Verander met wierook de sfeer in je huis

Wierook helpt ons om ons huis te reinigen en een negatieve sfeer te verwijderen, waardoor het meer harmonieus en kalm wordt. Het werkt onmiddellijk.
Verander met wierook de sfeer in je huis

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 25 augustus, 2022

Alles om ons heen is energie en alle energie heeft een verschillende sfeer. Over het algemeen wordt die ingedeeld in positieve energie en negatieve energie.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze negatieve energie te bestrijden en de sfeer in je huis te veranderen. Eén manier om negatieve energie te verwijderen, is door een traditioneel wierookstokje te gebruiken.

Men zegt dat wierook onmiddellijk werkt en dat het kan helpen om negatieve energie in je huis te verwijderen, zodat je weer kan leven in een kalme en harmonieuze ruimte.

Hoe gebruik je wierook?

  • Wierook wordt in verschillende rituelen gebruikt om de energie in de ruimte of de energie van de persoon die het ritueel uitvoert aan te passen.
  • Bij meditatie wordt wierook gebruikt om mensen te helpen om een gevoel van helderheid, kalmte en focus te bereiken.
  • Op esoterisch gebied wordt het gebruikt voor astrale projecties en lucide dromen.
  • Wierook wordt gebruikt om negatieve energie in het huis of op het werk te bestrijden, omdat gezegd wordt dat het een magneet voor positieve energie is.
  • Wierook kan het beste gebruikt worden op plekken waar je negatieve energie voelt.
  • Personen die zich graag concentreren of in verbinding willen komen met bepaalde ideeën, kunnen hiervoor een speciale soort wierook gebruiken.

Soorten wierook om de sfeer in je huis te veranderen

Harmonie in de Slaapkamer door Wierook

Alhoewel er een hoop verschillende soorten wierook zijn die je kan gebruiken om het gevoel in je huis te veranderen, hebben we een korte lijst samengesteld met de puurste en bekendste soorten om negatieve energie te verwijderen.

1. Wierook

De traditionele wierook staat bekend om het gebruik in kerkgemeenschappen. Het wordt gebruikt om mensen een kalm en vredig gevoel te geven en het is geweldig om stress en angst te verminderen.

Men zegt dat dit één van de meest pure soorten wierook is, omdat het negatieve energie bestrijdt en afgunst, vijanden en dingen die in onze weg staan.

2. Lavendel

Bij deze wierook gaat het om liefde, aantrekkingskracht en romantiek. Ideaal voor rituelen met je partner of om het gevoel in je huis te veranderen wanneer je een afspraakje thuis hebt.

Wierook met lavendel stimuleert schoonheid, is geweldig om andere personen aan te trekken en is ook aanbevolen voor alle mensen die zichzelf mooier proberen te maken.

3. Kaneel

Dit is één van de meest bekende soorten wierook en erg makkelijk te vinden in de winkel. Men koppelt de rook aan passie, seksueel verlangen en lust.

Het is ideaal voor intieme ontmoetingen en om energieën te vergroten. Wierook met kaneel is aanbevolen voor personen die om een bepaalde reden hun energie moeten vergroten.

4. Vanille

Naast dat het je huis een verrukkelijke geur geeft, wordt vanille geassocieerd met intelligentie, gedachten en mentale vaardigheden.

Het is ideaal voor die momenten waarbij je je moet concentreren op het studeren of inspiratie moet krijgen voor een opkomend project.

5. Jasmijn

Dit soort wierook is gerelateerd aan liefde, maar niet noodzakelijk op het gebied van seksuele aantrekking. Jasmijn is perfect voor het versterken van mentale en emotionele connecties, waarbij je focust op de interne schoonheid in plaats van de externe.

Naast dat het geweldig is voor personen die een relatie hebben, is het daarom ook uitstekend om goede vriendschappen aan te trekken.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hoe je wierook kan gebruiken om een betere sfeer in je huis te creëren!

Opmerking: dit artikel is  voornamelijk bedoeld als entertainment. De beweringen zijn niet wetenschappelijk onderzocht en dienen eerder te worden opgevat in een spirituele betekenis. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Koulivand PH, Khaleghi Ghadiri M, Gorji A. Lavender and the nervous system. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:681304. doi:10.1155/2013/681304
  • Moussaieff A, Rimmerman N, Bregman T, et al. Incensole acetate, an incense component, elicits psychoactivity by activating TRPV3 channels in the brain. FASEB J. 2008;22(8):3024‐3034. doi:10.1096/fj.07-101865
  • Morikawa, T., Matsuda, H., & Yoshikawa, M. (2017). A review of anti-inflammatory terpenoids from the incense gum resins frankincense and myrrh. Journal of Oleo Science. Japan Oil Chemists Society. https://doi.org/10.5650/jos.ess16149
  • Friborg JT, Yuan JM, Wang R, Koh WP, Lee HP, Yu MC. Incense use and respiratory tract carcinomas: a prospective cohort study. Cancer. 2008;113(7):1676‐1684. doi:10.1002/cncr.23788

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.