Zo verminder je heup- en buikvet

· 8 augustus 2015

In sommige delen van het lichaam is het moeilijker om vet te verbranden dan in andere en vandaag gaan we het hebben over hoe je specifiek kan focussen op de heupen en buik. Dus als je gezond wilt zijn en geen “vetrollen” wilt hebben in deze gebieden, moet je een hoop tijd en energie investeren en bewegen.

Ten eerste moet je een gebalanceerd dieet volgen en dat combineren met een bewegingsschema, want beide zullen op zichzelf niet de resultaten geven die je wilt. We bevelen aan om voedingsmiddelen te consumeren die vitamine C en en antioxidanten bevatten, zoals fruit, bonen en groene thee, terwijl je vettig voedsel zo veel mogelijk vermijdt. Daarnaast zullen we je een aantal tips geven, die je toe kan voegen aan je dagelijkse bewegingsschema om effectief opgeslagen vet te verminderen rond je buik en heupen.

Rennen, wandelen en fietsen

wandelen

Deze drie oefeningen zijn niet alleen goed voor het lichaam, ze helpen ook om je hoofd leeg te maken en stress te verminderen. Door het bewegen van je benen, train je de heupen ook. Daarom kan elke dag wandelen, zoals van je huis naar je werk of een stukje fietsen je helpen om vet te verbranden in deze lastige gebieden.

Andere delen van je lichaam trainen

Maak niet de fout door te denken dat je alleen maar buikspieroefeningen hoeft te doen om buikvet te verminderen. Alle spiergroepen moeten geactiveerd worden om vetverbranding te veroorzaken, omdat de metabolisatie dan snel reageert en de voedingsmiddelen die we eten verwerkt worden in voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, in plaats van dat deze naar de heupen en buik gaan.

Beoefen yoga

yoga

Net als rennen, wandelen en fietsen, verbindt yoga de geest en het lichaam, waardoor je je vrediger en comfortabeler voelt. Yoga versterkt ook de spieren, verbetert de houding en kan je lichaam er meer gebalanceerd en vrouwelijk uit laten zien.

Zeg vaarwel tegen suiker

Voorkom zoveel mogelijk de consumptie van voedsel en dranken met een hoge hoeveelheid suiker. Naast dat het slecht is voor je algehele gezondheid, voeg je alleen maar meer vet toe aan je heupen en buik.

Vermijd “magische” pillen en crèmes

Er zijn vandaag de dag een hoop hulpmiddelen voor diëten te koop en sommige zijn goed voor je, terwijl andere dat niet zijn. Maar onthoud dat deze producten geen wonderen kunnen verrichten om af te vallen en niet zelfstandig vet kunnen verbranden. De enige echte effectieve manier om dat te bereiken is door je dieet en bewegingsschema te verbeteren.

Basisoefeningen voor naast je dagelijkse bewegingsschema

Balans

Spreid je benen terwijl je staat, zodat ze ongeveer gelijk staan met je schouders. Buig je knieën en raak met je handen de grond aan. Beweeg langzaam weer omhoog, plaats je volledige gewicht op je linkerbeen terwijl je de rechterknie buigt en met je hand je scheenbeen aanraakt. Houd deze pose een paar minuten vast en ga weer terug naar de start positie. Doe hetzelfde voor het andere been en herhaal het in ieder geval twintig keer.

Beenlift

planken

Plaats je handen en knieën op de grond, lift één been en strek het zover als je kan, zorg dat je één rechte lijn vormt met je torso. Rust alleen op je handen, houd je lichaam recht en aangespannen en houd deze positie vast zolang als je kan. Ga terug naar de startpositie, rust een paar seconden en doe dezelfde beweging met het andere been.

Beencirkels

Ga op je rug liggen en til één been in de lucht om er cirkels mee te maken. Houd het been recht en beweeg het langzaam en voorzichtig. Eerst in één richting en daarna in de tegenovergestelde richting. Doe dit dertig seconden, rust een paar seconden en doe dan hetzelfde voor het andere been.

Hoelahoep

hoelahoep

Naast dat het een grappig spelletje is, kan hoelahoepen je ook helpen om je heupen te trainen. Probeer de hoepel ongeveer tien tot vijftien minuten rond je taille te houden. Doe dit elke dag om je meer flexibiliteit te geven en maximale resultaten te bereiken.

Scharen

Ga op je rug liggen, til je benen 90° omhoog en terwijl je ze recht houdt, til je één been hoger dan de andere. Wissel dan van been. Doe dit in ieder geval 50 keer.

Het is belangrijk om te onthouden dat om vet te verminderen in je heupen en buik, je elk deel van je lichaam moet trainen, zoals de benen, bilspieren, armen etc.

We hopen dat je genoten hebt van deze aanbevelingen om je dieet te verbeteren en een dagelijks bewegingsschema te maken. Beoefen een sport waar je van geniet, of het nu zwemmen, basketbal of tennis is… Wat je lichaam nodig heeft is een constant bewegingsritme, niet alleen om er van buiten goed uit te zien, maar ook om te verzekeren dat al je organen goed functioneren.