Oefeningen om van rugvet af te komen

Als we aan gewichtheffen doen, werken we met onze spieren en stimuleren we de stofwisseling en vetverbranding, maar we hoeven geen tonnen aan gewicht te heffen om resultaat te zien. We kunnen beginnen met slechts een beetje weerstand.
Oefeningen om van rugvet af te komen

Laatste update: 11 oktober, 2018

Veel mensen willen af van vet op een bepaald gebied van het lichaam, bijvoorbeeld rugvet. We weten dat om dit te bereiken er bepaalde oefeningen zijn die selectief de spieren stevig maken en vet verwijderen uit deze gebieden – in het bijzonder de buik, billen, dijen, borst of rug.

Je kent vast zelfs wel iemand die zich alleen richt op de buik of benen en daarbij  vergeet dat de achterkant ook een zeer belangrijk gebied is om te versterken en te verstrakken. Het kan zelfs het uiterlijk van je totale lichaamsbouw sterk veranderen.

Die vervelende vetrolletjes op de rug worden meestal een probleem bij het dragen van een sport-bh, badpak of een strakke jurk. Dit gebied is heel gevoelig voor het accumuleren van vet en het verwijderen ervan vereist veel inzet en discipline.

Als je geïnteresseerd bent in het leren hoe je van rugvet afkomt, lees dan verder voor een aantal van de beste oefeningen die we kennen.

Oefeningen om je rug te versterken en rugvet te verbranden

Positie 1

Oefening tegen rugvet

Rol een yogamat uit en ga erop liggen met je gezicht naar beneden en met je armen gestrekt naar voren (of naar achteren boven je hoofd). Zonder je voeten op te tillen buig je voorzichtig je rug. Ga dan terug naar de uitgangspositie. Doe twee sets van deze oefening, waarin je tien herhalingen per keer doet.

Positie 2

Blijf in dezelfde positie. Deze keer plaats je handen in je nek of naar achteren. Til je bovenlichaam van de mat en ga weer terug naar de uitgangspositie. Van deze oefening doe je twee sets van vijftien herhalingen per keer.

Rug strekken

Positie 3

Doe dezelfde oefening als voorheen, maar in plaats van je rug omhoog te buigen, beweeg je je rug zijwaarts van de ene kant naar de andere kant – alsof je wil zien wat er je rechts en links van je gebeurt. Probeer altijd om de rest van je lichaam stil te houden.

Positie 4

Voor de laatste oefening doe je de yogapose die bekend is als de “kat.” Ga op handen en knieën op een yogamat zitten.

Ontspan je rug, buig deze dan omhoog zo ver als je kunt (zoals een kat zou doen). Dan beweeg je je buik naar de grond alsof je de grond ermee wil aanraken. Herhaal deze beweging vijf maal en vervolgens neem je rust.

Ga zwemmen

Je moet echt gericht op je rugspieren gaan zwemmen. Ook is dit een zeer ontspannende activiteit. Het is een geweldige manier om te bewegen, het versterkt je rug met als doel op hetzelfde moment overtollig rugvet te verwijderen.

Gebruik gewichten

Elke goede vetverbrandingsroutine moet ook krachttraining bevatten. Je kunt gewichten gebruiken om je erop te richten om de spiermassa op te bouwen en de verbetering van je stofwisseling zal je helpen bij het verbranden van meer vet – zelfs terwijl je rust.

Het enige wat je hoeft te doen is beginnen met het om de dag doen van een beetje training met gewichten. Het is niet nodig om zeer zware gewichten te gebruiken, met slechts een halve kilo zal het ook lukken.

Doe cardiotraining

Hardlopen tegen rugvet

Cardiovasculaire oefeningen verhogen je hartslag en helpen ook het lichaam calorieën te verbranden. Intervaltraining in je cardioroutine zal je helpen rugvet te verwijderen. Je kunt kiezen uit iedere willekeurige oefening die je wilt, zoals rennen, springen, fietsen of touwtje springen.

Doe crunches

Hoewel we weten dat abdominale oefeningen zoals crunches zich richten op vet in de maagstreek, helpen ze ook bij het verwijderen van vet in de onderrug. Train je hele buik, gericht op de schuine buikspieren. Je kunt ook stretchoefeningen gericht op de zij toevoegen aan je oefeningsroutine.

Aanbevelingen voor de beste resultaten

We weten dat het wegwerken van ongewenst vet een ingewikkeld doel is, dat alleen kan worden bereikt met veel discipline en inspanning. Het richten op de rug zal een beetje meer routine en kracht vereisen, want het is een moeilijk gebied om je op te richten.

Maar als je de hierboven genoemde oefeningen doet, zul je de resultaten in een mum van tijd te zien krijgen.

Vergeet niet dat om vet te verliezen het van cruciaal belang is dat je een evenwichtige voeding gebruikt, die vrij is van overtollige vetten, gefrituurd voedsel en suikers.

Het is altijd een goed idee om meer gezonde voedingsmiddelen en dranken te gebruiken, zoals fruit, groenten, groene thee, water, voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en eiwitten etc.

Het is ook een goed idee om je oefeningen aan te vullen met een goede massage, met voorzichtige druk op de rug om die vervelende ‘zwembandjes’ geleidelijk te elimineren.

En tot slot: vergeet niet dat een goede houding belangrijk is om dit gebied van het lichaam sterk te houden. Je moet altijd proberen om een ​​rechte houding aan te houden om verzakking van de rug te voorkomen, waardoor vet zich niet kan accumuleren en de vorming van die ongewenste vetrolletjes wordt tegengegaan.

We hopen dat je van dit artikel over oefeningen om rugvet te elimineren hebt genoten! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.