Fruit dat helpt tegen leververvetting

Dankzij hun hoge gehalte aan antioxidanten helpen citrusvruchten bij het ontgiften van de lever. Daarnaast helpt het drinken van warm water met citroen het lichaam op te starten en het bevordert een betere werking van het immuunsysteem.
Fruit dat helpt tegen leververvetting

Laatste update: 07 oktober, 2018

Leververvetting komt vandaag de dag steeds vaker voor en kan chronisch worden. Hoe kun je het behandelen en hoe kan het worden voorkomen? Met een goede voeding kan je ver komen, dus vandaag nodigen wij je uit om uit te vinden welk fruit het meest helpt tegen leververvetting. Doe je mee?

De beste vruchten voor de bestrijding van leververvetting

De beste vruchten tegen leververvetting

Heb je recentelijk de diagnose leververvetting gekregen? Heeft een ander familielid het misschien ook? Zo ja, dan moet je weten dat het nodig is om de richtlijnen van de arts te volgen die gebaseerd zijn op de aard van de leverproblemen die je ervaart.

In het algemeen wordt de ziekte veroorzaakt door de ophoping van overtollig vet in de levercellen.

Je kunt ontstekingen, vermoeidheid en algemene malaise ervaren.In feite is deze ziekte een wake-up call om je levensstijl te veranderen, met name omdat het op de lange termijn kan leiden tot veel meer ernstige problemen, zoals cirrose, het geavanceerde stadium van deze ziekte.

Is het dus de moeite waard om nu actie te ondernemen? Natuurlijk! Hier zijn een paar gezonde voedingsmiddelen om te overwegen, die je zouden kunnen helpen tegen leververvetting. Er zijn verschillende fruitsoorten in het bijzonder die de sleutel tot succes kunnen zijn. Leer ze hier kennen:

1. Gezonde appelen tegen leververvetting

Gezonde appelen tegen leververvetting

Hoeveel appels eet je per dag? We willen van deze gelegenheid gebruik maken om aan te bevelen om één groene appel toe te voegen aan je dagelijkse ontbijt. Het zijn de beste vruchten die er zijn. Volgens artsen verlagen ze de bloedsuikerspiegel en hebben ze nog veel meer gezonde eigenschappen.

Appels bevatten een hoog aantal antioxidanten. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor het ontgiften van de lever. Naast het helpen de bloedsuiker te reguleren, vechten ze ook tegen vrije radicalen.

Bovendien bevatten ze appelzuur, dat kan helpen de vorming van nierstenen te voorkomen en te zorgen voor deze organen.

We willen wel vermelden dat je ze altijd moet eten in de schil, want die bevat nog meer mineralen die het vet dat opgeslagen wordt in de lever aanvallen en zware metalen uit het lichaam verwijderen. Dus onthoud altijd: één appel per dag houdt de dokter weg!

2. Citroensap

Citroensap tegen leververvetting

Je zou nu wel bekend moeten zijn met de vele voordelen van citroenen en weten dat je je dag moet beginnen met een glas warm water en citroensap. Als je het niet al doet, nodigen wij je uit om dit toe te voegen aan je dieet.

Je zult je meteen beter voelen en je lever zal je er dankbaar voor zijn. Citrusvruchten in het algemeen helpen de lever ontgiften vanwege hun gehalte aan antioxidanten.

Citroenen bevatten ook een hoog gehalte aan vitamine C. Daardoor versterken ze ook het immuunsysteem. Als je geen fan bent van de smaak van citroensap in een glas water, kun je het gewoon verdunnen, zodat de smaak niet zo sterk is.

3. Grapefruit, altijd geneeskrachtig

Grapefruit tegen leververvetting

Iets wat je moet weten over grapefruit is dat het kan helpen bij het afvallen als je voor de maaltijd er een halve van eet, zo blijkt uit onderzoek. Net zoals citroen is grapefruit een van de beste vruchten tegen leververvetting.

Je kunt er zelf makkelijk achter komen: grapefruit bevat enzymen die een bepaald mechanisme stimuleren, dat vet en gifstoffen uit de lever verwijdert. Het is een wondervrucht.

Grapefruit bevat ook hoge niveaus aan appelzuur en carotenoïden. Dit zijn twee dingen die bijdragen aan de versterking en het reinigen van dit belangrijke orgaan.

En vergeet niet het hoge gehalte aan naringenine, wat het mogelijk maakt de vetzuren die zich ophopen in de lever af te breken en te verwijderen.

4. Avocado

Avocado tegen leververvetting

Iedereen houdt van avocado’s. Er is vast een tijd geweest waarin de voordelen van deze heerlijke vrucht onbekend waren en je moet hem nog steeds met mate eten. Eet bijvoorbeeld niet meer dan één avocado per dag.

Je weet misschien al wel dat de voordelen door het oliezuurgehalte komen. Ze bevatten namelijk een soort gezonde, enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze zuren helpen je lichaam bij het reguleren van het cholesterolgehalte.

En vergeet niet dat deze vrucht ook vezels bevat, die de eetlust bevredigen en de bloedsuikerspiegel verlagen. Dit kan helpen je dagelijkse voeding in balans te brengen en tegelijkertijd leververvetting te bestrijden.

Dit gebeurt door de verwijdering van de schadelijke vetzuren die zijn opgeslagen in het lichaam, waardoor de algemene functie van het lichaam verbetert.

Waarom begin je vandaag niet met het toevoegen van enkele stukken avocado aan bijvoorbeeld je salade? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.