De beste tips voor perfecte buikspieren

29 april 2017
Het is heel belangrijk om jezelf voor de volle honderd procent in te zetten voor je doel. Naast het doen van lichaamsbeweging, zul je om de beste resultaten te bereiken ook een gezond en uitgebalanceerd dieet aan moeten houden.

Het hebben van een platte buik met de perfecte buikspieren en een goed figuur is een doel dat voortdurende inspanning vereist. Daarnaast zul je regelmatig een reeks gerichte buikspieroefeningen moeten doen.

Sommige mensen zullen echter geregeld gefrustreerd raken. Omdat het ze maar niet lukt om die perfecte buikspieren en dat buikje waar ze zo van dromen te krijgen. Waarom is dit voor sommigen zo moeilijk?

Perfecte buikspieren

Iedereen is in staat om de perfecte buikspieren te ontwikkelen; je moet gewoon weten hoe je te werk moet gaan. De reden waarom sommige mensen niet in staat zijn om hun doel te bereiken, is omdat ze niet de juiste routine voor zichzelf hebben opgesteld, waardoor ze na een tijdje gewoon maar weer opgeven.

Om dit deel van je lichaam te vormen, moet je van te voren al erg slim nadenken. Daarom delen we in dit artikel de beste tips om je te helpen je doel te bereiken.

Vet verbranden

Hardlopen

Een van de redenen waarom het soms wel een eeuwigheid kan duren voordat je buikspieren eindelijk zichtbaar worden, is dat deze spieren verborgen zitten achter een laagje vet. Als je het overtollige vet op je buik niet verbrandt, dan zal al je moeite en inspanning altijd tevergeefs blijven, omdat je toch nooit resultaat zult zien.

Om echt van dat overtollige gewicht en vet af te kunnen komen, zul je een paar intense cardio-oefeningen in je routine op moeten nemen en er natuurlijk voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt.

Lees ook:
Buikvet verbranden met kaneelolie

Blijf doorzetten

De buik is een van de lichaamsdelen waar vet zich helaas het snelste ophoopt en zodra dit eenmaal gebeurt, is het erg moeilijk om weer van dit vet af te komen. Om je doelen te kunnen bereiken, moet je daarom aanhoudend zijn en door blijven zetten, zodat je de obstakels die zich op je pad voor kunnen doen uit de weg kunt ruimen en verleiding de baas kunt zijn.

Vul je oefeningen aan met een uitgebalanceerd dieet en wees gedisciplineerd met de levensstijl die je gekozen hebt.

Train maximaal vier keer per week

Buikspieroefeningen

Het is helemaal niet verstandig om zeven dagen per week buikspieroefeningen te doen. Met name als je lichaam nog niet gewend is aan deze vorm van lichaamsbeweging.

Door je spieren te veel te belasten, kun je last krijgen van chronische vermoeidheid, waar je op een gegeven moment de gevolgen van zult merken. Daarom kun je het beste drie à vier keer per week trainen en op de andere dagen misschien andere spiergroepen trainen.

Onthoud dat het belangrijk is om je hele lichaam te trainen, aangezien het je doel is om meer spiermassa te kweken en je lichaam in vorm te brengen.

Lees ook:
Soorten buikspieroefeningen en de voordelen die ze bieden

Doe gevarieerde oefeningen

De klassieke buikspieroefeningen, zoals sit-ups of crunches, vormen meestal de basis voor elk trainingsschema. Dit zijn natuurlijk echter lang niet de enige oefeningen die effectief kunnen zijn. Om je buikspieren te definiëren, zul je je op meer spiergroepen moeten richten dan alleen de spieren om je buik strakker te maken.

Door altijd alleen maar crunches te doen (waarbij je op je rug ligt en herhaaldelijk je bovenlichaam omhoog tilt), zul je je onderbuikspieren, je transversale buikspieren en je schuine buikspieren helemaal niet genoeg trainen en zul je dus ook lang niet zulke goede resultaten bereiken.

Plank

Oefen ook de plank

Om wel de beste resultaten te bereiken, zul je dus ook andere oefeningen in je routine op moeten nemen, zoals bijvoorbeeld de plank:

  • Ga op je buik liggen, duw dan je lichaam omhoog en leun op je ellebogen en tenen. Houd je rug recht en span je buikspieren aan. Blijf zo ongeveer dertig seconden liggen.
  • Je kunt dit ook doen op je zij en dan van zij naar zij verwisselen.

Daarnaast kun je ook oefeningen doen als:

  • Fietsen
  • Beenlifts
  • Laterale lifts
  • Oefeningen met een bal

Voer de intensiteit op

Het is absoluut niet makkelijk om aan een routine te beginnen om je buikspieren sterker en mooier te maken. Je lichaam heeft dan ook tijd nodig om zich aan deze verandering aan te passen. Pas daarna kun je de routine met meer gemak uit voeren.

Daarom is het verstandig om met een rustig schema te beginnen. Een schema waarbij je je lichaam niet overbelast en geen spanningen veroorzaakt.

Voer de oefeningen correct uit

Wanneer je spieren op een gegeven moment echter sterk genoeg zijn, is het belangrijk om de intensiteit op te voeren.

Zo lang je nog maar wel in staat blijft om de oefeningen correct uit te voeren.

Je moet leren hoe je je spieren kunt stimuleren met verschillende oefeningen en een afwisselende intensiteit.

Voeding

Proteïne

We kunnen natuurlijk niet vergeten dat ook je eetgewoontes in dit geval erg belangrijk zijn. Het maakt niet uit hoeveel en hoe hard je traint, als je je dieet niet verbetert, dan zul je ook nooit je doelen kunnen bereiken.

Houd daarom de volgende tips in gedachten: