Oefeningen voor een smallere taille

Als het gaat om buikvet, kunnen we concluderen dat de taille voor veel vrouwen een probleemzone is Een smalle taille in verhouding tot de rest van het lichaam wordt door velen gezien als een aantrekkelijke eigenschap bij vrouwen.
Oefeningen voor een smallere taille
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 28 januari, 2021

Het showen van een paar nieuwe jeans, naveltruitje of minirok kan er soms voor zorgen dat we door oefeningen een paar kilo’s willen verliezen. En dit is bovendien niet alleen om esthetische redenen, maar ook voor onze gezondheid en om op een ideaal gewicht blijven.

Eén van de beste manieren om een smallere taille te krijgen, is met behulp van een aantal simpele oefeningen.

Eerst is het belangrijk om te vermelden dat er geen magische toverformule is die alles voor je kan doen.

Lichaamsbouw en metabolisme

Iedereen heeft z’n eigen lichaamsbouw en metabolisme. Dat betekent dat sommige mensen sneller resultaten bereiken dan andere. Wat jullie allemaal nodig hebben, is wilskracht, consistentie en de wetenschap dat alles het waard is. Laten we een poging wagen!

Basisadvies voor gewichtsverlies in de taille en op de heupen

vet-rond-de-heupen

1. Dieetadvies

Begin je dag met een reinigend sapje of het sap van één citroen, één ananas of één papaja. Of probeer bijvoorbeeld bieten met een appel.

Eet een half uur later een goed ontbijt: een sneetje volkoren toast of een kopje havermout, yoghurt en fruit.

Onthoud dat het ontbijt altijd nodig is. Gedurende de dag moet je al je maaltijden eten, maar nooit grote porties.

Elimineer zuivelproducten, mager vlees en zoetigheden en eet meer groenten, vezels en producten met omega 3.

Infusies kunnen ook helpen, zoals gemberthee, groene thee, paardenbloemthee of aloë vera.

2. Fysieke inspanning

Doe twee sessies met oefeningen, één binnenshuis en één in de frisse buitenlucht.

  • Je kan kiezen tussen een uur wandelen of vijftien minuten snel joggen.
  • De tweede sessie kan je binnenshuis doen en moet je minimaal een half uur volhouden. Dit is een simpel schema, dat we hieronder geïllustreerd hebben.

3. Blijf gehydrateerd

Het beste is om 2 liter water per dag te drinken (inclusief natuurlijke sapjes). Vergeet niet om een flesje in je tas te doen voordat je het huis verlaat. Af en toe een slokje zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft.

4. Probeer een lange tijd zitten te voorkomen

Passiviteit en stilzitten is één van de hoofdoorzaken van vetophopingen in de taille en heupen. Houd de tijd die je bijvoorbeeld doorbrengt met tv kijken of werken achter de computer in de gaten. Probeer elk uur een beetje te bewegen.

5. Wees consistent

Wees consistent in je vastberadenheid om gewicht te verliezen. Je dieet aanpassen en elke dag oefeningen doen, kan soms lastig zijn. Een goede manier om toch door te zetten is om samen met een vriend(in) je doelen proberen te behalen.

Je zal op die manier je veel comfortabeler voelen als je naar buiten gaat voor een wandeling of praat over voedingsmiddelen, die helpen om gewicht te verliezen. Je zal meer gemotiveerd zijn.

Oefeningen voor een smallere taille en heupen

Beenlift

oefeningen-voor-de-heupen

Kniel neer, zodat je je handen en knieën op de grond hebt. Til één been recht omhoog, zodat die in een rechte lijn staat met je torso. Houd het twintig seconden vast en doe dan hetzelfde met je andere been.

Heuplift

oefeningen-voor-centimeters-minder-heupen

Ga met je rug op de grond liggen en houd je knieën gebogen. Zorg ervoor dat je de zolen van je voeten ferm op de grond hebt en je armen langs je lichaam. Breng je buik zover als je kan omhoog en houd deze positie twintig seconden vast.

Beencirkels

zij-oefening

Ga nu op je zij liggen en til één been omhoog, zoals op de foto. Begin dan kleine, vloeiende cirkels in de lucht te maken. Van één kant naar de andere. Doe dit twintig seconden en doe vervolgens hetzelfde met je andere been.

Zijwaartse beenflex

oefening-heupen

Ga staan. Spreid je benen een beetje en doe je handen achter je rug. Til één van je benen op (pas op dat je je balans niet verliest) en hou die positie vijftien seconden vast, zoals op de foto. Herhaal dan met het andere been.

Squatten (kniebuigingen)

oefeningen

Deze oefening is erg makkelijk om te doen, maar de weerstand is erg effectief. Ga staan, strek je armen naar voren en buig dan je knieën. Probeer deze simpele oefening tien keer te doen.

Zoals je ziet zijn deze oefeningen erg makkelijk om uit te voeren. Je hebt maar een half uur per dag nodig om alle oefeningen te doen. Als je muziek op zet, zal het nog makkelijker gaan. En onthoud: het belangrijkste is dat je consistent met je doelstellingen bent!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.