Een smoothie met ananas en selderij om gewicht te verliezen

Leer hoe je een smoothie met ananas en selderij kan maken om gewicht te verliezen!
Een smoothie met ananas en selderij om gewicht te verliezen
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een smoothie met ananas en selderij is geweldig om gewicht te verliezen. Want dankzij hun vochtafdrijvende en ontgiftende eigenschappen bestrijden deze ingrediënten vochtophoping.

Vandaag de dag bestaan er vele aanvullende methoden die een dieet om gemakkelijk gewicht te verliezen ondersteunen. Maar het gaat niet alleen over het gebruiken van een soort wonderplan. Want eigenlijk zijn er enkele methodes die handig zijn om je metabolisme een oppepper te geven.

Eén alternatief heeft heel wat populariteit verworven. We hebben het hier over heerlijke smoothies met fruit en groenten. Je kan ze ook gemakkelijk toevoegen aan je voedingsplan. Deze drankjes bevatten weinig calorieën. Bovendien helpen ze om je een verzadigd gevoel te geven. Tegelijkertijd verhogen ze je energiepeil en stimuleren ze de verwijdering van gifstoffen.

In dit artikel raden we je een smoothie met ananas en selderij aan. Deze twee ingrediënten vallen immers op vanwege hun vetverbrandende en ontstekingsremmende eigenschappen. Leer hun voordelen kennen. Ontdek hoe je thuis wanneer je maar wil, een smoothie met ananas en selderij kan klaarmaken. Je zal er wild van zijn!

Een smoothie met ananas en selderij, een lekker drankje dat je helpt om gewicht te verliezen

Door ananas en selderij samen te voegen kan je een gezonde drank maken. Het resultaat is dat het je zal helpen om gemakkelijk gewicht te verliezen. Want deze ingrediënten hebben zuiverende eigenschappen en verschaffen je energie. Bovendien stimuleren ze het metabolisme. Dit is een ideaal effect om vet te verbranden.

De voordelen van ananas om gewicht te verliezen

Smoothie met ananas en selderij

Ananas is een heerlijke tropische vrucht. Het is een populair voedingsmiddel om gewicht te verliezen. Dit komt niet alleen omdat het weinig calorieën bevat. Maar het geeft je ook een verzadigd gevoel. Bovendien bevordert het de verwijdering van gifstoffen die zich in het lichaam ophopen.

 • Ananas heeft een smaak tussen zoet en zuur in. Het gaat goed samen met andere ingrediënten. Bovendien vermindert het de zin in suiker die op bepaalde momenten van de dag optreedt.
 • Deze vrucht bevat ook een verteringsenzym bekend als bromelaïne. Dit element verbetert de vertering van eiwit. Daardoor vergemakkelijkt het de ontbinding van de aminozuren.
 • Dit bestanddeel is ook een natuurlijke ontstekingsremmer. Het gevolg is dus dat het een opgeblazen buik vermindert.
 • Ananas bevat water, vitamine C en onontbeerlijke mineralen. Die ondersteunen de werking van de uitscheidingsorganen. Het effect is dan dat het de resten die het gewichtsverlies tegenwerken afvoert.

De voordelen van selderij om gewicht te verliezen

Smoothie met ananas en selderij

Selderij is één van die ideale groenten voor elk type dieet. Want het bevat weinig calorieën en veel antioxidanten. Het is dus een ingrediënt dat gewichtsverlies ondersteunt. Tegelijkertijd volg je een gezond dieet.

 • Deze groente bevat krachtige fytonutriënten. Die bestanddelen bevorderen het verteringsproces. Om die redenen helpt het dus te voorkomen dat gifstoffen zich ophopen en dat je een vervette dikke darm krijgt.
 • Omdat het veel mineralen bevat, helpt het ook het evenwicht in de niveaus van de elektrolyten te behouden. Het voorkomt dus uitdroging en dalingen in je energiepeil.
 • Het verschaft ook kleine dosissen voedingsvezels. Dit is een voedingsstof die je helpt om het cholesterol en de drang om te eten onder controle te houden.

Hoe maak je een smoothie met ananas en selderij?

Hoe maak je een smoothie met ananas en selderij?

Een smoothie met ananas en selderij kan een onderdeel zijn van een smakelijk programma om het lichaam te zuiveren. Want zijn eigenschappen helpen om de gifstoffen te verwijderen. Het regelt ook de verteringsprocessen zodat het lichaam gewicht blijft verliezen. Maar je kan de smoothie eventueel ook beschouwen als een aanvulling van je dieet. Het is bijvoorbeeld een ideaal middel om tussen de maaltijden te drinken als je hunkert naar eten.

Ingrediënten

 • 3 ananasschijven
 • 2 selderijstengels
 • 1 kop water
 • 1/2 geperste citroen

Bereiding

 • Snijd de ananas in meerdere blokjes. Hak ook de selderij fijn.
 • Mix ze in de blender met een kop water.
 • Je moet alles enkele minuten mixen totdat het goed gemengd is. Het drankje mag geen stukjes meer bevatten.
 • Wanneer het klaar is drink je het onmiddellijk op. Voeg als laatste het citroensap toe.

Gebruik

 • Is het jouw bedoeling om te ontgiften? Drink het dan gedurende drie opeenvolgende weken op een nuchtere maag.
 • Je moet het gedurende minstens drie weken halverwege de ochtend drinken. Zo profiteer je van zijn effecten die jou gewicht helpen verliezen.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met enkele factoren. De effecten van dit drankje op gewichtsverlies kunnen nogal variëren. Dit hangt af van het metabolisme en de gewoonten van elke persoon. In sommige gevallen kan je de resultaten al na korte tijd zien. Maar anderen moeten iets harder werken om hun doel te bereiken.

Belangrijk is dat je deze smoothie met ananas en selderij aanvult met een dieet dat de hoeveelheid calorieën onder controle houdt. Bovendien is het noodzakelijk dat je veel water drinkt en voldoende beweegt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Salud, O. M. de la. (2013). Dieta, nutrición y prevención de enfermedades crónicas. Alimentacion Y Dieta, Consecuencias De Habitos Alimentarios Inadecuados Pdf. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2
 • Izaga, M. A., Pablo, A. M. R., Alday, L. A., Apalauza, E. P., Beti, I. S., & Ochoa, E. R. (2006). Calidad de la dieta, sobrepeso y obesidad en estudiantes universitarios. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1021/ac971375e
 • Martínez, M. I., Hernández, M. D., Ojeda, M., Mena, R., Alegre, A., & Alfonso, J. L. (2009). Desarrollo de un programa de educación nutricional y valoración del cambio de hábitos alimentarios saludables en una población de estudiantes de Enseñanza Secundaria Obligatoria. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1213/ANE.0b013e3182110f9f

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.