Je vetrollen verminderen doe je zo

Op sommige delen van het lichaam is het moeilijker om vet te verbranden dan op andere delen. Vandaag gaan we het hebben over hoe je specifiek kan focussen op de heupen en buik.
Je vetrollen verminderen doe je zo

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als je gezond wilt zijn en geen vetrollen meer wilt hebben rond je heupen en je buik,  dan moet je een hoop tijd en energie investeren en gaan bewegen.

Ten eerste moet je een gebalanceerd dieet volgen en dat combineren met een bewegingsschema. Beide op zich zullen namelijk niet de resultaten geven die je wilt. Om van je vetrollen af te komen raden we aan om voedingsmiddelen te consumeren die vitamine C en en antioxidanten bevatten, zoals fruit, bonen en groene thee.

Tegelijkertijd moet je vettig voedsel zo veel mogelijk vermijden. Daarnaast zullen we je een aantal tips geven die je toe kunt voegen aan je dagelijkse bewegingsschema om effectief opgeslagen vet te verminderen rond je buik en heupen.

Rennen, wandelen en fietsen om je vetrollen te verminderen

Wandelen om je vetrollen te verminderen

Deze drie oefeningen zijn niet alleen goed voor het lichaam, ze helpen ook om je hoofd leeg te maken en stress te verminderen. Door het bewegen van je benen, train je de heupen ook. Daarom kan elke dag wandelen, zoals bijvoorbeeld van je huis naar je werk of een stukje fietsen je helpen om vet te verbranden op deze lastige plekken.

Andere delen van je lichaam trainen

Maak niet de fout door te denken dat je alleen maar buikspieroefeningen hoeft te doen om buikvet en je vetrollen te verminderen.

Alle spiergroepen moeten namelijk geactiveerd worden om vetverbranding te veroorzaken. De stofwisseling reageert dan sneller. De voedingsmiddelen die we eten worden vervolgens omgezet in voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, in plaats van dat deze naar de heupen en buik gaan.

Beoefen yoga

Yoga om je vetrollen te verminderen

Net als rennen, wandelen en fietsen, verbindt ook yoga de geest en het lichaam. Daardoor zul je je vrediger en comfortabeler voelen. Yoga:

 • Versterkt ook de spieren.
 • Verbetert de houding.
 • Kan je lichaam er meer gebalanceerd en vrouwelijk uit laten zien.

Zeg vaarwel tegen suiker

Voorkom zoveel mogelijk de consumptie van voedsel en dranken met een hoge hoeveelheid suiker. Naast dat het slecht is voor je algehele gezondheid, voeg je alleen maar meer vet toe aan je heupen en buik, waardoor je vetrollen ontstaan.

Vermijd ‘magische’ pillen en crèmes

Er zijn vandaag de dag een hoop hulpmiddelen voor diëten te koop en sommige zijn goed voor je, terwijl andere dat niet zijn. Maar onthoud dat deze producten geen wonderen kunnen verrichten om af te vallen en niet zelfstandig vet kunnen verbranden. De enige echte effectieve manier om dat te bereiken is door je dieet en bewegingsschema te verbeteren.

Basisoefeningen voor naast je dagelijkse bewegingsschema

Balans

 • Spreid je benen terwijl je staat, zodat ze ongeveer gelijk staan met je schouders.
 • Buig vervolgens je knieën en raak met je handen de grond aan.
 • Beweeg daarna langzaam weer omhoog, plaats je volledige gewicht op je linkerbeen terwijl je de rechterknie buigt en met je hand je scheenbeen aanraakt.
 • Houd deze pose een paar minuten vast en ga weer terug naar de start positie.
 • Doe hetzelfde voor het andere been en herhaal het in ieder geval twintig keer.

Beenlift

Doe de beenlift om je vetrollen te verminderen
 • Plaats je handen en knieën op de grond.
 • Lift één been en strek het zover als je kan. Zorg dat je één rechte lijn vormt met je torso.
 • Rust alleen op je handen, houd je lichaam recht en aangespannen en houd deze positie vast zolang als je kan.
 • Ga tenslotte terug naar de startpositie, rust een paar seconden en doe dezelfde beweging met het andere been.

Beencirkels

 • Ga op je rug liggen en til één been in de lucht om er cirkels mee te draaien.
 • Houd het been recht en beweeg het langzaam en voorzichtig. Eerst in één richting en daarna in de tegenovergestelde richting.
 • Doe dit dertig seconden, rust daarna een paar seconden en doe dan hetzelfde met het andere been.

Hoelahoep

Doe de hoelahoep om je vetrollen te verminderen

Naast dat het een grappig spelletje is, kan hoelahoepen je ook helpen om je heupen te trainen. Probeer de hoepel ongeveer tien tot vijftien minuten rond je taille te houden. Doe dit elke dag om je meer flexibiliteit te krijgen en maximale resultaten te bereiken.

Scharen

 • Ga op je rug liggen. Til je benen 90° omhoog en terwijl je ze recht houdt, til je één been hoger dan de andere.
 • Wissel dan van been. Doe dit in ieder geval 50 keer.

Het is belangrijk om te onthouden dat om vetrollen te verminderen op je heupen en buik, je elk deel van je lichaam moet trainen, zoals de benen, bilspieren, armen etc.

We hopen dat je genoten hebt van deze aanbevelingen om je dieet te verbeteren en een dagelijks bewegingsschema te maken. Beoefen een sport waar je van geniet, of het nu zwemmen, basketbal of tennis is.

Wat je lichaam nodig heeft om vetrollen te verminderen is een constant bewegingsritme, niet alleen om er van buiten goed uit te zien, maar ook om te verzekeren dat al je organen goed functioneren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Wilcezk MM., Olszewski R., Krupienicz A., Trans fatty acids and cardiovascular disease: urgent need for legislation. Cardiology, 2017. 138 (4): 254-258.
 • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovascu Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
 • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight loss. Nutrients, 2019.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.