Hoe vochtophoping en buikvet te lijf gaan?

Het eten van gember zorgt ervoor dat vet sneller verbrandt en je het gevoel krijgt dat je volledig verzadigd bent. Hetzelfde effect kan je bereiken met kaneel, wat de lichaamstemperatuur iets verhoogt.
Hoe vochtophoping en buikvet te lijf gaan?
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 14 december, 2018

Hebben we niet allemaal te kampen met vochtophoping en buikvet? Het is een vrij normaal verschijnsel tijdens het verouderingsproces, omdat de stofwisseling langzaamaan vertraagt, vooral bij vrouwen.

We stapelen daarom steeds wat meer vet op in de buikstreek en hebben sneller te maken met vochtophoping. Dit artikel geeft je enkele eenvoudige en lekkere tips om deze ouderdomskwaaltjes snel te lijf te gaan.

Makkelijk buikvet en vochtophoping verminderen

Thee tegen vochtophoping

Is het echt mogelijk deze beide probleempjes tegelijkertijd aan te pakken, vraag je je wellicht af? Vochtretentie bestrijden terwijl je enkele pondjes vet verliest? Het kan, maar verwacht geen mirakels.

We bieden enkele eenvoudige, natuurlijke tips die het beste dagelijks gevolgd worden om het gewenste resultaat te bereiken. Veranderingen volgen soms namelijk op de meest eenvoudige behandelingen, als ze maar met regelmaat en consequent toegepast worden.

Dit is zeker het geval als gewerkt wordt met medicinale planten. Welke planten zijn het die hier in het geval van vochtophoping en buikvet gebruikt kunnen worden?

Dit artikel is misschien ook interessant:
6 medicinale planten tegen geheugenverlies

Paardenbloem

Een van de meest efficiënte medicinale planten die helpt om vet te verbranden. Volgens de kenners is het vooral de wortel van de plant die de beste bondgenoot is in de strijd tegen overtollig buikvet. De wortel van paardenbloem vind je in de gespecialiseerde natuurwinkel.

De urineproductie wordt door de paardenbloem gestimuleerd en bovendien zorgt het ook voor de reiniging en ontgifting van de lever en nieren. Hierdoor komt de bloedsuikerspiegel sneller in balans en ontstaan er minder snel ontstekingen in de buikholte. Deze wonderlijke plant zorgt daarom ook voor een stevige boost voor het afweersysteem van het lichaam.

Vers geperste gember

Wellicht heb je al vaak gelezen over de vele wonderbaarlijke eigenschappen van gember om het lichaam te ontgiften, ontstekingen te remmen en lichaamsvet aan te pakken. Volgens studies uitgevoerd door de Universiteit van Maastricht versnelt het eten van gember het metabolisme, waardoor men sneller vet gaat verbranden.

Bovendien krijg je er een lekker verzadigd gevoel van en kan je de dag beginnen zonder meteen te grijpen naar chocolade of zoetigheid.

Kaneel

Wist je dat het gebruik van kaneel in de keuken een fantastische manier is om gewicht te verliezen en vet te verbranden? Bovendien smaakt kaneel ook heerlijk in combinatie met bepaalde gerechten en thee.

Het is een aangename en zeer efficiënte manier om de bloedsuikerspiegel te doen dalen en de productie van insuline in balans te houden.

Het zorgt ook voor een lichte verhoging van de lichaamstemperatuur. Hierdoor ontstaan verschillende chemische reacties die invloed hebben op de stofwisseling van het lichaam. Als gevolg van de verhoging van je lichaamstemperatuur ga je meer calorieën verbranden. 

Munt

Geniet je ook van het aroma en de smaak van een heerlijk kopje muntthee? Niet enkel lekker, maar tegelijkertijd ook gezondheidsbevorderend, doordat de werking van de galblaas gestimuleerd wordt. Meer gal wordt vrijgemaakt, waardoor de spijsvertering sneller kan verlopen.

Net zoals bij de hierboven beschreven medicinale planten bevordert munt ook het metabolisme, waardoor vet sneller kan verbrand worden.

Hoe maak je deze behandeling tegen buikvet en vochtophoping?

Muntthee met gember

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 eetlepel paardenbloemwortel
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • Een snufje kaneel
  • 5 muntblaadjes
  • Anderhalf kopje water
  • 2 theelepels honing

Hoe ga je te werk?

Een strakke buik

Ga aan de slag met dit heel eenvoudige, natuurlijke recept om af te komen van vochtophoping en opstapeling van vet rondom het middel, gedurende drie weken en dit drie maal per dag.

Drink de eerste portie op een nuchtere maag net vóór het ontbijt en onmiddellijk na het opstaan. Laat deze lekkere infusie niet afkoelen en zorg ervoor dat alle ingrediënten vers zijn. Ze zijn overal makkelijk verkrijgbaar, maar let wel dat je de wortel van de paardenbloem gebruikt, zoals hierboven vermeld, om de beste resultaten te verkrijgen.

Drink het tweede kopje net na de lunch om de spijsvertering en ontgifting te versnellen. De laatste dosis volgt alvorens naar bed te gaan.

Let er steeds op dat je de drank warm serveert en ‘s avonds zal de combinatie van honing, munt en gember ook een goede nachtrust garanderen. Deze thee is namelijk niet enkel bevorderlijk om een aantal pondjes te verliezen, maar is eveneens een wonderlijk versterkend middel, waardoor het lichaam en de spijsvertering opnieuw in balans raken.

Om de thee te zetten, heb je enkel anderhalve kop water nodig, waar je alle ingrediënten ongeveer tien minuten laat intrekken. Giet vervolgens alles in een glazen fles of schaal en laat het afkoelen tot iets meer dan kamertemperatuur. Schenk telkens ongeveer een derde van de drank uit en herhaal dit drie maal per dag gedurende drie weken voor een optimaal resultaat.

Combineer met gezonde maaltijden

Natuurlijk weet je best dat je deze natuurlijke kuur combineert met dagelijkse gezonde en evenwichtige maaltijden, die vrij zijn van schadelijke en verzadigde vetten. Kies daarnaast voor een half uurtje beweging per dag, zoals een fikse wandeling naar het werk en vergeet je dagelijkse fles water niet.

Volg je deze natuurlijke behandeling tegen vochtophoping en buikvet samen met een vriendin, dan boek je vast en zeker nog sneller een positief resultaat! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.