Verlies gewicht door je calorie-inname te verminderen

Wist je dat een gebrek aan slaap en niet toestaan dat het signaal van verzadiging bij de hersenen aankomt ervoor kan zorgen dat je aankomt? Onvoldoende slaap kan ook je eetlust stimuleren.
Verlies gewicht door je calorie-inname te verminderen

Laatste update: 28 januari, 2021

Het is onnodig om te zeggen dat calorieën hetgeen zijn waardoor we aankomen en daarnaast zorgen slechte gewoontes en een gebrek aan beweging hier ook voor. Daarom is het verminderen van de dagelijkse calorie-inname vitaal om ons ideale gewicht te behouden en een gezonder gevoel te hebben.

Een programma beginnen om gewicht te verliezen zal niet effectief zijn als we geen rekening houden met de hoeveelheid calorieën die we dagelijks consumeren. We moeten weten hoeveel we nodig hebben om gezond te blijven. Alles hierbovenop zal in vet veranderen en als gevolg daarvan in extra kilo’s.

Voedingsdeskundigen zeggen dat we onze dagelijkse calorie-inname met 500 calorieën per dag moeten verminderen om gewicht te verliezen, maar we kunnen niet simpelweg stoppen met eten. We moeten onze eetgewoontes combineren met een goed bewegingsschema en een gebalanceerd dieet.

Methodes om je calorie-inname te verminderen

Slaap goed

Geloof het of niet, maar gewichtsverlies is gerelateerd aan de hoeveelheid uren die je per dag slaapt.

Onvoldoende slaap vergroot de productie van een hormoon dat niet alleen de eetlust stimuleert, maar ook het signaal van verzadiging naar de hersenen tegenhoudt. Hoe meer aaneengesloten uren je slaapt, des te minder tijd je besteedt aan het denken over eten.

Dit zal ook voordelen voor je gezondheid op andere manieren hebben, zoals:

 • Energie hebben om de dag door te komen.
 • Niet vaak ziek worden.
 • Een betere gemoedstoestand.
 • Stress vermijden, etc.

Probeer je slaapschema te respecteren (ga op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op).

Drink veel water

glazen water

Vloeistoffen zijn niet het enige wat belangrijk is in een dieet, maar de waarheid is dat het drinken van drie liter water per dag vetten metaboliseert (ze langzaamaan elimineert) en het vult ook de maag om je eetlust natuurlijk te onderdrukken.

Dit betekent niet dat je alleen maar water moet drinken en je behoefte om te eten misleidt, maar voordat je chocola of een paar stukjes chips eet, kan je het beste water drinken. Dit zal helpen om giftige stoffen te elimineren en constipatie verlichten. Je huid zal er ook veel mooier uit zien.

A ls je 15 minuten voor het eten een glas koud water drinkt, zal je niet zo gretig zijn om te eten.

Verminder de hoeveelheid suiker

Dit ingrediënt kan gevonden worden in de meerderheid van de samengestelde en kant-en-klare voedingsmiddelen en het doet niks goeds voor je gezondheid, maar juist het tegenovergestelde.

Verminder of elimineer direct je suikerconsumptie om van de voordelen te genieten die je je mogelijk nooit ingebeeld hebt, zoals een stralendere huid en minder gaatjes. Elke eetlepel geraffineerde suiker voegt 20 calorieën toe aan je lichaam en het laat insuline vrij, het hormoon dat helpt om vet op te hopen.

Eet meer fruit en groenten

appels en peren

Voldoende fruit en groenten aan je dagelijkse dieet toevoegen heeft veel gezondheidsvoordelen. Voedingsdeskundigen raden een totaal van vijf porties van deze twee groepen per dag aan. Ze zullen je calorie-inname verminderen en tegelijkertijd de consumptie van andere voedingsmiddelen verminderen.

Kies op het midden van de ochtend tijdens het werk bijvoorbeeld voor een appel of peer in plaats van een gebakje of chocoladecake. Fruit en groenten geven ons:

 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Vezels
 • Water

En andere spoorelementen en in de meeste gevallen minder dan 100 calorieën.

Houd een gezonde bewegingsroutine aan

Het is zonder twijfel de ideale aanvulling om af te vallen en je lunch calorieën te verliezen. Wanneer het lichaam in beweging is, zal het alles wat ‘over’ is verbranden. Het is helemaal niet nodig om naar de sportschool of sportvereniging te gaan. Kies er voor om:

 • Sneller te lopen
 • Te joggen
 • Rennen
 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Met je hond naar het park te gaan

Op deze manier zal je de effecten op korte termijn merken (en je zal het gevoel voorkomen dat de opoffering voor niks is geweest). Beweeg tenminste 30 minuten per dag, waarbij je voldoende afwisseling hebt tussen oefeningen, zodat de spieren er niet gewend aan raken en je je lichaam aan het werk zet.

Kies voor voedingsmiddelen met weinig vet

yoghurt en havermout

Voeg magere zuivelproducten of degene met weinig vet toe aan je dagelijkse dieet zoals:

 • Kwark
 • Yoghurt
 • Magere melk
 • Verse kaas zoals Burgos etc.
 • Mager vlees (kalkoen of kip zonder huid, ossenhaas)
 • Ham zonder vet
 • Gevogelte
 • Vetvrije bouillon

Kies voor vis en eieren in plaats van vlees (drie keer per week).

Matig je consumptie van sauzen en dressings

Aanbevolen dressings voor minder calorie-inname zijn onder andere olijfolie, zonnebloemolie of maisolie. Gebruik ze altijd met mate, omdat ze gezond zijn, maar je ook een hoop energie geven. Op het gebied van sauzen moet je degene uitkiezen met minder vet, zoals tomaat, paprika, magere mayonaise met yoghurt of groenten.

Pas op met de hoeveelheid olie die je gebruikt wanneer je het zelf maakt.

Misschien ook interessant om te lezen:
10 toepassingen van olijfolie die je nog niet kent

Bereid je voeding goed

Er zijn veel manieren om het avondeten en de lunch te bereiden om minder vet toe te voegen aan voedsel of vetten te verwijderen die het al ‘van nature’ bevat. Een rooster is geschikt voor gevogelte, vis en sommige groenten.

Folie is handig voor groenten zoals aardappelen of vis, waarbij je het gekruid hebt voor de smaak en verpakt hebt in papier dat hittebestendig is. Smoren wordt gebruikt voor groenten in een pan met een beetje olie of kookspray. Gestoomd, gekookt of gebakken is een goed idee.

Frituur alleen tijdens speciale gelegenheden

Eén keer per week kan je van iets genieten dat gefrituurd is, want het is niet nodig om het compleet uit je dieet te halen. Als je gepaneerd voedsel maakt, voeg dan een eetlepel water per ei dat je mengt toe, zodat het minder olie absorbeert.

Gebruik papieren doekjes om overtollige olie te verwijderen. Verwijder de huid van gevogelte en elk zichtbaar vet van vlees voordat je dit kookt in stoofpotjes.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hoe je gewicht kan verliezen door je dagelijkse calorie-inname te verminderen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.