Behandeling voor een mooie, strakke buik

Velen van ons willen dat hun buik er ondanks het verstrijken van de tijd perfect uit blijft zien. Dit kan met behulp van dit middel voor een strakke buik.
Behandeling voor een mooie, strakke buik

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Zowel mannen als vrouwen willen er vaak graag voor zorgen dat ze ondanks het verstrijken van de tijd een perfecte en strakke buik hebben.

Helaas voor iedereen is de buik juist een van de delen van het lichaam waar overtollig gewicht en andere problemen als vochtretentie en zwelling het beste zichtbaar zijn.

Een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je buik strak en slank blijft. Om je buik nog mooier te maken, kun je echter ook een paar andere trucjes gebruiken die ervoor zorgen dat de huid op je buik strak, glad en rimpelvrij blijft.

Het alternatief dat we in dit artikel delen is een stuk goedkoper dan commerciële crèmes. Het zal ook nog eens geen huidirritatie of andere negatieve bijwerkingen veroorzaken.

Wil je weten over welk alternatief we het hebben?

Zelfgemaakt middel van aloë vera en komkommer voor een strakke buik

Door de eigenschappen van kommer te combineren met de eigenschappen van aloë vera krijg je een zeer voedend middel dat kan helpen om een mooie, strakke buik te krijgen.

Dit middel zal je niet helpen om af te vallen, maar is wel super goed om de huid te beschermen en het ontstaan van striemen en verslapping te voorkomen.

Hoewel de ingrediënten in dit middel natuurlijk zijn en het daardoor langer zal duren voordat je resultaat zien, is bewezen dat dit middel geweldige voordelen biedt wanneer je het lange tijd regelmatig gebruikt.

Aangezien we alle twijfels die je misschien hebt uit de weg willen ruimen, bespreken we hieronder in detail welke eigenschappen de ingrediënten in dit middel allemaal hebben.

Voordelen van komkommer

Komkommer

De komkommer is een zeer veelzijdige groente die al sinds de oudheid wordt gebruikt als basis voor verschillende huidverzorgingsproducten.

 • De groente is verfrissend en helend. Hierdoor is het een van de beste ingrediënten om de huid te revitaliseren en moisturizen.
 • Komkommer bevat vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze zijn in staat om celbeschadiging en de gevolgen van vrije radicalen tegen te gaan.
 • Aangezien de komkommer voor meer dan 97% uit water bestaat, is de groente een krachtige bondgenoot om de huid strak en glad te maken.
 • Bovendien bevat komkommer vitamine E, natuurlijke oliën en essentiële mineralen die het ontstaan van striemen, rimpels, huidverkleuring en andere onzuiverheden kunnen voorkomen.

Voordelen van aloë vera

Aloë Vera

Dankzij de geweldige eigenschappen is de aloëveraplant een van de meest gebruikte natuurlijke producten binnen de cosmetische en alternatieve schoonheidsindustrie.

 • Het bevat essentiële aminozuren, vitamines en krachtige antioxidanten. Ze ondersteunen het behoud van een mooie, strakke huid op je buik.
 • Dankzij een bestanddeel dat mannosefosfaat genoemd wordt, is aloë vera een van de beste middelen om het herstelproces van een beschadigde huid te ondersteunen.
 • De eigenschappen van aloë vera kunnen helpen om littekens minder zichtbaar te maken, gebroken huidvezels te regenereren en beschadiging veroorzaakt door vrije radicalen te voorkomen.
 • Daarnaast bevat dit product plantenlijm, een bestanddeel dat een verzachtende en helende werking heeft. Het kan de uitstraling van bijna elk lichaamsdeel verbeteren.

Aloë vera wordt over het algemeen uitwendig gebruikt. Je kunt het echter ook consumeren om van de vele geweldige gezondheidsvoordelen te profiteren.

Hoe je dit huismiddel voor een mooie, strakke buik van komkommer en aloë vera maakt

Aloëveragel

Het voornaamste voordeel dat dit huismiddel van komkommer en aloë vera biedt, is dat het je in staat stelt te profiteren van ingrediënten die 100% biologisch zijn. Ze zijn makkelijk te vinden in de supermarkt.

De werking zal per persoon verschillen. Het is doorgaans snel zichtbaar als je dit middel gebruikt in combinatie met het aanhouden van andere gezonde gewoontes.

Ingrediënten

 • 1 onrijpe komkommer
 • 100 gram aloëveragel (½ kop)
 • Gedistilleerd water (zo veel als nodig)

Instructies

 • Om te beginnen schraap je met een lepel de gel uit een aloëverablad.
 • Vervolgens schil je de komkommer en snijd je deze in meerdere stukken.
 • Doe dan alle ingrediënten samen in de blender. Voeg een beetje water toe om de ingrediënten makkelijker met elkaar te vermengen.
 • Mix alles een paar minuten door elkaar en giet het mengsel vervolgens over in een glazen pot.
 • Je kunt dit mengsel in de koelkast maximaal twee weken bewaren.

Toepassing

 • Maak de huid op je buik elke avond voor het slapengaan goed schoon.
 • Smeer de huid vervolgens in met het middel dat je zelf gemaakt hebt.
 • Doe dit door het middel zachtjes, met ronde bewegingen in de huid te masseren.
 • Laat het mengsel vervolgens in de huid trekken en maak de huid pas de volgende dag weer schoon.
 • Als je wil, kun je dit middel ook gebruiken voor andere delen van je lichaam waar je vindt dat je huid iets aan de slappe kant is, zoals de armen en de billen.

Net als in het geval van andere natuurlijke producten is dit natuurlijk geen wondermiddel. Het zal dus op zichzelf ook niet volledig effectief zijn. De werking wordt dus pas na meerdere keren zichtbaar. Met name als je deze behandeling ondersteunt met een gebalanceerd dieet en verschillende buikspieroefeningen.

Lijkt dit middel je wat? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Mesa-Arango, A. C., Fiorez-Munoz, S. V., & Sanclemente, G. (2017). Mechanisms of skin aging/Mecanismos de envejecimiento de la piel/Mecanismos de envelhecimento da pele. Iatreia. https://doi.org/10.17533/udea.iatreia.v30n2a05
 • Cortés Rodríguez, M., Martello Castaño, Y. J., & Rodríguez Sandoval, E. (2011). Valoración de atributos de calidad en pepino (cucumis sativus l.) Fortificado con vitamina E. Biotecnología En El Sector Agropecuario y Agroindustrial.
 • Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.