Buikvet verbranden met kaneelolie

Buikvet is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen en is voor veel mensen zelfs een reden om een operatie te ondergaan. Vooral voor vrouwen, die elke dag weer proberen om van dat vervelende buikje af te komen.
Buikvet verbranden met kaneelolie

Laatste update: 19 oktober, 2018

Helaas kun je aan je buik meestal het beste zien of je je dieet en je dagelijkse gewoontes verwaarloost. Dit is namelijk een deel van het lichaam waar vet zich snel opslaat. Hierdoor krijg je die vervelende zwembandjes die je slanke figuur verpesten. Met kaneelolie zou je dit kunnen bestrijden. 

Het is nooit makkelijk om af te vallen. Je moet er voortdurend moeite voor blijven doen. Vooral als je graag van dat vet rond je middel af wilt. Gelukkig bestaan er genoeg manieren om van die ongewenste kilootjes af te komen zonder terug te hoeven vallen op extreme maatregelen, zoals liposuctie.

Zo bestaat er ook een alternatief dat je zal helpen om op natuurlijke wijze je slanke figuur te behouden en je lichaam te beschermen tegen een verscheidenheid aan ziektes. We hebben het hier over een krachtige olie die je zelf thuis kunt maken van de meest eenvoudige natuurlijke ingrediënten. Hebben we je aandacht al?

Wil je meer weten? Lees dan:
7 voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Afvallen met kaneelolie en een plattere buik krijgen

Deze olie wordt al vele jaren gebruikt als alternatieve behandeling voor het genezen en voorkomen van meerdere ziektes en om de algehele gezondheid te verbeteren.

In eerste instantie werd de olie alleen gebruikt voor medicinale doeleinden. Enkele jaren later werd echter ontdekt dat het ook een goed middel is om je te helpen vet te verbranden, vooral het vet rond je middel.

Afvallen met kaneelolie en een plattere buik krijgen

Deze olie is in veel delen van de wereld vooral zo populair omdat het een krachtig mengsel is dat effectief kan zijn bij gewichtsverlies, de eliminatie van gifstoffen bevordert en het lichaam helpt bij het verwijderen van bacteriën en chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Andere voordelen die het waard zijn om genoemd te worden zijn het vermogen om de hersen- en geheugenfunctie mogelijk te verbeteren en de invloed die de olie kan hebben op je immuunsysteem.

Naast al deze voordelen is kaneelolie ideaal geschikt voor mensen die lijden aan diabetes of een hoge bloedsuikerspiegel. De olie zou namelijk in staat zijn de bloedsuikerspiegel te verlagen en in balans te houden.

Door al deze voordelen en doordat de olie zo makkelijk te maken is, is het het meer dan waard om kaneelolie te proberen als aanvulling op je dieet en je trainingsschema. Het zou je zo kunnen helpen sneller en meer buikvet te verbranden.

Hoe maak je deze vetverbrandende olie?

Hoe maak je deze behandeling met kaneelolie

Vrijwel iedereen kan zich deze olie wel veroorloven. Er zijn dus geen excuses meer om dit ingrediënt niet regelmatig te gebruiken.

Ingrediënten

 • 1 kop olijfolie
 • 6 kaneelstokjes
 • 1 glazen pot, met deksel

Bereiding

 • Stap 1: Doe eerst de kaneelstokjes in de glazen pot.
 • Stap 2: Giet de olijfolie vervolgens over de kaneelstokjes heen. Zorg ervoor dat de stokjes geheel bedekt zijn met olie.
 • Stap 3: Bewaar de pot daarna drie weken lang op een warme plek in je huis. Roer het mengsel gedurende deze drie weken regelmatig.
 • Stap 4: Wanneer de drie weken voorbij zijn, giet je het mengsel tenslotte door een gaasje, kaasdoek of iets anders soortgelijks over in een andere pot. Bewaar de olie vervolgens op een koele, droge plek.

Hoe gebruik je de olie?

Het enige dat je hoeft te doen om van alle voordelen die deze olie biedt te profiteren, is bij elke maaltijd twee druppels olie innemen. Deze kleine hoeveelheid is al voldoende om gewichtsverlies te bevorderen.

Het is belangrijk om te melden dat je deze dagelijkse hoeveelheid nooit moet overschrijden. Dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken. En voordat je begint met het innemen van kaneelolie is het belangrijk dat je de onderstaande contra-indicaties goed doorleest.

Contra-indicaties voor het gebruik van kaneelolie

Contra-indicaties bij behandelingen met kaneelolie

Dit middel biedt veel voordelen voor je gezondheid. Daarnaast bevordert het ook gewichtsverlies. Maar je zou de ernstige bijwerkingen die zich in sommige gevallen voor kunnen doen met kaneelolie niet moeten negeren.

 • Mensen die last hebben van colitis of gastritis zouden deze olie met mate moeten consumeren. Een behandeling met kaneelolie kan erg nuttig zijn. Maar tegelijkertijd kan het ook het spijsverteringssysteem irriteren.
 • Als je last hebt van maagzweren, dan zou je de consumptie van alcoholische dranken in combinatie met kaneelolie moeten vermijden. Deze dranken kunnen de maag en de darmen namelijk nog verder irriteren.
 • Zwangere vrouwen of vrouwen die proberen zwanger te raken zouden ook de consumptie van alcohol in combinatie met deze olie moeten vermijden. Deze combinatie kan namelijk de bloedstroom in het gebied rondom de bekken en de baarmoeder stimuleren en dit kan mogelijk bedreigend zijn voor de zwangerschap.
 • Mensen die last hebben van een vorm van hartziekte zouden deze olie alleen moeten innemen onder toezicht van hun dokter. Het is daarnaast belangrijk dat deze mensen alleen kleine doseringen innemen. Kaneel kan de hartslag namelijk enigszins versnellen.
 • Langdurig gebruik van kaneelolie en kaneel in het algemeen kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Wanneer je het punt bereikt waarop de hoeveelheid kaneel in je systeem giftig wordt, dan kan dit braken als gevolg hebben en de nieren irriteren.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.