Verlies gewicht en niet je hoofd met dit flexibele dieet

Heb je genoeg van strenge diëten die je alleen maar stress bezorgen? Lees verder om meer te weten te komen over dit eenvoudige, heerlijke en flexibele dieet.
Verlies gewicht en niet je hoofd met dit flexibele dieet
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 23 augustus, 2022

Hoe gaat het met je poging om gewicht te verliezen? Voor de meeste mensen is het een serieus probleem met weinig eenvoudige oplossingen. Als je dat ook zo voelt dan heb je geluk, want het flexibele dieet dat we vandaag delen is erg handig.

We hebben een menu samengesteld waarbij je ingrediënten kunt veranderen, zonder je leven ingewikkelder te maken. Nog steeds niet overtuigd? Lees verder en kom meer te weten over dit eenvoudige maar heerlijke flexibele dieet.

Gewicht verliezen met dit flexibele dieet

Ontbijt

 • 1 portie vlees, kaas of vis
 • 1 kopje groenten die je voorkeur genieten
 • 2 sneetjes volkorenbrood

Het doel van dit ontbijt is om jezelf op te laden zodra je wakker wordt. Het is tijd om gewichtsverlies te bevorderen door de energie te krijgen die je lichaam nodig heeft om wakker te worden en basisfuncties uit te voeren.

 • Als het aankomt op het kiezen van eiwitten, raden we aan om voor de verste te kiezen. Hiermee bedoelen we het vermijden van verwerkt vlees of vis.
 • Kies bij ham en kaas voor soorten die minder zout en conserveringsmiddelen bevatten. Kalkoenfilet is een goede optie, omdat het minder zout bevat.

Gebruik groenten hoe je maar wilt, zolang je je maar aan de aangegeven hoeveelheid houdt. Je zult zien dat het gemakkelijk is om elke dag een andere salade of gebakken gerecht te maken.

Ochtendsnack

Vrouw die kwark eet

Ongeveer halverwege de ochtend of een paar uur na het ontbijt, zal je waarschijnlijk weer honger krijgen. Zelfs als dit echter niet het geval is, moet je toch de volgende snacks uitproberen:

 • Een half kopje fruit en 100 g yoghurt
 • 30 g zelfgemaakte popcorn

Geniet van dit flexibele dieet door je lichaam de juiste hoeveelheid calorieën te geven. Dit kan helpen om je lichaam ervan te weerhouden om vet op te slaan.

Lunch

Voor de lunch kan je menu er als volgt uitzien:

 • 60 g groene salade
 • 1 portie mager vlees
 • 1/2 kopje bonen, rijst of pasta

We raden een groene salade aan, maar je kunt deze vervangen door groenten naar keuze met dit flexibele dieet. Hoe meer kleuren er op je bord liggen, hoe gezonder het is!

Waar je heel voorzichtig mee om moet gaan, zijn koolhydraten. Het is belangrijk om te voorkomen dat je brood eet als je al bonen, rijst of pasta hebt gegeten. Je moet twee van deze koolhydraat-bronnen niet mengen.

Als je na de lunch nog steeds honger hebt, kun je nog een portie of een halve portie groenten toevoegen. Vergeet ook niet om water te drinken. Soms denken mensen dat ze honger hebben, terwijl het in werkelijkheid gewoon dorst is.

Middagsnack

Vrouw die een salade eet

Je zal waarschijnlijk niet afvallen door jezelf te onthouden van voedsel. Je moet altijd vermijden om honger te hebben. Als je jezelf hongerig laat worden, dan slaat je lichaam mogelijk vet op om er zeker van te zijn dat het altijd energie heeft.

Na de lunch raden we aan om iets lichts te eten in dit flexibele dieet. We raden aan om een aantal combinaties te proberen totdat je je favoriete smaken vindt. Vermijd daarnaast altijd commerciële dressings. Je kunt kiezen tussen:

 • 1 kopje groene salade met een zelfgemaakte dressing
 • 1 stuk fruit en 30 g magere kaas

Als je geen zin hebt in kaas, dan kan je dit vervangen door 45 g hüttenkäse of 200 g yoghurt.

Avondeten

Avondeten

Dit flexibele dieet omvat een licht maar toereikend diner. Aangezien je waarschijnlijk kort na het avondeten naar bed gaat en je lichaam minder energie verbrandt, raden we je aan om zo licht mogelijk te eten.

Als je diabetes hebt, vermijd dan fruit dat veel koolhydraten bevat zoals bananen of ananas op siroop. Kies in plaats daarvan voor een appel of peer. Deze bevatten minder suiker. Je kunt kiezen uit drie verschillende menu’s:

 • 45 g hüttenkäse + 1 stuk fruit
 • 180 g gestoomde groenten + 1 gebakken kipfilet + 1 sneetje brood
 • 200 ml yoghurt + een snufje gemalen kaneel + 1 stuk fruit

Hoe klinkt dat allemaal? Probeer dit flexibele dieet eens uit en je zult mogelijk binnen een paar weken een verbetering van je gezondheid merken zonder hongergevoel!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Zhong C., Qu C., Wang B., Liang S., Zeng B., Probiotics for preventing and treating small intestinal bacterial overgrowth: a meta analysis and systematic review of current evidence. J Clin Gastroenterol, 2017. 51 (4): 300-311.
 • O’Neill B., Raggi P., The ketogenic diet: pros and cons. Ahterosclerosis, 2020. 292: 119-126.
 • Ahima RS., Antwi DA., Brain regulation of appetite and satiety. Endocrinol Metab Clin North Am, 2009.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.