De probleemzones bij vrouwen verstevigen: billen, heupen en dijen

Om de probleemzones te verstevigen is het heel belangrijk dat je een evenwichtig dieet volgt en dagelijks traint. Om de beste resultaten te behalen moet je aerobics en anaërobe oefeningen combineren.
De probleemzones bij vrouwen verstevigen: billen, heupen en dijen
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Niets is moeilijker om aan te pakken dan het vet rond je billen, je dijen en je heupen. Dit zijn de probleemzones bij vrouwen. Het zijn niet alleen de moeilijkste lichaamsdelen om af te slanken. Mensen schenken er ook speciale aandacht aan als het gaat over uiterlijk.

Waarom is het zo moeilijk om de probleemzones bij vrouwen te verstevigen?

Probleemzones bij vrouwen aanpakken

Vrouwen hebben de neiging om vet op te stapelen in de billen, heupen en dijen. Bovendien is het vet dat zich in die delen van het lager deel van het lichaam ophoopt, ook het moeilijkst om kwijt te raken. Hoe komt dat? Blijkbaar wordt dit lichaamsdeel heel erg beïnvloed door de aanmaak van hormonen en de bloeddoorstroming. Tegelijkertijd is het vet op deze plaatsen stabieler. Het is minder schadelijk maar moeilijker om te verliezen.

Een gezond dieet en oefeningen

Een programma volgen om gewicht te verliezen is niet eenvoudig. Maar het is ongetwijfeld de beste keuze om de probleemzones bij vrouwen aan te pakken. Dit plan moet de geschikte voeding combineren met een aangepast trainingsprogramma. Zoals we al vermeld hebben, is een dieet alleen niet voldoende om die probleemzones bij vrouwen te bestrijden. Je moet ook bewegen. Een goede trainingsroutine voor die moeilijke gebieden van je lichaam moet uit aerobe als anaërobe trainingen bestaan.

1. Aerobe trainingen

Aerobe trainingen omvatten bewegingsvormen van een lage en middelmatige intensiteit. Ze houden in dat je gedurende langere oefensessies koolhydraten verbrandt. Dit zijn enkele voorbeelden van aerobe trainingen:

Aerobe oefeningen helpen je om vet te verbranden. Ze zorgen ook voor je cardiovasculair systeem. Op die manier voorkomen ze ziekten.

2. Anaërobe trainingen

Probleemzones bij vrouwen: anaërobe trainingen

Anaërobe training omvat kortdurende oefeningen met een hoge intensiteit. Dit zijn enkele voorbeelden:

Dit is een goede manier om beide soorten oefeningen te combineren. Doe elke dag een aerobe training met een lage intensiteit (bijvoorbeeld wandelen). Daarnaast voer je minstens drie keer per week sessies met een middelmatige intensiteit uit (joggen, zwemmen of fietsen). Je kan ook twee tot drie dagen per week een oefening die heel intens is toevoegen.

Het is ook een goed idee om elke vier weken je oefenplan te veranderen. Op die manier zullen je spieren niet gewend raken aan een bepaalde oefening. Ze zullen dus altijd een goede training krijgen. Dat betekent ook dat je betere verstevigende resultaten zal behalen.

Bekijk ook eens dit artikel: 5 oefeningen om je rugspieren te versterken

3. Geschikte dieet

Probleemzones bij vrouwen: geschikte dieet 

Een dieetplan moet even gedetailleerd zijn als een trainingsplan. Want het doel is om ‘hardnekkig vet’ te bestrijden. Hou rekening met de volgende voedingstips.

Zorg dat je dieet een grote hoeveelheid eiwitten bevat

Deze bronnen van eiwitten moeten veel aminozuren bevatten. Dit zijn de voedingsmiddelen die het meest aanbevolen worden:

 • Kalkoen
 • Tonijn
 • Karnemelk
 • Eieren
 • Vis
 • Peulvruchten
 • Gedroogde vruchten

Hou ook je gebruik van zout onder controle

Want zout veroorzaakt de ophoping van vocht in de probleemzones bij vrouwen. Je hoeft koolhydraten niet te schrappen. Maar je moet wel letten op de hoeveelheid die je eet en een goede keuze maken. Dit zijn enkele voorbeelden van koolhydraten die men aanbeveelt:

 • Aardappelen
 • Havermout
 • Quinoa
 • Volkoren granen.

Dit zijn allemaal geweldige bronnen van energie.

Zorg er ook voor dat je het lichaam gehydrateerd houdt

Drink twee tot drie liters water per dag. Het is ook belangrijk dat je volledig ophoudt met het eten van snacks zoals aardappelchips of vergelijkbare snacks. Om je hunkeringen naar koolhydraten af te remmen, kan je tussendoor rode bessen of gedroogde vruchten eten. Bovendien is niets beter om je trek in eten te verminderen dan vezels. De aanbevolen hoeveelheid vezels die je dagelijks moet eten, is minstens tien gram.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.