Vet onder de oksels verwijderen met een reeks oefeningen

Als we het vet onder de oksels willen verwijderen, dan moeten we de oefeningen op deze lijst consequent blijven volhouden. Want het kost tijd voordat je resultaten ziet. Combineer de oefeningen met cardiovasculaire trainingen zodat je de beste resultaten behaalt.
Vet onder de oksels verwijderen met een reeks oefeningen

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het vet dat zich in de oksels opstapelt kan voor ongemak zorgen. Bovendien ziet het er niet mooi uit. Om dit aan te pakken stellen we je enkele oefeningen voor. Ze hebben een geweldig effect op het verwijderen van vet onder de oksels.

Het vet in dit deel van het lichaam kunnen we verbergen. Maar we moeten zoveel mogelijk proberen het te verwijderen. Zo schrappen we het ook van onze lijst met zorgen. Lees verder, ontdek hoe je dit kan doen en start vandaag nog!

Oefeningen om het vet onder de oksels te verwijderen

Vandaag zullen we enkele oefeningen bekijken die een eind maken aan het vet onder de oksels. Deze oefeningen zijn erg eenvoudig. Je kunt ze bovendien thuis uitvoeren.

Voor sommige oefeningen heb je halters nodig. Heb je die niet, vervang ze dan door zandzakjes of flessen water.

1. Push-ups op de knieën

Push ups op de knieën

Deze oefening is vergelijkbaar met de gewone push-ups. Maar in dit geval steunen we op onze knieën. We gebruiken ons eigen gewicht om de armen te buigen en onszelf daarna opnieuw omhoog te duwen.

Maar bij deze push-ups zullen we enkele elementen toevoegen om het iets zwaarder te maken.

 • Na tien of twaalf push-ups op de knieën, zoals we hiervoor beschreven hebben, strek je één been uit.
 • Doe dan opnieuw push-ups. Daarna gebruik je het ene been om je te ondersteunen. Het andere been strek je uit.
 • We stellen je nu een variant voor die niet geschikt is voor beginners. Strek beide benen uit en doe gewone push-ups. Hoe lager je kan gaan, hoe beter.
 • Of je nu de push-ups op de knieën of de gewone push-ups doet, probeer met de borstkas de vloer te raken.

2. Zijwaartse vlieg

Vet onder de oksels verminderen

Dit is de tweede oefening op onze lijst van oefeningen om het vet onder de oksels te verbranden. In het ideale geval is het handig als je een hellende bank hebt. Je hebt ook enkele halters nodig.

Heb je geen hellende bank, dan kan je de oefening op een oefenbal doen.

 • Ga liggen op de hellende bank. Breng de armen langs je zij en houd de halters vast.
 • Je moet de armen niet volledig strekken maar ze eerder lichtjes gebogen houden.
 • Ga dan terug naar de beginpositie. Doe drie reeksen van twaalf herhalingen.

3. Voorovergebogen zijwaartse tilbeweging

Ook voor deze oefening moet je halters gebruiken.

 • Om te beginnen ga je rechtop staan met de benen lichtjes gespreid. Buig dan iets voorover.
 • Met half gebogen armen til je de halters aan beide kanten op alsof je probeert te vliegen. Je moet dit in je armen voelen. Maar je mag geen enkele spanning in de nek ervaren.

Meer informatie in dit artikel: 3 fantastische huismiddeltjes tegen nekpijn

 • Je kan deze oefening ook zittend op een bank uitvoeren. Leun dan lichtjes voorover. Maar de beweging is veel doeltreffender wanneer je het staand doet.
 • Probeer drie reeksen van tien tot twaalf herhalingen te doen.

4. Zijwaartse tilbeweging met halters

Vet onder de oksels verminderen met oefeningen

Voor onze vierde oefening om vet onder de oksels te vernietigen heb je ook halters nodig. Deze oefening kan je staand of zittend doen. Maar je zal aan beide kanten ruimte nodig hebben om de armen op te tillen.

Met een halter in elke hand hef je de armen tot op schouderhoogte. Let erop dat je alleen de armen beweegt. Je schouders mogen niet beweging komen. Je mag ook geen enkele spanning in de nek voelen.

Dit is een moeilijke oefening. Je kan dus het beste starten met zeven tot tien herhalingen in drie reeksen. Na verloop van tijd kan het proberen te verhogen tot twaalf herhalingen.

5. Zijwaartse plank

Zijwaartse plank

De laatste oefening op onze lijst is niet zomaar een plank maar een zijdelings plank.

 • Om een zijwaartse plank te doen moet je op je zij liggen. Steun op je onderarm en til het middel op.
 • Probeer je lichaam in een rechte lijn te houden. Tegelijkertijd verhinder je dat je middel zakt. Plaats je andere hand op je heup.
 • Probeer nu zolang mogelijk in deze houding te blijven. Herhaal de beweging drie keer en wissel dan van kant.

Vet onder de oksels kan heel ongemakkelijk zijn

Het vet op deze plaats van het lichaam kan veel ongemak veroorzaken. Als we proberen om kleding zonder bandjes of zelfs gewoon een beha te dragen, dan zien we hoe het vet uitpuilt.

De oefeningen op onze lijst richten zich op het vet onder de oksels. Ze zijn geweldig om een eind te maken aan het vet op deze plaats. Maar je moet ze ook combineren met enkele cardiovasculaire oefeningen.

We moeten er rekening mee houden dat veranderingen niet van de ene op de andere dag gebeuren. Ze vereisen tijd, doorzetting en kleine stappen. Voer dus elke oefening uit, voeg meer herhalingen toe, gebruik zwaardere halters…

Je kunt het! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.