Verander met wierook de sfeer in je huis

Wierook helpt ons om ons huis te reinigen en een negatieve sfeer te verwijderen, waardoor het meer harmonieus en kalm wordt. Het werkt onmiddellijk.
Wierook

Alles om ons heen is energie en alle energie heeft een verschillende sfeer. Over het algemeen zegt men dat er positieve energie en negatieve energie is, wat op verschillende manieren naar voren kan komen en verschillende intensiteiten heeft die we waar kunnen nemen. Men zegt dat de sfeer in onze omgeving gespannen wordt en ons rechtstreeks kan beïnvloeden, wanneer een hoop negatieve energie ophoopt.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze negatieve energie te bestrijden en het gevoel in je huis te veranderen. Eén manier om negatieve energie te verwijderen, is door een traditioneel wierookstokje te gebruiken, wat een combinatie van planten en mineralen met speciale geuren is en dat verbrand wordt om positieve energie aan te trekken. Men zegt dat wierook onmiddellijk werkt en dat het kan helpen om negatieve energie in je huis te verwijderen, zodat je weer kan leven in een kalme en harmonieuze ruimte.

Hoe gebruik je wierook?

 • Wierook wordt in verschillende rituelen gebruikt om de energie in de ruimte of de energie van de persoon die het ritueel uitvoert aan te passen.
 • Bij meditatie wordt wierook gebruikt om mensen te helpen om een gevoel van helderheid, kalmte en focus te bereiken.
 • Op esoterisch gebied wordt het gebruikt voor astrale projecties en lucide dromen.
 • Wierook wordt gebruikt om negatieve energie in het huis of op het werk te bestrijden, omdat gezegd wordt dat het een magneet voor positieve energie is.
 • Wierook kan het beste gebruikt worden op plekken waar je negatieve energie voelt.
 • Personen die zich graag concentreren of in verbinding willen komen met bepaalde ideeën, kunnen hiervoor een speciale soort wierook gebruiken.

Soorten wierook om de sfeer in je huis te veranderen

Harmonie in de Slaapkamer door Wierook

Alhoewel er een hoop verschillende soorten wierook zijn die je kan gebruiken om het gevoel in je huis te veranderen, hebben we een korte lijst samengesteld met de puurste en bekendste soorten om negatieve energie te verwijderen.

 • Amber: Aanbevolen voor personen die willen mediteren en bepaalde informatie willen ontdekken. Ideaal voor personen die een verwarrende tijd meemaken en hun hoofd leeg moeten maken.
 • Ceder: Dit type wierook staat bekend als een bron van kracht en sterkte. Het is vooral aanbevolen voor ruimtes of huizen die recent gerenoveerd of gebouwd zijn, omdat het ze kracht geeft en eenheid in het huis bevordert.
 • Sandelhout: Dit kan gebruikt worden om elk goddelijk wezen of geloof te ontvlammen. Het is aanbevolen voor personen die een gebied van hun huis of kantoor heilig willen maken.
 • Wierook: De traditionele wierook staat bekend om het gebruik in kerkgemeenschappen. Het wordt gebruikt om mensen een kalm en vredig gevoel te geven en het is geweldig om stress en angst te verminderen. Men zegt dat het één van de meest poreuze soorten wierook is, omdat het negatieve energie bestrijdt en afgunst, vijanden en dingen die in onze weg staan verwijdert.
 • Lavendel: Bij deze wierook gaat het om liefde, aantrekkingskracht en romantiek. Ideaal voor rituelen met je partner of om het gevoel in je huis te veranderen wanneer je een afspraakje thuis hebt. Deze soort wierook stimuleert schoonheid, is geweldig om andere personen aan te trekken en is ook aanbevolen voor alle mensen die zichzelf mooier proberen te maken.
 • Kaneel: Dit is één van de meest bekende soorten wierook en erg makkelijk te vinden in de winkel. Het wordt gekoppeld aan passie, seksueel verlangen en lust. Het is ideaal voor intieme ontmoetingen en om energieën te vergroten. Kaneel-wierook is aanbevolen voor personen die om een bepaalde reden hun energie moeten vergroten.
 • Vanille: Naast dat het je huis een verrukkelijke geur geeft, wordt vanille geassocieerd met intelligentie, gedachten en mentale vaardigheden. Het is ideaal voor die momenten waarbij je je moet concentreren op het studeren of inspiratie moet krijgen voor een opkomend project.
 • Jasmijn: Dit soort wierook is gerelateerd aan liefde, maar niet noodzakelijk op het gebied van seksuele aantrekking. Jasmijn is perfect voor het versterken van mentale en emotionele connecties, waarbij meer gefocust wordt op de interne schoonheid in plaats van de externe. Naast dat het geweldig is voor personen die een relatie hebben, is het daarom ook uitstekend om goede vriendschappen aan te trekken.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hoe je wierook kan gebruiken om een beter huis te creëren!