Raak lichaamsvet kwijt door op deze manier te eten

Om lichaamsvet kwijt te raken is het essentieel dat je meer calorieën verbrandt dan je consumeert. Je moet dus een effectief dieet combineren met fysieke activiteit.
Raak lichaamsvet kwijt door op deze manier te eten
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 07 november, 2022

Een van de meest gemaakte resoluties is om lichaamsvet kwijt te raken. Dit is echter niet altijd een eenvoudige taak, want er zijn allerlei uitdagingen die dit proces moeilijker voor je maken. Hoe raak je lichaamsvet kwijt? Lees snel verder.

Van weinig lichaamsbeweging of een langzame stofwisseling tot genetische factoren, allemaal veroorzaken ze een hoog percentage overgewicht en obesitas.

Heb je eindelijk besloten om een dieet te beginnen, maar je bent al wanhopig omdat je bang bent niet het gewenste resultaat te behalen? Maak je geen zorgen!

Met de juiste trucjes kun je je doel bereiken zonder al te veel complicaties. In dit artikel zullen we je enkele tips geven om lichaamsvet kwijt te raken en je ideale figuur te krijgen.

Gezonde tips om lichaamsvet kwijt te raken

Eet appels

Eet appels om lichaamsvet kwijt te raken

Er zijn recente studies die aantonen dat appels eigenschappen hebben die kunnen helpen bij het afvallen. Er zijn verrassende resultaten waargenomen bij mensen met hoge percentages aan overgewicht.

Appels helpen je lichaamsvet kwijt te raken omdat ze veel vezels, carotenoïden en polyfenolen bevatten. De polyfenolen in appels bestrijden obesitas en beschermen je tegen vrije radicalen en de veranderingen in cellen en weefsels. Daarnaast bevorderen vezels de darmbewegingen en zorgen ze ervoor dat je je langer verzadigd voelt.

Daarom mogen appels niet in je dieet ontbreken. We raden je aan om dit fruit minstens één keer per dag in je dieet op te nemen.

  • Dit kan zijn als een tussendoortje in de ochtend, vergezeld met wat eiwitten, zoals yoghurt of kaas.
  • Je kunt ze ook in je ochtendsmoothie verwerken.

Elimineer suiker uit je dieet

Om een uitgebalanceerd dieet te hebben moet je gewoon natuurlijke suikers consumeren, zoals die in fruit. We consumeren echter meestal verwerkte suikers. Dit wordt beschouwd als één van de belangrijkste oorzaken van obesitas, overgewicht en degeneratieve ziektes, zoals diabetes.

Als je voor je gezondheid wilt zorgen en tegelijkertijd lichaamsvet kwijt wilt raken, dan moet je verwerkte suikers vaarwel zeggen. Het zal in het begin wat moeilijk zijn, maar we raden je aan dat je probeert ze te vervangen met natuurlijke opties.

Het zou ideaal zijn als je alles wat enige vorm van verwerkte suikers bevat uit je keuken te halen. Dit omvat onder andere:

  • jam en ander zoet beleg
  • bepaalde smaakmakers
  • koekjes
  • dressings
  • enzovoort

Leer om te spelen met de smaken van natuurlijke zoetstoffen, zoals fruit, honing en stevia.

Drink groene thee

Groene thee is een van de meest gebruikte diuretica om gewicht te verliezen. Thee bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, catechinen genaamd, die je helpen lichaamsvet af te breken.

De beste manier om te profiteren van de diuretische eigenschappen van groene thee is door het op een lege maag te drinken. Je zou citroensap kunnen toevoegen om de eigenschappen te versterken.

We raden je aan om het aan je normale dagelijkse dieet toe te voegen. Je kunt er bijvoorbeeld interessante gearomatiseerde drankjes mee maken, samen met fruit en kruiden.

Drink veel water om lichaamsvet kwijt te raken

Zonder twijfel is het drinken van water een van de meest voorkomende aanbevelingen om af te vallen. We negeren dit echter vaak.

Water bevordert de darmbeweging, waardoor het ideaal is voor mensen die last hebben van verstopping.

Om af te komen van lichaamsvet probeer je voor elke maaltijd 1 glas water te drinken. Dit zal je helpen een voller gevoel te krijgen.

Probeer alleen zuiver water zonder prik te drinken. Als dit je niet lukt, maak dan water met een smaakje door bijvoorbeeld komkommer of munt toe te voegen.

Voeg eieren aan je dieet toe

Voeg eieren aan je dieet toe

Eieren hebben een van de hoogste hoeveelheden eiwitten dan welk voedingsmiddel dan ook en bevatten slechts 5 gram vet in totaal. Bovendien bevatten ze geen slecht cholesterol (LDL), dus je kunt ze zonder zorgen eten.

Je kunt ze koken of alleen het eiwit gebruiken, afhankelijk van hoe strikt je dieet is. Jarenlang dacht men dat het schadelijk product was, maar het kan je juist helpen om lichaamsvet kwijt te raken door de goede vetten die het biedt.

Doe aan lichaamsbeweging om lichaamsvet kwijt te raken

Om lichaamsvet kwijt te raken moet je meer calorieën verbranden dan je consumeert. Om dit te doen moet je fysieke activiteit combineren met je dieet. Het is belangrijk dat deze lichaamsbeweging een gewoonte tijdens je dagelijkse routine wordt.

Het meest aan te bevelen is om ’s ochtends te sporten, omdat je dan meer energie hebt. Ook als je de avond tevoren een uitgebreid diner hebt gehad, helpt het trainen op een lege maag om overtollige calorieën te verbranden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Asgary S., Rastqar A., Keshvari M., Weight loss associated with consumption of apples: a review. J Am Coll Nutr, 2018. 37 (7): 627-639.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidizied tea polyphenols. Molecules, 2018.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.