Voer gifstoffen af en verbeter je immuunsysteem met deze 7 voedingsmiddelen

Wanneer je start met het eten van voeding die helpt je lichaam te reinigen van gifstoffen, zal je ook je immuunsysteem ondersteunen en vele andere functies van je lichaam verbeteren.
Voer gifstoffen af en verbeter je immuunsysteem met deze 7 voedingsmiddelen

Laatste update: 14 februari, 2019

Je lichaam is constant bezig je bloed te reinigen en gifstoffen te verwijderen die je gezondheid kunnen aantasten. Soms hebben je lichaamssystemen echter grote problemen. Uiteindelijk kunnen afvalstoffen zich ophopen en problemen veroorzaken.

In het begin zal je misschien geen grote symptomen opmerken. Dat is waarom deze ontwikkeling zo moeilijk te behandelen is om grote, ernstige gevolgen te vermijden. Het resultaat is dat je immuunsysteem zwakker wordt.

Voer gifstoffen af

Ondertussen wordt het risico om een grote hoeveelheid ziekten te ontwikkelen die je gezondheid erg kunnen beïnvloeden steeds groter.

Al met al is het essentieel om je gewoonten te verbeteren en meer te eten van bepaalde voedingsmiddelen die helpen je lichaam te reinigen door hun eigenschappen.

Vandaag willen we de mogelijkheid nemen om over 8 van deze voedingsmiddelen te praten. Op die manier kun je overwegen om ze aan je dagelijkse dieet toe te voegen.

1. Knoflook

Knoflook

We gebruiken dit normaal gesproken in de keuken om de heerlijke smaak en aroma. Echter is knoflook ook een medicinaal voedingsmiddel waar je niet zonder kunt.

 • Ten eerste is dit geweldige ingrediënt rijk aan antioxidanten en anti-ontstekende voedingsstoffen. Deze helpen je lever en bloed te reinigen en dit helpt ziektes voorkomen. 
 • Daarnaast kan het zwavelzuur in knoflook gifstoffen goed afvoeren.
 • Ook heeft het een vochtafdrijvende werking die ontstekingen tegengaat die worden veroorzaakt door vochtophopingen. 
 • Knoflook bevat daarnaast ook belangrijke vitamines en mineralen. Deze helpen ons lichaam en immuunsysteem beter te reageren op verschillende soorten ziekten.

2. Kurkuma

Kurkuma in een natuurlijk kruid dat over de hele wereld bekendheid heeft gekregen vanwege de voedingswaarden en medicinale eigenschappen.

 • Het bevat een hoog gehalte antioxidanten, heeft een anti-ontstekende werking en bevat essentiële voedingsstoffen. Al met al is kurkuma een van de beste manieren om je lichaam te ontgiften.
 • Daarnaast heeft de actieve verbinding, curcumine, een opmerkelijke positieve invloed op de doorbloeding, de werking van de lever en de niergezondheid.
 • Dankzij curcumine is een kleine hoeveelheid kurkuma per dag al genoeg om je lichaam te helpen gifstoffen te elimineren. Ondertussen neutraliseert het ook de negatieve effecten van vrije radicalen. 

3. Rode bieten

Rode Biet
 • Door hun voedingswaarde zijn rode bieten een van de meest complete groenten die er te vinden zijn. Ze bevatten vezels, antioxidanten en andere voedingsstoffen die geweldig zijn voor het reinigen van je lever en bloed.
 • Daarnaast helpt het je pH-niveau in balans te brengen. Dit is erg belangrijk om ontstekingen onder controle te houden en afvalstoffen te verwijderen.
 • Tevens bieden rode bieten ook betaïne en pectine. Dit zijn twee verbinden die elkaars ontgiftende krachten versterken doordat zij de stoelgang verbeteren.

4. Avocado

Wist je dat het dagelijks eten van een stukje avocado je kan helpen om gewicht te verliezen en het risico op hart- en vaatziekten vermindert? 

 • Deze smakelijke vrucht is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het helpt de gifstoffen uit je bloed te verwijderen en verbetert de zuurstofvoorziening in de cellen.
 • Daarnaast bevatten avocado’s essentiële vetzuren. Deze zuren ondersteunen het verwijderen van slechte cholesterol (LDL) en helpen je afweersysteem te reguleren.
 • Als laatste bevatten avocado’s glutathion. Glutathion komt bijna in alle cellen in een hoge concentratie voor en behoort tot de belangrijkste antioxidanten in het lichaam.

5. Kool

Kool

Kool en groene bladgroenten zijn van grote waarde in je dieet om afvalstoffen te verwijderen.

 • Ten eerste helpen hun antioxidanten de gevaarlijke substanties die accumuleren in je bloed uit te schakelen. Dit omvat ook diegene die zich ontwikkelen door medicijnen en pesticiden.
 • Daarnaast helpen de natuurlijke vezels in kool je darmen in beweging te houden en je lever te ontgiften. 

6. Komkommer

Komkommer

Deze plant bevat weinig calorieën vanwege de grote hoeveelheid water.

 • Komkommer is een zuiverende groente die je lichaam helpt om de uitscheidingsorganen perfect te laten werken. 
 • Daarnaast helpen de bestanddelen je lichaam te alkaliseren, zodat het zuurgehalte vermindert, waardoor gifstoffen beter verwijderd kunnen worden.
 • En tot slot zijn komkommers geweldig voor het verbeteren van je bloedcirculatie en het verbeteren van je cognitieve functies. 

7. Aubergine

Als laatste, maar zeker niet de minste, noemen we deze wondergroente, die rijk is aan anthocyanine.

 • Dit geeft het de kenmerkende kleur en de opmerkelijke antioxidanten die je lichaam helpen te reinigen.
 • Daarnaast ondersteunt het regelmatig eten van aubergine de vertering van vetten en vermindert het een teveel aan zuur in het bloed.

Ben je er klaar voor om deze voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen? Zoals je net hebt gelezen, zijn deze groenten allemaal erg gezond en goed voor je. Je kan dit doordeweeks gebruiken om je lichaam in goede conditie te houden.

Eet ze regelmatig en drink hierbij veel water om de zuiverende krachten te versterken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.