Overtollig buikvet verbranden met deze geweldige stoeloefeningen

Voor de beste resultaten, en om voor eens en voor altijd van je buikvet af te komen, is het belangrijk om deze oefeningen consistent uit te voeren. Daarnaast, moet je ze combineren met een gezond en uitgebalanceerd dieet.
Overtollig buikvet verbranden met deze geweldige stoeloefeningen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een regelmatige trainingsroutine is een van de gewoontes die je dieet uitstekend kan ondersteunen als overtollig buikvet verbranden en een paar centimetertjes verliezen rond je middel je doel is.

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller wordt. En daarnaast helpt het om je spieren sterker en beter gevormd te maken, waardoor je figuur er slanker uit zal zien.

Het probleem is dat niet iedereen genoeg tijd heeft om naar de sportschool te gaan, waardoor de meesten het gevoel hebben alsof ze maar een paar oefeningen kunnen doen, aangezien ze thuis niet over allerlei verschillende apparatuur beschikken.

Je hoeft echter helemaal geen expert te zijn op dit gebied om een goede work-out te kunnen krijgen. Eigenlijk bestaan er genoeg manieren om gewicht te verliezen en je buik iets platter te maken, zonder überhaupt de deur uit te hoeven.

In dit artikel delen we daarom vijf zeer interessante oefeningen waar je alleen een stoel voor nodig hebt. Deze oefeningen kunnen je helpen om die buik te krijgen waar je zo naar verlangt. Zet je schrap!

1. Knieën naar je borst

Overtollig buikvet verbranden met een oefening op een kruk

De oefening waarbij je je knieën naar je borst trekt, is een oefening die veel inspanning vereist, waardoor hij geweldig is om vet te verbranden en je lichaam in vorm te brengen.

Door deze oefening dagelijks te doen, zullen je buikspieren sterker worden en kan zelfs je spijsvertering erop vooruitgaan.

Hoe je deze oefening doet

 • Ga op een krukje zitten zonder leuning, met je rug helemaal recht.
 • Houd je voeten en benen tegen elkaar aan en plaats je handen naast je heupen.
 • Trek dan je knieën op richting je borst, zonder je borst aan te raken.
 • Gebruik je buikspieren om je benen omhoog te tillen en langzaam weer te laten zaken naar de beginpositie.
 • Doe vier sets van ongeveer vijftien tot twintig herhalingen.

2. Trek je knieën zijwaarts

Voor deze oefening ga je in een soortgelijke houding zitten als bij de vorige oefening, waardoor dit een geweldige oefening is om de spieren in je buik en taille te trainen.

Doordat je je knieën naar opzij trekt, zal deze oefening ook helpen om ‘vetrollen‘ te elimineren.

Hoe je deze oefening doet

 • Ga op het randje van je stoel of krukje zitten, met je rug recht en je handen naast je heupen.
 • Leun dan naar één kant, waardoor je jezelf alleen ondersteunt met je bilspieren.
 • Houd je benen tegen elkaar aan en trek dan tegelijkertijd beide knieën omhoog.
 • Breng je knieën zo dicht bij je borst als je kunt en laat je benen dan langzaam weer zakken naar de beginpositie.
 • Doe vijftien herhalingen en verwissel dan van zij.
 • Doe hier drie of vier sets van.

3. Binnenwaartse knielifts

Overtollig buikvet verbranden met knielifts

Deze beweging zorgt ervoor dat de onderbuikspieren aan het werk worden gezet. Na een tijdje kan deze oefening ervoor zorgen dat je taille slanker wordt.

In dit geval is het de bedoeling dat een van je knieën de tegenovergestelde elleboog aanraakt. Daarnaast is het de bedoeling dat je tegelijkertijd ook je zij een beetje draait.

Hoe je deze oefening doet

 • Ga rechtop zitten, zonder volledig tegen de stoel aan te leunen. Plaats je hand tegen de zijkant van je hoofd.
 • Trek een van je knieën op richting je borst en trek tegelijkertijd ook de elleboog van je tegenovergestelde arm naar je borst toe.
 • Ga dan weer terug naar de beginpositie. Doe vijftien herhalingen.
 • Wissel dan van kant. Doe in totaal vier sets.

4. Buig naar opzij

Deze oefening is niet alleen goed als je overtollig buikvet verbranden wil en je taille slanker maken wil, maar helpt tegelijkertijd ook om je bilspieren sterker te maken.

Hoe je deze oefening doet

 • Ga achter een stoel staan, zodat je je met één hand kunt vasthouden aan de leuning van de stoel.
 • Rek de andere arm uit boven je hoofd en ga tegelijkertijd op je tenen staan.
 • Laat je arm dan weer zakken en trek tegelijkertijd je voet omhoog, zodat je met je hiel je hand aan kunt raken.
 • Ga weer terug naar de beginpositie en doe nog tien tot vijftien herhalingen.
 • Wissel dan van kant. Doe in totaal vier sets.

5. Overtollig buikvet verbranden met toellifts

Overtollig buikvet verbranden met stoellifts

Om deze routine nog iets zwaarder te maken, kun je je buikspieren ook trainen door jezelf te ondersteunen met een stoel met leuning.

Deze beweging zal ervoor zorgen dat je een hoop calorieën verbrandt en dat je spieren beter gevormd worden.

Hoe je deze oefening doet

 • Ga op een stoel zitten en plaats je handen op het zitgedeelte.
 • Duw dan je lichaam omhoog, zodat je billen en benen van de stoel komen.
 • Span terwijl je dit doet je buikspieren aan en trek je knieën omhoog en naar je buik toe.
 • Houd deze houding ongeveer vijftien tot twintig seconden aan en rust dan uit.
 • Ga terug naar de beginpositie en doe nog vier herhalingen.

Wees consistent! Nu je weet hoe je met niets meer dan een stoel zelf thuis je buikspieren kunt trainen, heb je geen enkel excuus meer om hier geen dagelijkse gewoonte van te maken en je best te doen om goede resultaten te behalen.

Houd er tegelijkertijd rekening mee dat je je lichaam moet ondersteunen met een goed dieet, zodat de effectiviteit van de oefeningen beter zichtbaar zal zijn en overtollig buikvet verbranden een eitje wordt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Arciero, P. J., Gentile, C. L., Martin-Pressman, R., Ormsbee, M. J., Everett, M., Zwicky, L., & Steele, C. A. (2006). Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors, International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 16(4), 373-392. Retrieved Oct 29, 2020, from https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml
 • Hooper Lee, Abdelhamid Asmaa, Moore Helen J, Douthwaite Wayne, Skeaff C Murray, Summerbell Carolyn D et al. Effect of reducing total fat intake on body weight: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials and cohort studies BMJ 2012; 345 :e7666
 • Sangrós, F. J., Torrecilla, J., Giráldez-García, C., Carrillo, L., Mancera, J., Mur, T., Franch, J., Díez, J., Goday, A., Serrano, R., García-Soidán, F. J., Cuatrecasas, G., Igual, D., Moreno, A., Millaruelo, J. M., Carramiñana, F., Ruiz, M. A., Pérez, F. C., Iriarte, Y., Lorenzo, Á., … Regidor, E. (2018). Association of General and Abdominal Obesity With Hypertension, Dyslipidemia and Prediabetes in the PREDAPS Study. Revista espanola de cardiologia (English ed.), 71(3), 170–177. https://doi.org/10.1016/j.rec.2017.04.035

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.