Citroenwater met kurkuma voor het welzijn van je lichaam

Citroenwater met kurkuma bevatten talrijke voedingsstoffen. Wanneer we beide ingrediënten combineren, dan hebben we een ideale remedie om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Bovendien helpt het je om gewicht te verliezen.
Citroenwater met kurkuma voor het welzijn van je lichaam

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 23 augustus, 2022

Wanneer we citroenwater met kurkuma mengen, creëren we een geneeskrachtig recept dat over de hele wereld erg populair geworden is. Dat is dankzij zijn vermogen om de gezondheid te verbeteren en overgewicht te verminderen.

Citroenwater met kurkuma is misschien geen wondermiddel om ziekten te genezen. Maar wie het ooit al uitgeprobeerd heeft, zal vastgesteld hebben dat het een krachtige bondgenoot is om het bloed te ontgiften en om de voornaamste systemen in het lichaam optimaal te laten werken.

Dit kruid en deze citrusvrucht bevatten krachtige geconcentreerde antioxidanten en ontstekingsremmende bestanddelen. Zodra het lichaam deze elementen opgenomen heeft, kunnen ze helpen om gifstoffen te verwijderen. Ze voorkomen ook dat schadelijke stoffen een negatieve invloed hebben op de cellen en de weefsels van het lichaam.

Daar komt nog bij dat ze erg weinig calorieën bevatten en een bron zijn van vitaminen en mineralen. Dit betekent dat als we die twee ingrediënten combineren, we een ideale aanvulling hebben om aan alle diëten toe te voegen.

Veel mensen zijn nog steeds niet op de hoogte van de voordelen van citroenwater met kurkuma. Daarom willen we hier het recept met je delen zodat je het thuis zelf kan maken.

Probeer het zeker uit!

Drink citroenwater met kurkuma en verbeter je gezondheid

Dit natuurlijke drankje van citroenwater met kurkuma is één van de recepten die gebruikt worden in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde om verscheidene alledaagse ziekten te behandelen en te voorkomen.

Deze culturen hebben de waarde onderkend als een geweldige bondgenoot voor de gezondheid. Dat komt niet alleen doordat het grote hoeveelheden onontbeerlijke voedingsstoffen bevat. Het heeft ook te maken met zijn krachtige ontstekingsremmende en pijnstillende werking.

Sinds we ontdekt hebben dat de effecten van kurkuma op het lichaam het lichamelijke en geestelijke welzijn verbeteren, is dit kruid tegenwoordig ook populair in andere landen.

Om dit reden gaan wij hier enkele geweldige positieve effecten bespreken waarvan je kan profiteren als je regelmatig kurkuma eet. Daarna delen we het recept van citroenwater met kurkuma met je.

De voordelen van kurkuma

kurkuma

Kurkuma is een kruid dat al sinds de oudheid gebruikt wordt zowel voor gastronomische doeleinden als in natuurlijke remedies.

Deze plant behoort tot de familie van de zingiberaceae, net als gember. Kurkuma valt op door zijn specifieke geel-oranje kleur.

Dit kruid heeft ontstekingsremmende en ontspannende effecten. Je kan het gebruiken om spierpijn en ontstekingsproblemen te verminderen.

Kurkuma bevat ook krachtige antioxidante actieve bestanddelen zoals curcumine. Die elementen zullen de negatieve effecten van vrije radicalen verminderen. Bovendien voorkomen ze het oxidatieve stress van de cellen.

Tot de voedingsstoffen in kurkuma behoren:

 • Aminozuren
 • Voedingsvezels
 • Niacine
 • Vitaminen (A, C, E)
 • Mineralen (calcium, kalium, natrium, ijzer, magnesium)

De voordelen van citroenen

kurkuma

Citroen is een citrusvrucht. Het blinkt uit omdat het een grote hoeveelheid vitamine C en natuurlijke vezels bevat die de spijsvertering bevorderen.

Allereerst willen we op de antioxidante en alkalische eigenschappen wijzen. Die helpen je om een teveel aan zuren in het lichaam onder controle te houden. Ze verminderen ook het risico op auto-immuunziekten.

Bovendien bevatten citroenen onontbeerlijke mineralen die het evenwicht van de elektrolyten in het lichaam bevorderen. Ze verminderen ook het risico op oedeem en nierinfecties.

Dankzij de antibiotische bestanddelen die het bevat, is het ook een geweldig hulpmiddel om je immuunsysteem sterker te maken en de luchtwegen te verbeteren.

We raden je ook aan dit te lezen: Het goede dieet voor mensen met reflux

Hoe maak je dit drankje van citroenwater met kurkuma?

kurkuma

Je hebt niet veel tijd nodig om te kunnen profiteren van de voordelen van deze geweldige natuurlijke remedie. Reken op een half uurtje voordat je gaat ontbijten.

Ingrediënten

 • 1 kop water (250 ml)
 • 1/4 theelepel gemalen kurkuma (1,2 g)
 • het sap van een halve citroen
 • 1 theelepel honing (7,5 g)

Hoe maak je drankje klaar?

 • Warm eerst het water op. Wanneer het begint te koken, kun je de pan van het vuur nemen. Voeg nu de kurkuma en het citroensap toe.
 • Daarna mix je alle ingrediënten zodat ze goed door elkaar gemengd zijn. Voeg dan de honing toe om het een aangenamere smaak te geven.
 • Laat het vervolgens drie tot vijf minuten staan. Daarna kan je het opdrinken.

Hoe gebruik je dit middeltje?

 • Drink ‘s morgens een kop op een nuchtere maag, vóór je iets anders doet. Als je wilt, kan je dit nog eens voor de lunch herhalen.
 • Doe dit één keer per maand en dan gedurende twee weken aan een stuk.

Contra-indicaties

 • Ten eerste raden we mensen met de diagnose van leverproblemen aan om niet te overdrijven met het gebruik van kurkuma.
 • Deze remedie is niet geschikt voor mensen met galstenen.
 • Als je ook andere medicatie neemt, dan is het beter dat je eerst overlegt met je arts. Het is belangrijk om vast te stellen of de effecten van deze remedie al of niet de werking van je medicatie zullen beïnvloeden.

Heb je dit middeltje al uitgeprobeerd? Voeg het toe aan je dieet als een aanvulling. Ontdek zelf hoe goed het voor je is en hoeveel aspecten van je gezondheid erdoor verbeteren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.