Tips voor een platte buik die echt helpen

Om ons doel te kunnen bereiken, is een gezond en gebalanceerd dieet van vitaal belang. Dit dient echter wel gepaard te gaan met voldoende vochtinname en dagelijkse (of minstens drie keer per week) beweging.
Tips voor een platte buik die echt helpen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Veel mensen dromen ervan een platte buik te hebben. Dit is niet enkel belangrijk voor hun uiterlijk, maar ook voor hun gezondheid. Voor de meeste mensen is dit echter een moeilijk te bereiken doel, omdat ze resultaten verwachten zonder er enige moeite voor te willen doen. Zonder enige twijfel is deze wens onmogelijk.

Om de buikspieren van onze dromen te krijgen, is veel toewijding nodig. Gewoon even twintig sit-ups doen zal niet voldoende zijn.

Regelmaat is de basis

Je hele lichaam zal getraind moeten worden om te vermijden dat vet zich in andere delen van het lichaam zal opslaan.

Als je met je buikspieroefeningen begint, probeer er dan op te letten dat je elke spiergroep evenveel traint en dat je niet gewoon één spier sterker maakt. Consistentie is de sleutel tot het bereiken van ons doel. Begin met slechts enkele herhalingen, maar houdt de oefeningen minstens twintig minuten vol.

Daarna kan je beginnen meer gewicht toe te voegen en langer te oefenen.

Waarom stapelt vet zich op?

Vet gaat zich typisch opstapelen in de buikregio als gevolg van slechte voedingskeuzes die we maken (het eten van gerechten die veel vetten bevatten). Ook het gebrek aan vers fruit en verse groenten in ons dieet is een bijdragende factor.

Zaken zoals stress, hormonen en een sedentaire levensstijl zullen ook zorgen voor een grotere opstapeling van vetten.

Om je lichaam te helpen bij het elimineren van vet dat zich in je buik heeft opgestapeld, hebben we enkele specifieke tips die je vandaag al kan beginnen te gebruiken om een plattere buik te krijgen.

Tips voor een plattere buik

Buikje
  • Elimineer alle voeding uit je dieet die veel vetten bevat. Probeer voor gezondere eetwaren te kiezen, zoals groenten en fruit.
  • Regelmatig bewegen kan je helpen gewicht te verliezen of ten minste het vet dat zich opstapelt beperken.
  • Vermijd zeer grote maaltijden. Het is beter meerdere kleine maaltijden op een dag te eten. Onthoud ook dat je moet kiezen voor voedsel dat voedzaam is en laag in calorieën.
  • Drink zes tot acht glazen water per dag om gehydrateerd te blijven.
  • Probeer eetwaren zoals sauzen, mayonaise, chocolade en ijscrème te vermijden, want die bevatten veel vetten. Probeer in plaats daarvan meer noten, vis en olijfolie te nuttigen.
  • Verminder je inname van frisdranken en voedsel dat veel suikers bevat.

En vergeet niet…

  • Je laatste maaltijd van de dag moet minstens twee uur voor het slapengaan gegeten worden. Bovendien met deze maaltijd licht zijn, met bij voorkeur veel groenten. Een heerlijke salade is dus perfect.
  • Het is het beste om aerobicsoefeningen in de ochtend te doen.
Sit-ups

Het is belangrijk te onthouden dat het vet dat we geëlimineerd hebben sneller terug kan komen dan we denken, zodra we onze bewegingsroutine beginnen te verwaarlozen en onze oude gewoonten weer aannemen.

Het beste wat je kan doen is consistent zijn en vechten tegen eventuele luiheid. Zijn de resultaten geen kleine opoffering waard?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.