Vijf simpele tips voor de perfecte taille

18 november 2017
Lichaamsbeweging, het juiste dieet en gerichte massages zijn allemaal belangrijk als het gaat om je taille. In dit artikel delen we enkele geweldige tips om de perfecte taille te krijgen.

Vrouwen zijn altijd bezig met hun figuur, waarbij de perfecte taille echt een must is. Ze proberen een uitgebalanceerd dieet aan te houden en, natuurlijk, goed te zorgen voor hun lichaam.

Een gezonde dagelijkse routine aanhouden waarbij je gezonde dingen eet en dagelijks aan lichaamsbeweging doet, kan soms vrij lastig zijn, omdat het ritme van onze levens dit soms niet toestaat. Een van de lastigste lichaamsdelen om in vorm te houden is de taille, aangezien vet zich hier het snelst ophoopt en overtollig lichaamsgewicht hier het meest opvallend is.

Veel vrouwen denken dat je onmogelijk een mooi figuur kunt behouden zonder naar de sportschool te gaan, maar dit is niet helemaal waar. Ja, natuurlijk is lichaamsbeweging noodzakelijk, maar wie zegt dat je hiervoor naar de sportschool moet gaan? Er bestaan genoeg oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Als je, vanwege een gebrek aan tijd niet in staat bent om regelmatig te trainen, dan kun je je lichaam en natuurlijk je taille ook in vorm houden door thuis een paar technieken toe te passen.

Lees verder om meer te weten te komen!

Lees ook: Heerlijke smoothies voor een slanke taille

Oefeningen en tips voor de perfecte taille

Er bestaan oneindig veel trucjes en technieken die je kunt gebruiken om je taille in vorm te houden, of dit nu oefeningen, diëten of huismiddeltjes zijn.

1. Hoelahoep

Dansen om de perfecte taille te krijgen

Een vrij onbekende techniek is het gebruik van een hoelahoep. Hoewel dit misschien speelgoed voor kinderen lijkt, is de hoelahoep eigenlijk geweldig om je taille te trainen. De voordelen die dit stuk ‘speelgoed’ biedt, zijn niet alleen dat het hartstikke leuk is, maar het helpt ook om het middelste gedeelte van je lichaam te trainen.

Het is al voldoende om dagelijks vijf minuten te hoelahoepen (het is in dit geval natuurlijk wel de bedoeling dat je de hoelahoep hoog houdt). Je kunt ook meerdere hoelahoepen tegelijkertijd gebruiken om de oefening intenser te maken.

2. Dansen om de perfecte taille te krijgen

Dansen is een van de meest complete vormen van lichaamsbeweging. Het helpt om vet te verbranden en je lichaam strak en in beweging te houden.

Op dansles gaan of een bepaalde stijl, zoals salsa of swing, perfectioneren, zal helpen om die vetophopingen rond je middel te verbranden. Op deze manier zal je taille nog slanker en gedefinieerder worden.

Lees ook: Dansen om je benen, billen en taille te vormen

3. Oefeningen voor de taille

Slankere taille

Een goede manier om je taille te trainen, is door oefeningen te doen die specifiek gericht zijn op dit deel van het lichaam. Enkele van de meest effectieve oefeningen zijn:

Buikspieroefeningen

Het doen van buikspieroefeningen met gewicht helpt om de taille in vorm te brengen. Je kunt hiervoor een bal of lichte gewichtjes gebruiken.

 • Ga op je rug op de grond liggen met je armen gestrekt en houdt in iedere hand een gewichtje vast.
 • Trek je benen een beetje op en houd je rug in een hoek van 45 graden.
 • Houd deze houding aan en draai tegelijkertijd je lichaam zonder je armen te buigen.

Lees ook: Soorten buikspieroefeningen en de voordelen die ze bieden

Je tenen aanraken

Deze oefening is gebaseerd op lenigheid en flexibiliteit.

 • Ga rechtop staan en plaats je benen iets uit elkaar.
 • Raak vervolgens met je linkerhand de tenen van je rechtervoet aan, en vice versa.
 • Doe dit aan beide kanten twintig keer.

Twists

De beste manier om je taille te trainen, is door twists te doen.

 • Een geweldige manier om dit te doen, is door een buis of stok achter je nek te plaatsen en deze daar te houden met je handen.
 • Hierdoor kun je je twist op een meer gecontroleerde wijze uitvoeren. Doe minstens 25 twist om je taille te definiëren.

Zwemmen

In dit geval gaan we ‘zwemmen’ op het droge.

 • Ga op je buik liggen op een matje en houd je armen en benen gestrekt.
 • Begin vervolgens je armen en benen te bewegen alsof je aan het zwemmen bent.
 • Wij raden aan om ongeveer dertig seconden te bewegen en vervolgens vijf seconden uit te rusten alvorens weer opnieuw te beginnen.

Wil je meer weten? Lees dan: 14 oefeningen voor een slankere taille

4. Afslankende massages

Te wijde broek

Het is zeer effectief om je taille te masseren. Er bestaan genoeg afslankende crèmes die hier geweldig voor zijn.

Wij raden aan om je taille drie keer per week te masseren, bij voorkeur in de ochtend voordat je je oefeningen uitvoert.

Een goede truc om de effectiviteit van de massage te bevorderen, is om je taille in te smeren met de crème en je middel vervolgens in te wikkelen met huishoudfolie. Laat de crème dan veertig eerst veertig minuten zijn werk doen, voordat je je taille masseert.

5. Huismiddeltjes en recepten

Tot slot kun je natuurlijk ook gebruik maken van verschillende huismiddeltjes om je taille in vorm te houden of de perfecte taille te krijgen.

Deze trucs kun je zeer makkelijker verwerken in je dagelijkse routine en zijn superhandig om vet te verbranden.

Drink:

 • Twee liter water per dag.
 • Een glas warm water (200 ml) met citroensap op een lege maag.
 • Drie keer per dag groene thee.
 • Een glas wortelsap (200 ml) voor elke maaltijd.
Bekijk Ook