5 voordelen van aloëveragel voor je huid

Aloëveragel is niet alleen geweldig om de huid te hydrateren, maar heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen die perfect zijn om huidirritaties te kalmeren.
5 voordelen van aloëveragel voor je huid

Laatste update: 23 juni, 2018

De gel die we kunnen extraheren uit de bladeren van de aloëveraplant heeft prachtige genezende eigenschappen. Een van de voordelen van aloëveragel is dat je het uitwendig kunt gebruiken om een ​​verscheidenheid aan huidproblemen te behandelen. Maar je kan het ook toevoegen aan sappen en smoothies om bepaalde spijsverteringsstoornissen te verhelpen.

In dit artikel delen we vijf geweldige voordelen van aloëveragel voor het verbeteren van de huid. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij droogheid, acne, irritaties of brandwonden. Het is een eenvoudige en natuurlijke remedie die voor ieder van ons handig zou zijn om in huis te hebben.

Aloëvera

De voordelen van aloëveragel voor de huid

Aloëvera is een vaste plant die veel voorkomt in streken met warme klimaten. Mensen gebruiken deze plant al duizenden jaren vanwege zijn medicinale eigenschappen. Bovendien is deze plant ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden. De aloëveraplant is vooral nuttig dankzij de vele enzymen, antioxidanten, aminozuren en het slijm dat het bevat. Daarnaast bevat het nog vele andere gunstige bestanddelen.

  • Enkele van de voornaamste voordelen van aloëveragel zijn dat we het gemakkelijk uit het blad kunnen halen en het rechtstreeks op de huid kunnen aanbrengen.
  • Als je geen plant bij de hand hebt, kun je de gel vaak ook kopen. Bijvoorbeeld bij de apotheek of in natuurwinkels. We raden je echter aan een product te kiezen dat bijna uitsluitend aloëveragel bevat.

Voordelen van aloëveragel voor de huid

1. Reinigt en bestrijdt acne

De voordelen van aloëveragel voor de huid

Aloëveragel is een geweldig middel om de huid te reinigen. Dankzij het enzymgehalte, kan de gel helpen om onze huid zachtjes te exfoliëren. Regelmatig exfoliëren helpt om dode huidcellen te verwijderen zonder de huid uit te drogen.

Naast de reinigende werking heeft de gel ook antiseptische, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. Zo kunnen we huidinfecties voorkomen en aandoeningen als acne tegengaan.

2. Hydrateert zonder de huid vet te maken

Nog een van de voordelen van aloëveragel is dat het een vochtinbrengende crème is die ideaal is voor alle huidtypes. Als je een droge huid hebt, meng het dan met een plantaardige olie. Heb je daarentegen juist een gecombineerde of vette huid? Je zult zien dat gel op zichzelf perfect is om een vette huid te voorkomen.

Dankzij het gehalte aan mucopolysacchariden dat vochtinbrengende voordelen biedt, is aloëveragel ook een geweldig natuurlijk glijmiddel. We kunnen de onbewerkte gel gebruiken voor onze intieme delen en zelfs voor seksuele doeleinden.

3. Kalmeert de huid

Als we een natuurlijke, snelle en effectieve oplossing nodig hebben om onze huid te kalmeren, is aloëveragel misschien wel een van de beste remedies. Dankzij de verbindingen die het bevat, zoals fytosterol, heeft deze gel namelijk ook ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Dit is een goede reden om een aloëveraplant in huis te hebben. Of om op zijn minst een tube gel in de medicijnkast te leggen. We kunnen de gel gebruiken om brandwonden of uitslag te verzachten. Maar bijvoorbeeld ook om de huid te kalmeren na het scheren. Naast het verzachten van irritaties helpt het ook om de huid te regenereren en geeft het ons een fris gevoel.

Misschien ook interessant: Schaamhaar verwijderen op de juiste manier

4. Geneest en regenereert de huid

De voordelen van aloëveragel voor de huid: geneest en regenereert

Aloëveragel is een geweldige remedie voor het versnellen van genezing. Het is zelfs zo dat veel middelen de gel gebruiken in combinatie met rozenbottels. Deze combinatie is perfect om de huid te genezen zonder littekens achter te laten. 

De plantaardige hormonen in aloëveragel stimuleren de groei van huidcellen. Om optimaal van de gel te profiteren, moet je het echter wel regelmatig gebruiken.

  • Breng de aloëveragel zo vaak mogelijk aan op het aangedane gebied. Doe dit meerdere keren per dag totdat de huid volledig genezen is.

5. Verjongt de huid

Deze medicinale plant is werkelijk waar een van de krachtigste bondgenoten om de huid jeugdig te houden.

  • Houdt de huid gehydrateerd: een gerimpelde huid is altijd gerelateerd aan een gebrek aan hydratatie. Door de huid goed gevoed te houden, blijft de huid elastisch en voorkom je rimpelvorming.
  • Helpt de huid te regenereren: constante huidcelregeneratie helpt om het huidverouderingsproces te vertragen.
  • Bevat veel antioxidanten: deze gaan de schade die vrije radicalen veroorzaken tegen.

Het gebruik van aloëveragel is echter niet beperkt tot ons gezicht. Je lichaam profiteert ook van een combinatie van deze gel en plantaardige olie naar keuze (kokosnoot, amandel, jojoba, enz.).

Wanneer je het consistent gebruikt, kun je problemen als een droge huid, striae of eczeem voorkomen. Bovendien zorgt aloëveragel ervoor dat de huid de olie beter absorbeert, waardoor de huid langer gehydrateerd blijft. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.