Gember-amandelsmoothie: lekker en nuttig

De ingrediënten in deze smoothie smaken niet alleen heerlijk, maar kunnen ook helpen om oneffenheden van de huid te bestrijden van binnenuit. Leer nu hoe je deze smoothie maakt!
Gember-amandelsmoothie: lekker en nuttig

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

In het artikel van vandaag bespreken we een heerlijke gember-amandelsmoothie die kan helpen bij het beschermen van je huid. Deze wordt namelijk iedere dag blootgesteld aan allerlei soorten milieuverontreinigingen.

Dit kan oneffenheden, huidbeschadigingen en andere huidproblemen veroorzaken. Ze kunnen bovendien de celregeneratie en het proces dat ervoor zorgt dat je huid elastisch, stevig en gezond blijft beïnvloeden.

Oneffenheden van de huid zijn een van de meest voorkomende gevolgen. Hoewel dit je gezondheid niet aantast, kunnen ze wel esthetische problemen veroorzaken die je zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden.

Vlekken op de huid zijn het gevolg van overmatige blootstelling aan de UV-stralen van de zon. Daarnaast worden ze veroorzaakt door de schadelijke bestanddelen van vervuilde lucht.

Gelukkig zijn er vele manieren om ze te voorkomen terwijl je je huid en haar vermogen om zichzelf te vernieuwen kan verbeteren. Een hele goede manier om dat te doen, is deze 100 % natuurlijke gember-amandelsmoothie. Hij zit propvol voedingsstoffen die je lichaam kunnen helpen om vlekken te behandelen.

Deze smoothie heeft geen magische eigenschappen, maar door hem aan je voedingspatroon toe te voegen, zul je mogelijk sneller resultaten zien. Kijk maar eens!

Gember-amandelsmoothie om huidvlekken te bestrijden

Amandelsmoothie

Gember-amandelsmoothies zijn populair geworden over de hele wereld. Dit komt omdat ze zo goed zijn voor je gezondheid en voor je huid.

 • Deze smoothie is gemaakt van biologische producten. Het heeft een voedingskundige samenstelling die je huid direct kan ondersteunen, door het regeneratieproces te stimuleren.
 • Deze smoothie bevat vezels, vitamine B6 en kalium. Deze bestanddelen kunnen niet alleen je huid beschermen, maar ook je botten, nieren en hart ondersteunen.
 • De belangrijkste ingrediënten zijn gember en amandelboter, maar de smoothie bevat ook banaan en hennepzaden. Dit zijn twee ingrediënten boordevol met voedingsstoffen.
 • De mogelijk ontstekingsremmende werking van de smoothie kan helpen om vochtretentie en daaraan gerelateerde huidproblemen te bestrijden.

Wil je hier meer over weten? Lees dan ook:
Witte vlekken op de huid: wat is de oorzaak?

Bananen

Deze smoothie heeft ontsmettende eigenschappen en bevat antioxidanten. Deze kunnen je huid vrijhouden van rimpels en vlekken. Daarnaast kunnen deze ingrediënten de celactiviteit stimuleren en de cellen beschermen tegen schade die vrije radicalen kunnen veroorzaken.

Dat komt omdat ze het lichaam voorzien van flinke hoeveelheden vitamine E en essentiële vetzuren. Dit zijn twee substanties die de vochthuishouding, de elasticiteit en het melaninegehalte van je huid kunnen helpen behouden.

Hoe maak ik deze gember-amandelsmoothie?

Smoothie

Deze smoothie is heel makkelijk te maken. Bovendien vereist het recept geen dure of moeilijk te vinden ingrediënten. Het bevat meer calorieën dan andere drankjes, maar het is een gezonde manier om je honger te stillen terwijl je je huid verzorgt.

De ingrediënten van deze smoothie zullen je energie kunnen geven en allerlei gezonde voedingsstoffen bieden. Dus we raden deze smoothie van harte aan op het moment dat je een opkikker nodig hebt.

Dat gezegd hebbende, moeten we wel verduidelijken dat de smoothie de vlekken niet helemaal zelf kan verwijderen. Er moeten ook andere stappen ondernomen worden, zowel inwendig als uitwendig. Deze smoothie is een opvallend goede manier om je huidverzorgingsroutine te versterken.

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 1 stukje gember, geraspt
 • 250 ml water
 • 20 g biologische amandelboter
 • 30 g hennepzaden

Bereiding

 • Doe 2 bananen in de diepvries voor een crèmeachtige smoothie.
 • Snijd ze in stukken als ze bevroren zijn en doe ze vervolgens in de blender.
 • Voeg de gember toe, bij voorkeur geraspt.
 • Giet het water erbij en laat dit daarna enkele seconden mixen.
 • Zet de blender op een lage snelheid en voeg daarna de amandelboter en de hennepzaden toe.
 • Mix dit tot het glad is en vrij van klontjes.
 • Serveer dit met een paar ijsklontjes, ’s morgens vroeg of ‘s middags.
 • Drink dit ten minste driemaal per week.
 • Voorkom overconsumptie, want het is geen goed idee om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën te overschrijden.

Onthoud dat je deze smoothie regelmatig moet drinken voor de beste resultaten. En ondertussen moet je natuurlijk wel je huid goed blijven verzorgen.

Gebruik daarom iedere dag zonnebrandcrème. Eet gezond en gebruik plaatselijke crèmes of gezichtsmaskers. Wees consequent met deze aanbevelingen. Dan zul je zien dat het niet onmogelijk is om deze hinderlijke oneffenheden kwijt te raken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • González Minero, F. J., & Bravo Díaz, L. (2017). Historia y actualidad de productos para la piel, cosméticos y fragancias. Especialmente los derivados de las plantas. Ars Pharmaceutica (Internet)58(1), 5-12.
 • Reyes-Najar, Armando, Castro-Vargas, Henry I., Rodríguez-Varela, Luis I., Quijano-Celis, Clara E., & Parada-Alfonso, Fabián. (2011). OBTENCIÓN DE EXTRACTOS DE JENGIBRE (Zingiber officinale) EMPLEANDO CO2 SUPERCRÍTICO. Revista de la Academia Colombiana de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales35(136), 381-385. Retrieved February 06, 2019, from http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0370-39082011000300011&lng=en&tlng=es.
 • SORIA PALACIOS LESSLIE, LESSLIE , VARGAS CESPEDES KAROL, SALVATIERRA ANGELA, ANTELO ROSA MARIA, ARAUZ LISEYA² et al . Set Facial: Nutriface. Univ. Cienc. Soc.  [revista en la Internet]. 2012  Sep [citado  2019  Feb  06] ;  (8): 13-17. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S8888-88882012000300003&lng=es.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.