5 simpele thuisoefeningen voor een strakker lichaam

Het is erg belangrijk dat we een gemiddelde intensiteit vinden, zodat we, als we niet gewend zijn om te sporten, een complete routine kunnen aannemen die ons in staat stelt om beetje bij beetje resultaat te boeken zonder blessures op te lopen.
5 simpele thuisoefeningen voor een strakker lichaam

Laatste update: 20 juni, 2018

Lichaamsbeweging is essentieel om je figuur vorm te geven en een goede gezondheid te hebben. Het is echter ook essentieel als je je figuur wilt vormen met gezonde en mooie rondingen. Op deze manier bereik je de perfecte balans tussen dun en voluptueus. Ontdek in dit artikel de beste thuisoefeningen voor een strakker lichaam van top tot teen.

Met deze routine ben je in staat zowel je boven- als je onderlichaam strakker te maken.

Het resultaat is meer gedefinieerde spieren, minder vet, meer flexibiliteit, geen slappe huid en meer weerstand, vitaliteit en – natuurlijk – zelfvertrouwen.

Thuisoefeningen voor een strakker lichaam

Strak lichaam met vrouwelijke rondingen

De trainingsroutine die we hieronder laten zien, is eenvoudig maar zeer effectief. Je kunt het op elk moment van de dag thuis doen en je hebt nauwelijks extra materialen nodig. Een mat en gewichten (je kunt ook flessen water gebruiken) kunnen nuttig zijn als je de intensiteit wilt verhogen en muziek helpt je om je energie te behouden.

Het aantal herhalingen, series en intensiteit wordt door jou bepaald. Je moet ze namelijk geleidelijk verhogen om te veel stijfheid of blessures te voorkomen.

Over het algemeen is het ideaal om geleidelijk uit te breiden tot je je doel bereikt. Dan kun je stoppen met het verhogen van het tempo om op onderhoudsniveau te blijven.

1. Squats

Squats

Allereerst zijn squats een van de klassieke thuisoefeningen voor een strakker lichaam.

Ze zijn eenvoudig te doen, je hebt geen apparaten nodig en je kunt ze op elk moment doen. Bovendien zijn ze zeer effectief om de billen, dijen en kuiten te versterken en een mooie vorm te geven.

Hoe doe je squats?

 • Om squats uit te voeren, sta je rechtop en spreid je je benen op heupbreedte.
 • Buig vervolgens je knieën langzaam. Breng hierbij je billen zo ver mogelijk naar de grond zonder dat je voeten van de grond komen.
 • Wat er ook gebeurt, vergeet niet om altijd je rug recht te houden.

2. Jumping jacks

Jumping jacks

Als je naast het verstevigen van je benen ook vet moet verbranden, dan zul je aerobicsoefeningen moeten doen. Op deze manier vergroot je ook je weerstand en je ademhalingsvermogen.

Een uitstekende manier om dit te bereiken, is door verschillende soorten sprongen uit te voeren.

 • Eén van de thuisoefeningen voor een strakker lichaam is touwtjespringen. Deze eenvoudige oefening verbrandt veel calorieën en vet.
 • Voor degenen die last hebben van gewrichtspijn is het gebruik van een trampoline een andere optie. Tegenwoordig kun je zelfs trampolines voor een persoon kopen om thuis te trainen.

Houd er echter altijd rekening mee dat je op de bal van je voet moet springen en niet op je hakken.

3. Plank

Plank

Het centrale deel van het lichaam laat altijd zien of je in vorm bent. Het is gebruikelijk om vet op te slaan rond je middel, dus vergeet niet om aan de slag te gaan met dit gebied. Een goed en gezond dieet is echter ook essentieel om je figuur te vormen. Dit geldt met name voor de taille.

De plank is een intensieve en effectieve oefening om je buik te versterken:

 • Ga liggen en leun daarbij met je gewicht op je ellebogen en de bal van je voeten.
 • Houd je lichaam vervolgens parallel aan de grond zonder deze aan te raken. Tegelijkertijd houd je je billen laag en je buik strak.
 • Daarna probeer je deze pose zo lang mogelijk vast te houden.

4. Push-ups

Push-ups

Mannen zijn gefascineerd door het bovenlichaam en vrouwen maken zich er zorgen over. Of je nu slappe armen wilt voorkomen of een stevige en mooie borsten wilt krijgen: de traditionele push-up is je beste vriend.

Er zijn veel variaties op push-ups. De beginpositie is vergelijkbaar met de plankpositie die we in het vorige punt hebben besproken. Echter, in plaats van op de ellebogen, draag je je gewicht met je handen.

Je kunt push-ups ook met één arm doen en vervolgens wisselen. Alles hangt af van je weerstand en voorkeuren.

Wil je meer weten? Elke dag je dosis push-ups

5. Rug strekken

Rugoefening

Om je figuur vorm te geven, is het niet alleen noodzakelijk je spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Het is ook essentieel om een goede houding te hebben. Een goede houding heeft geen afwijkingen naar links of rechts en de rug is niet gebogen.

Om een goede houding te bevorderen moet je oefeningen doen om je rug te strekken.

 • Ga eerst op je rug liggen en omarm je knieën.
 • Rol daarna zachtjes van links naar rechts om je rug te masseren.
 • Laat vervolgens je knie zakken aan een kant en strek het been uit. Je zult merken dat de andere kant van je rug gerekt wordt. Herhaal daarna hetzelfde aan de andere kant.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.