Buikvet verbranden met kaneelolie

Neem om gewichtsverlies te bevorderen bij elke maaltijd twee druppels van deze olie in. Overschrijd deze hoeveelheid niet, want dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.
Buikvet Kaneelolie

Buikvet is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen en is voor veel mensen zelfs een reden om een operatie te ondergaan. Vooral voor vrouwen, die elke dag weer proberen om van dat vervelende buikje af te komen.

Helaas kun je aan je buik meestal het beste zien of je je dieet en je dagelijkse gewoontes verwaarloost. Dit is namelijk een deel van het lichaam waar vet zich snel opslaat – waardoor je die vervelende zwembandjes krijgt die je slanke figuur verpesten.

Het is nooit makkelijk om af te vallen en je moet er voortdurend moeite voor blijven doen, vooral als je graag van dat vet rond je middel af wilt. Gelukkig bestaan er genoeg manieren om van die ongewenste kilootjes af te komen zonder terug te hoeven vallen op extreme maatregelen, zoals liposuctie.

Zo bestaat er ook een alternatief dat je zal helpen om op natuurlijke wijze je slanke figuur te behouden en je lichaam te beschermen tegen een verscheidenheid aan ziektes, namelijk een krachtige olie die je zelf thuis kunt maken van de meest eenvoudige natuurlijke ingrediënten. Hebben we je aandacht al?

Wil je meer weten? Lees dan: 7 voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Kaneelolie om af te vallen en een plattere buik te krijgen

Deze olie wordt al vele jaren gebruikt als alternatieve behandeling voor het genezen en voorkomen van meerdere ziektes en om de algehele gezondheid te verbeteren. In eerste instantie werd de olie alleen gebruikt voor medicinale doeleinden, maar enkele jaren later werd ontdekt dat het ook een goed middel is om je te helpen vet te verbranden, vooral het vet rond je middel.

Platte Buik

Deze olie is in veel delen van de wereld vooral zo populair omdat het een krachtig mengsel is dat effectief is voor gewichtsverlies, de eliminatie van gifstoffen bevordert en het lichaam helpt bij het verwijderen van bacteriën en chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Andere voordelen die het waard zijn om genoemd te worden zijn het vermogen om de hersen- en geheugenfunctie te verbeteren en de invloed die de olie heeft op je immuunsysteem.

Naast al deze voordelen is kaneelolie ideaal geschikt voor mensen die lijden aan diabetes of een hoge bloedsuikerspiegel. De olie is namelijk in staat de bloedsuikerspiegel te verlagen en in balans te houden.

Door al deze voordelen en doordat de olie zo makkelijk te maken is, is het het meer dan waard om kaneelolie te proberen als aanvulling op je dieet en je trainingsschema om je te helpen sneller en meer buikvet te verbranden.

Hoe maak je deze vetverbrandende olie?

Kaneelolie

Omdat vrijwel iedereen zich deze olie wel kan veroorloven, bestaan er geen excuses meer om dit ingrediënt niet regelmatig te gebruiken.

Ingrediënten

 • 1 kop olijfolie
 • 6 kaneelstokjes
 • 1 glazen pot, met deksel

Bereiding

 • Stap 1: Doe de kaneelstokjes in de glazen pot.
 • Stap 2: Giet de olijfolie over de kaneelstokjes heen. Zorg ervoor dat de stokjes geheel bedekt zijn met olie.
 • Stap 3: Bewaar de pot drie weken lang op een warme plek in je huis. Roer het mengsel gedurende deze drie weken regelmatig.
 • Stap 4: Wanneer de drie weken voorbij zijn, giet je het mengsel door een gaasje, kaasdoek of iets anders soortgelijks over in een andere pot. Bewaar de olie vervolgens op een koele, droge plek.

Hoe gebruik je de olie?

Het enige dat je hoeft te doen om van alle voordelen die deze olie biedt te profiteren, is bij elke maaltijd twee druppels olie innemen. Deze kleine hoeveelheid is al voldoende om gewichtsverlies te bevorderen.

Het is belangrijk om te melden dat je deze dagelijkse hoeveelheid nooit moet overschrijden, want dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken. En voordat je begint met het innemen van kaneelolie is het belangrijk dat je de onderstaande contra-indicaties goed doorleest.

Lees ook: Tips voor een platte buik

Contra-indicaties voor het gebruik van kaneelolie

Buikpijn

Hoewel dit middel veel voordelen biedt voor je gezondheid en daarnaast ook gewichtsverlies bevordert, zou je de ernstige bijwerkingen die zich in sommige gevallen voor kunnen doen niet moeten negeren.

 • Mensen die last hebben van colitis of gastritis zouden deze olie met mate moeten consumeren. Kaneelolie kan namelijk erg behulpzaam zijn, maar kan tegelijkertijd ook het spijsverteringssysteem irriteren.
 • Als je last hebt van maagzweren, dan zou je de consumptie van alcoholische dranken in combinatie met kaneelolie moeten vermijden. Deze dranken kunnen de maag en de darmen namelijk nog verder irriteren.
 • Zwangere vrouwen of vrouwen die proberen zwanger te raken zouden ook de consumptie van alcohol in combinatie met deze olie moeten vermijden. Deze combinatie kan namelijk de bloedstroom in het gebied rondom de bekken en de baarmoeder stimuleren en dit kan mogelijk bedreigend zijn voor de zwangerschap.
 • Mensen die last hebben van een vorm van hartziekte zouden deze olie alleen moeten innemen onder toezicht van hun dokter. Het is daarnaast belangrijk dat deze mensen alleen kleine doseringen innemen. Kaneel kan de hartslag namelijk enigszins versnellen.
 • Langdurig gebruik van kaneelolie en kaneel in het algemeen kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Wanneer je het punt bereikt waarop de hoeveelheid kaneel in je systeem giftig wordt, dan kan dit braken als gevolg hebben en de nieren irriteren.