5 oefeningen om overtollig vet te verbranden

Probeer deze eenvoudige en effectieve routines om overtollig vet te verbranden. Als je consistent bent, bereik je goede resultaten zonder een strikt dieet te hoeven volgen. Consistentie is essentieel als het gaat om het bestrijden van ongewenst vet en gewichtstoename.
5 oefeningen om overtollig vet te verbranden
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Wie wil er niet geweldig uitzien? Wie zou niet die extra kilo’s willen verliezen? In het artikel van vandaag leren we je vijf effectieve oefeningen om overtollig vet te verbranden.

Het gebied waar mensen de neiging hebben het meeste vet op te slaan, is rond de buik. Naast het letten op wat je eet, moet je ook aan lichaamsbeweging doen en een routine volgen die meer vetverbranding in dit lastige gebied stimuleert.

Oefeningen om overtollig vet te verbranden

1. Traditionele buikspieroefeningen

Vrouw in grijze sportkleding doet crunches
Voor de eerste oefening, ga op je rug op de grond of op een zacht oppervlak liggen.
 • Met je handen achter je hoofd en de ellebogen uit elkaar gespreid, til je eerst je benen op tot een hoek van 90 graden.
 • Til vervolgens je romp op zonder je onderrug van de grond te halen totdat je je knieën kunt aanraken met je ellebogen.
 • Je moet je buikspieren aanspannen terwijl je 10 tot 20 herhalingen doet, afhankelijk van je krachtniveau. Vergeet niet om tussen de sets gedurende 60 seconden te rusten.

Onthoud dat je het aantal herhalingen kunt vergroten als je meer kracht krijgt. Alles zal afhangen van hoe je training gaat.

Opmerking: als je het moeilijk vindt om je benen hoog te houden, dan kun je je hielen op een lage stoel of tafel laten steunen.

2. De plank

Vrouw in grijs en roze sportkleding doet de plank
 • Ga eerst op je buik op een mat of direct op de grond liggen. Ondersteun jezelf vervolgens met alleen de toppen van je tenen en je onderarmen en til de rest van je lichaam op totdat je een rechte lijn vormt van je schouders tot je hielen.
 • Span daarna je buikspieren zo lang mogelijk aan en keer terug naar de beginpositie. Probeer per periode van 60 seconden af ​​te wisselen.
 • Herhaal dit 10 keer per sessie en je kunt de tijd dat je de plankhouding vasthoudt verhogen naarmate je sterker wordt. Het is essentieel dat je je lichaam recht houdt.

3. De vlinder

Voor deze oefening ga je eerst op je rug op de grond liggen met je handen achter je hoofd. Je kunt je benen plat op de grond laten liggen of ze buigen in een hoek van 90 graden.

 • Met je ellebogen gespreid, til je je romp op naar rechts, vervolgens naar links en ten slotte naar het midden, herhaal deze reeks 10 tot 20 keer.
 • Rust gedurende 60 seconden tussen de sets. Je kunt naarmate je sterker wordt de herhalingen ook verhogen.

4. Push-ups

Vrouw in zwarte sportkleding doet push-ups
Probeer push-ups te doen om vet uit je armen te verwijderen en ze te verstevigen.

Hoe moet je ze doen?

 • Ga eerst met je buik op de vloer of een zacht oppervlak liggen, ondersteund door de handpalmen en je tenen. Vergeet niet om je rug recht te houden en de armen op schouderbreedte uit elkaar te houden.
 • Duw jezelf vervolgens 10 keer per set omhoog en laat je rustig omlaag zakken.
 • Neem een ​​pauze van 60 seconden tussen elke set en verhoog het aantal naarmate je sterker wordt.

Afgezien van het trainen met je armen, zal deze oefening je borst, buik en bovenrug ook versterken.

5. Been lifts

Vrouw doet been lifts in de woonkamer
Er zijn verschillende eenvoudige en effectieve oefeningen om dit deel van het lichaam te trainen.
 • De eerste bestaat uit op de vloer te gaan liggen of op een zacht oppervlak.
 • Houd vervolgens je handen langs je lichaam en til je benen op, zonder je knieën te buigen, totdat je een hoek van 90 graden bereikt.
 • Laat daarna je benen zakken naar de startpositie en herhaal dit 10 keer per set.
 • Rust vervolgens 60 seconden en herhaal de set.

Net als de rest van deze oefeningen, kun je je herhalingen na verloop van tijd verhogen.

Algemene aanbevelingen

Vrouw danst in de woonkamer
Het is geweldig om verschillende delen van je lichaam te trainen terwijl je andere spiergroepen laat rusten. Enkele aanbevolen oefeningen om overtollig vet te verbranden zijn onder andere:
 • Dansen
 • Lange wandelingen maken
 • Trappen beklimmen
 • Fietsen
 • Cardiofitness

Het is ook een goed idee om een ​​uitgebalanceerd dieet aan te houden en gehydrateerd te blijven, vooral als je aan het trainen bent.

Probeer deze eenvoudige en effectieve routines om overtollig vet te verbranden. Als je consistent bent, bereik je goede resultaten zonder een strikt dieet te hoeven volgen. Consistentie is essentieel als het gaat om het bestrijden van ongewenst vet en gewichtstoename. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.