Snel calorieën verbranden op 8 makkelijke manieren

Er zijn genoeg dagelijkse bezigheden die je kunnen helpen om op eenvoudige wijze, snel calorieën te verbranden, bijna zonder het zelf door te hebben. Probeer het eens!
Snel calorieën verbranden op 8 makkelijke manieren
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Calorieën verbranden is niet altijd even makkelijk. Dankzij deze acht manieren om snel 100 calorieën te verbranden, kan het wel een stuk makkelijker worden.

Je hoeft alleen maar te weten hoe je dit kunt doen, en dan zul je al snel verschil merken. Dit zijn goede, makkelijke en goedkope manieren om in vorm te raken en blijven.

1. Al dansend calorieën verbranden

Dansen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Je hoeft maar naar vier of vijf liedjes te luisteren en daarbij te dansen alsof je leven ervan afhangt.

Op die manier verander je deze vier à vijf liedjes in vijftien minuten energiek bewegen. Hierdoor kun je gemakkelijk 100 calorieën verbranden en tegelijkertijd een hoop lol hebben.

2. Ga winkelen

Winkelen om calorieën te verbranden

Tijdens het winkelen kun je ongeveer veertig minuten besteden aan een beetje wandelen en zo 100 calorieën verbranden.

Het enige wat je hoeft te doen, is te gaan winkelen. Dat is het enige wat ervoor nodig is om te zien hoe snel te tijd wel niet gaat en hoe makkelijk het eigenlijk is om calorieën te verbranden.

3. Heb je een tuin, balkon of terras? Onderhoud deze dan!

Iets dat zo ontspannend en productief is als je tuin onderhouden, zal ervoor zorgen dat je al binnen een paar minuten zo 100 calorieën verbrandt. Er zijn maar twintig minuutjes voor nodig. Bovendien zul je er hierdoor zelf niet alleen fit uitzien, maar zal ook je tuin er op en top bij staan.

Tuinieren is niet alleen praktisch, maar ook leuk!

4. Bied aan om iemand te helpen met verhuizen

Verhuizen om calorieën verbranden

Als je een vriend(in) hebt die moet verhuizen, bied dan aan om hem/haar hierbij te helpen.

Hierdoor laat je niet alleen zien dat iemand op je kan rekenen, maar zul je zelf ook in staat zijn om de nodige calorieën te verbranden! In slechts twintig minuten, heb je zo 100 calorieën verbrand.

5. Doe interval workouts

Een beetje aan lichaamsbeweging doen, is altijd verstandig. En als je dit doet met tussenpozen, dan zul je in staat zijn je doel te bereiken zonder jezelf helemaal uit te putten, niet zo erg in ieder geval.

Interval workouts zijn routines die je in een korte tijd moet uitvoeren. Op deze manier kun je echt een heleboel calorieën verbranden.

 • 20 seconden jumping jacks
 • 10 seconden rust
 • 20 seconden knieën optrekken
 • 10 seconden rust
 • 20 seconden touwtjespringen
 • 10 seconden rust

Om 100 calorieën te verbranden, is het de bedoeling om deze oefeningen minstens negen keer achter elkaar te doen.

6. Schoonmaken

Schoonmaken om calorieën te verbranden

Dit moet je sowieso doen. Je huis schoonmaken kan echter nog nuttiger lijken als je er daarbij rekening mee houdt dat je er ook een hoop calorieën mee kan verbranden.

Dertig minuutjes stofzuigen, vegen of dweilen zal je helpen om gemakkelijk 100 calorieën te verbranden.

7. Koken

De keuken hoeft helemaal geen vijand te zijn, vooral niet als je graag wat extra calorieën zou verbranden.

Zelf koken zorgt ervoor dat je gezonder kunt eten. Bovendien kun je met 55 minuutjes koken zo al 100 calorieën verbranden. Als je nu begint, hoef je over een uurtje niks te bestellen!

8. Traplopen

Traplopen om calorieën te verbranden

Door altijd de trap te pakken in plaats van de lift zal het makkelijker zijn om lichamelijk fit te blijven. Bovendien zal dit ervoor zorgen dat je een hoop extra calorieën verbrandt.

Om 100 calorieën te verbranden, hoef je maar tien minuutjes de trap op en af te lopen.

Andere geweldige alternatieven

Je kunt ook een heerlijk sapje maken om je te begeleiden bij de eerder genoemde activiteiten.

Hoewel dit natuurlijke sap er niet voor zal zorgen dat je 100 calorieën zal verbranden, zoals met de bezigheden hierboven, is het wel een goede manier om wat extra vet te verbranden. Hier zal je lichaam veel baat bij hebben.

Probeer dit sap daarom op te nemen in je dieet!

Ingrediënten

 • 1 komkommer
 • 3 wortelen
 • een half kopje ananas
 • een halve gele paprika
 • het sap van een halve citroen

Instructies

 • Was en desinfecteer alle ingrediënten.
 • Schild de komkommer, de wortelen en de ananas.
 • Haal de zaadjes en het binnenste gedeelte uit de komkommer.
 • Doe alle ingrediënten, behalve het citroensap, samen in een sapcentrifuge en mix ze door elkaar.
 • Voeg tot slot ook het citroensap toe.

Op welk tijdstip kun je deze sap het beste drinken?

De beste tijd om dit sap te drinken, is ’s ochtends vroeg. Drink het zodra je wakker wordt eerst een glas lauwwarm water.

Na tien minuten zal je lichaam er klaar voor zijn om ook dit sap te drinken. Bovendien zal dit sap op deze manier de meeste voordelen bieden.

Andere tips om te onthouden

Onthoud dat als je een maagzweer hebt, je beter geen ananas aan dit drankje kunt toevoegen.

Drink dit sap twee à drie keer per week. Wissel dit sap op de overige dagen af met een vochtafdrijvend sap. Je zult al snel verschil merken.

Dit sap zal je lichaam helpen om de opgehoopte vetten en gifstoffen te verwijderen. Bovendien helpt dit sap om je lichamelijke pH-waarde in balans te houden en zorgt het ervoor dat je lichaam alkalischer wordt. Als je lichaam alkalisch is in plaats van zuur, zul je doorgaans meer vet verbranden.

Daarnaast kunnen de ingrediënten die deze drank bevat, helpen om beschadigde lichaamscellen te herstellen. Dit zorgt ervoor dat je metabole functies de hele tijd door perfect naar behoren zullen functioneren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Wormgoor SG., Dalleck LC., Zinn C., Harris NK., Acute blood glucose, cardiovascular and exaggerated responses to HIIT and moderate intensity continuous training in men with type 2 diabetes mellitus. J Sports Med Phys Fitness, 2018. 58 (7-8).
 • Pedersen BK., Saltin B., Exercise as medicine – evidence for prescribing exercise as therapy in 26 different chronic diseases. Scand J Med Sci Sports, 2015.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.