Perfecte buikspieren met de hypopressieve methode

Hoewel de hypopressieve methode geen druk legt op je rug, is het toch belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze methode correct uitvoert om letsels en andere ongewenste problemen te voorkomen.
Perfecte buikspieren met de hypopressieve methode
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 07 november, 2022

Perfecte buikspieren dat willen we toch allemaal? Maar mensen die graag af willen vallen, ervaren vaak de meeste moeite met het gewicht rondom hun middel. Dit komt doordat vet zich op dit deel van het lichaam veel sneller en makkelijker ophoopt dan op andere delen.

Er zijn dan ook in de loop der jaren tientallen verschillende oefeningen en trainingsschema’s bedacht om de buik te trainen en te trimmen. Deskundigen op dit gebied hebben echter meerdere malen duidelijk gemaakt dat het om de gewenste resultaten te bereiken van essentieel belang is om ook voldoende cardio te doen en een gezond dieet aan te houden.

Waar de meeste mensen naar op zoek zijn, zijn manieren om de buikspieren sterker te maken met oefeningen die zich uitsluitend richten op deze spiergroep.

Daarom delen wij in dit artikel een eenvoudige routine die gebruik maakt van de hypopressieve methode en die je gemakkelijk zelf thuis kunt uitvoeren voor de perfecte buikspieren. Heb je weleens van deze methode en de voordelen die deze methode biedt gehoord?

Wat zijn hypopressieve buikspieroefeningen?

Hypopressieve buikspieroefeningen bestaan uit een reeks houdingen en ademhalingstechnieken die je kunnen helpen om geweldige resultaten te bereiken als het gaat om het afslanken en vormen van je buik.

Deze oefeningen kunnen helpen om je buikspieren en onderrug sterker te maken door een techniek toe te passen waarbij je je middenrif moet aanspannen en tegelijkertijd je adem moet inhouden. Hierdoor ontstaat er binnenwaartse druk en worden de bekkenbodem en buikwand geactiveerd.

Het verschil tussen deze methode en traditionele methoden is de druk die je met deze methode uitoefent op je buik en de organen in dit gebied.

Welke voordelen biedt de hypopressieve methode?

Buikspieren Trainen

Hypopressieve oefeningen zijn een geweldige toevoeging aan oefeningen als de plank en andere oefeningen die gericht zijn op de buikspieren.

Deze methode vereist iets meer inspanning, maar de resultaten zijn deze inspanning meer dan waard.

De voornaamste voordelen zijn onder andere:

 • Slankere en strakkere buik
 • Verbetert je lichaamshouding en je evenwicht
 • Versterkt het abdominoperineale spierstelsel
 • Vermindert stress en angst
 • Versterkt je bekkenbodem en houdt urineverlies onder controle
 • Verbetert je lichamelijke prestatievermogen en voorkomt letsels

Hoe pas ik de hypopressieve methode toe om perfecte buikspieren te krijgen?

Om deze eenvoudige oefening uit te voeren, is het belangrijk om de volgende stappen goed te begrijpen:

 • De beginpositie
 • Inademen
 • Je adem inhouden, terwijl je tegelijkertijd je middenrif op probeert te trekken (vijftien tot dertig seconden)
 • Uitademen

Je kunt deze stappen op verschillende manieren uitvoeren. Voor de beste resultaten is het echter slim om tussen elke fase van houding te veranderen.

Perfecte Buikspieren

Beginpositie

 • Ga om te beginnen rechtop staan met je benen op schouderbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen.
 • Buig vervolgens je romp naar voren en vorm met je armen een cirkel, alsof je iemand probeert te knuffelen.
 • Houd je rug recht en kijk recht vooruit.

Inademen

 • Blijf in deze houding staan en adem dan in. Probeer daarbij om je borst zo veel mogelijk uit te zetten. Concentreer je naarmate je voelt dat je buik langzaam samentrekt op de houding en probeer de houding minstens een paar seconden aan te houden.

Houd je adem in

 • Het enige wat je bij deze stap hoeft te doen, is je adem tien tot vijftien seconden inhouden.

Uitademen

 • Adem langzaam uit terwijl je weer terug gaat naar je gewone houding.
 • Probeer een vast ritme aan te houden, rust twintig seconden uit en herhaal de oefening dan nog een keer.

Tips voor de beste resultaten

Strakke Buik

Hoewel deze methode bekend staat om het vermogen mensen te helpen om de perfecte buikspieren te krijgen, is het belangrijk om te begrijpen dat dit natuurlijk geen wondertechniek of magische truc is.

Om ervoor te zorgen dat je met de bovenstaande oefening de beste resultaten kunt bereiken, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende basispunten:

 • Concentreer je op het correct uitvoeren van elke stap, waarbij je gedurende de hele oefening de juiste houding aanhoudt om letsels en andere problemen te voorkomen.
 • Mocht je twijfels hebben, raadpleeg dan even een professionele trainer.
 • Het is belangrijk om consistent te zijn. Het beste zou zijn om deze oefening twee keer per dag uit te voeren, de oefening slechts af en toe doen zal namelijk vrij weinig verschil opleveren.
 • Het beste moment om deze oefening te doen is in de ochtend, maar als je in de ochtend geen tijd hebt, kun je de oefening natuurlijk ook op een ander moment doen.
 • Doe deze oefening niet net nadat je gegeten hebt of vlak voor het slapengaan.
 • Je zult niet meteen na één dag al verschil zien, maar na een maand moet er al zeker enige verbetering zichtbaar zijn.

Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan? Ga je voor perfecte buikspieren? Probeer deze methode dan eens zelf thuis uit te voeren en vergeet niet om daarnaast ook een gezonde levensstijl aan te houden om dat perfecte buikje te krijgen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.