Ontgift je lichaam met citroen, gember en komkommer

Citroen, gember en komkommer zijn alle drie behulpzaam bij het tegengaan van vochtretentie en voorzien het lichaam van vitamines en mineralen. Daarnaast bevordert gember ook de opname van voedingsstoffen in ons lichaam.
citroen, gember en komkommer

Een goede lichamelijke en emotionele gezondheid is belangrijk om een goede leefkwaliteit te behouden, ook al gaan de jaren alsmaar voorbij. Er zijn genoeg dingen die we kunnen doen om onze gezondheid te verbeteren en een verscheidenheid aan ziektes te voorkomen die zich ontwikkelen naarmate we ouder worden. Een van de dingen die we kunnen doen om de kwaliteit van ons leven te verbeteren is het regelmatig toepassen van een ontgiftend en zuiverend dieet, zodat alle gif- en afvalstoffen die we niet nodig hebben uit ons lichaam worden verwijderd.

In ons lichaam stapelen zich een hoop gif- en afvalstoffen op die de werking van verschillende essentiële organen kunnen beïnvloeden en zodoende op de lange termijn een aanslag kunnen zijn op onze gezondheid. Deze gifstoffen krijgt het lichaam onder andere binnen door middel van een slecht dieet, milieuvervuiling, het gebruik van chemische producten of zelfs van een sedentaire leefstijl.

Daarom zouden we de natuurlijke ontgiftings- en zuiveringsprocessen in ons lichaam regelmatig een handje moeten helpen, zodat al deze onnodige afvalstoffen uit ons lichaam worden verwijderd.

Er bestaan veel opties om het lichaam op natuurlijke wijzen te zuiveren om de gezondheid te verbeteren. In dit artikel vertellen we je hoe je dit kunt doen door middel van een dieet dat gebruik maakt van citroen, gember en komkommer. Drie ingrediënten die helpen het lichaam te ontgiften en zo de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Waar bestaat dit ontgiftings- en zuiveringsdieet uit?

De bedoeling van dit dieet is dat je een drankje maakt van citroen, gember en komkommer, drie natuurlijke ingrediënten die zuiverende en ontgiftende eigenschappen hebben. De drank drink je vervolgens elke ochtend op een lege maag. Gedurende de rest van de dag drink je nog twee liter.

Tijdens deze ontgiftingskuur is het belangrijk dat je geen verwerkt voedsel, suiker, vet, zuivel of zout eet. Het is de bedoeling dat je naast het drinken van deze drank een dieet aanhoudt dat rijk is aan fruit, groente, granen en mager vlees.

Water met citroen, komkommer en gember

Deze drank is zeer makkelijk om te maken en biedt ongelooflijke voordelen voor je gezondheid. De drie ingrediënten citroen, gember en komkommer zullen helpen gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en zelfs om gewichtsverlies te bevorderen.

Ingrediënten

  • 1 citroen of limoen
  • ½ komkommer
  • ½ gember
  • 1 takje verse munt
  • 1 glas water (200 ml)

Hoe maak je de drank?

Allereerst is het belangrijk dat je de citroen, komkommer en gember, alsook de muntblaadjes goed desinfecteert. Vervolgens snijd je elk ingrediënt in schijfjes, zonder te schillen, waarna je de schijfjes in het glas met water doet. Laat de ingrediënten gedurende de nacht op elkaar inwerken en drink de drank de volgende ochtend. Voeg ijs en honing toe naar smaak.

Welke voordelen biedt deze zuiverende drank?

Citroen-Komkommerwater

Alle ingrediënten in deze drank bieden zeer belangrijke voordelen voor je lichaam.

  • Citroen is een citrusvrucht die bekend staat om zijn ontgiftende en zuiverende eigenschappen die het lichaam helpen afvalstoffen te elimineren en het zuiveringsproces te starten. Deze wereldbekende vrucht is zeer geneeskrachtig dankzij de grote hoeveelheid vitamine C en de antioxidanten die het bevat, die het immuunsysteem sterker maken en ziektes voorkomen. De citroen verbetert de spijsvertering, voorkomt constipatie, gaat opgeblazenheid in de buik tegen, bevordert het afdrijven van vocht en dankzij het hoge vezelgehalte in de vorm van pectine zorgt het consumeren van citroen er ook voor dat het lichaam minder vet absorbeert.
  • Gember heeft een natuurlijke ontstekingsremmende werking, verbetert de spijsvertering en heeft een positief effect op het zenuwstelsel. Een van de hoofdingrediënten is gingerol, dat volgens deskundigen omgezet wordt in een stof die bekend staat als shogaol wanneer gember bewaard en gedroogd wordt. Dit proces is eigenlijk de reden waarom gember zo’n goede ontstekingsremmer is. Gember stimuleert de maagsappen en bevordert de lichamelijke opname van voedingsstoffen uit voeding. De wortel zorgt ervoor dat de stofwisseling op gang wordt gebracht, waardoor het lichaam meer vet zal verbranden en zorgt er daarnaast voor dat overtollig vocht wordt afgedreven.
  • Komkommer is een sterk vochtafdrijvend ingrediënt dat ervoor zorgt dat overtollig vocht dat door het lichaam wordt vastgehouden verwijderd wordt. Daarnaast verbetert komkommer de spijsvertering en bevordert het de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam om de algehele gezondheid te verbeteren. Deze groente is caloriearm en bevat veel water en voedingsstoffen die heilzaam zijn voor de gezondheid. Komkommer bevat per 100 gram maar 13 calorieën en bevat daarnaast kleine hoeveelheden vitamine A, B, C en E alsook mineralen als kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer.