbal liggen en zorg ervoor dat je borst op het midden van de bal rust. Houd je vingers naar de grond gericht en je voeten op de vloer. Vervolgens laat je je armen hangen en probeer je je balans te bewaren.

Til je armen langzaam omhoog om een ‘Y’ met je lichaam te creëren en houd deze positie vijftien seconden vast. Doe twee setjes van elk twaalf herhalingen.

Gewichtjes (dumbbells)

Kies een plaats uit waar je de ruimte hebt en pak een dumbbell van 4-7 kg. Plaats je voeten op heupbreedte en doe een uitvalpas, waarbij je je knieën gebogen houdt. Daarna buig je je bovenlichaam lichtjes, zodat die parallel met de vloer is en hou je de dumbbell voor je met je heupen tegen de muur voor balans.

Til de dumbbell op tot schouderhoogte en doe 10-15 herhalingen.

Zijwaarts opheffen

Heuplift

Plaats je voeten op heupbreedte en neem een dumbbell in elke hand. Buig je knieën en verlaag je bovenlichaam om een hoek van 45 graden te vormen. Houd beide dumbbells parallel met de vloer en til ze op naar de zijkant.

Houd de dumbbells op schouderhoogte vast en laat ze weer langzaam zakken. Doe twee setjes van twaalf herhalingen.

Neerwaartse hond tegen vet op de rug

Deze yogapositie laat je hele lichaam werken, vooral de spieren in je rug, waaronder de trapezoïden van de bovenrug. Zoek een plek op waar je genoeg ruimte hebt om te strekken. Kniel op de vloer en plaats je handen voor je plat op de vloer.

Til vanuit je hielen en houd je armen in een lijn met je lichaam. Plaats je hielen plat op de grond als je flexibel genoeg bent en houd deze positie gedurende 15-30 seconden vast.

Cardiovasculaire oefening

Hardlopen

Elke goede trainingsroutine zou een cardiovasculaire oefening moeten bevatten om de krachttraining aan te vullen. Dit soort oefeningen zijn echte vetverbranders, aangezien ze lichaamsvet verminderen, waaronder vet op de rug.

Je hebt maar dertig minuten per dag nodig om resultaten te bereiken.

Probeer om te wandelen, joggen, rennen, touwtje te springen, een elliptische machine te gebruiken, te zwemmen of om één keer per week aan een goede aerobic-workout te doen. Terwijl je de intensiteit van je workout verhoogt, zal je betere resultaten gaan zien, omdat je meer calorieën verbrandt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Arciero, P. J., Gentile, C. L., Martin-Pressman, R., Ormsbee, M. J., Everett, M., Zwicky, L., & Steele, C. A. (2006). Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors, International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 16(4), 373-392. Retrieved Jan 23, 2021, from https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml
  • Hooper Lee, Abdelhamid Asmaa, Moore Helen J, Douthwaite Wayne, Skeaff C Murray, Summerbell Carolyn D et al. Effect of reducing total fat intake on body weight: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials and cohort studies BMJ 2012; 345 :e7666
  • Ramírez-Campillo, R., Andrade, D. C., Campos-Jara, C., Henríquez-Olguín, C., Alvarez-Lepín, C., & Izquierdo, M. (2013). Regional fat changes induced by localized muscle endurance resistance training. Journal of strength and conditioning research, 27(8), 2219–2224. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e31827e8681
  • Strasser, B., & Schobersberger, W. (2011). Evidence for resistance training as a treatment therapy in obesity. Journal of obesity, 2011, 482564. https://doi.org/10.1155/2011/482564

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.