2 minuten mediteren voor een betere gezondheid

Naast genetische en omgevingsfactoren heeft een gezond leven impact op lichaam en geest. Elke dag de tijd nemen voor meditatie is daarom erg belangrijk.
2 minuten mediteren voor een betere gezondheid

Laatste update: 14 februari, 2019

De meeste mensen zullen waarschijnlijk wel gehoord hebben dat veel ziekten in de geest ontstaan en dat een negatief ingestelde persoon, vol ongezonde emoties, vaker ziek wordt dan mensen die leven met een positieve en hoopvolle houding. Je moet dan dingen veranderen voor een betere gezondheid.

Hoewel we de betekenis van genetische en omgevingsfactoren niet kunnen ontkennen, kunnen we wel de impact die een gezond leven heeft op ons lichaam en geest waarderen.

2 minuten per dag mediteren voor een betere gezondheid

Dat is waarom het zo belangrijk is dat je elke dag 2 minuten voor diepe meditatie reserveert, waarin je je dagelijkse problemen vergeet en contact maakt met je binnenste om jezelf te reinigen van alle negatieve houdingen of emoties, die je gedurende de dag hebt ervaren.

Dit lijkt ongelooflijk, maar het is indrukwekkend hoe een simpele verandering van je attitude je leven kan veranderen. Een gespannen lichaam is kwetsbaar voor ziekten, omdat het immuunsysteem is verzwakt. Kortom, je verdediging kan uitgeput raken.

Als je om te beginnen meditatie overweegt voor een betere gezondheid, als een instrument om het evenwicht in het lichaam en geest te vinden, zou je al een zeer belangrijke stap in de goede richting nemen.

Adem diep in…

geluk

Het begeleiden van je meditatie met een langzame en diepe ademhaling is nog beter. Vaak, en zonder het te merken, wordt onze ademhaling oppervlakkig gedurende de dag. De noodzakelijke zuurstof voor de cellen kan dan niet op de juiste manier de longen bereiken en het hele proces neemt langzaam af.

Zuurstof is een onmisbaar element voor een goede lichamelijke gezondheid. Meditatie helpt de hartfrequentie en stelt het hart in staat om harmonieuzer te werken. Je zult merken hoe de snelheid van je hartslag langzamer wordt en je constante spanning zal verminderen.

Begrijp jezelf…

Het lijkt misschien een beetje onlogisch om te zeggen dat door middel van meditatie je jezelf beter kan leren kennen. Het is echter waar dat je je vaak v erdrietig of ontevreden voelt, zonder te weten wat de oorzaak is van deze gevoelens.  

Wat er gebeurt is, dat door al die zorgen en verplichtingen je jezelf een beetje vergeet en je een machine wordt die zijn diepste behoeften negeert. Dat alles is de primaire oorzaak waardoor je jezelf ongelukkig voelt.

We leven volgens de regels van de maatschappij en doen wat we ‘moeten’ doen, met een bepaalde agenda. Heb je er ooit over nagedacht of de situatie zoals je nu leeft, is wat je echt wilt? Leef je om andere mensen te behagen?

Help jezelf met dagelijkse meditatie. Ik beloof je, dat je in staat bent om alle antwoorden in je binnenste te vinden. Vergeet niet dat het nooit te laat is om de weg naar het ware geluk in te slaan, dus wees niet bang op zoek te gaan naar je ware ik.

Misschien ook interessant om te lezen:
Eigenliefde 101: om van jezelf te houden, hoe doe je dat?

Hou van jezelf en geloof in jezelf…

Maak kennis met je innerlijke kracht en het belangrijkst: leer om van jezelf te houden. Dit is de enige manier waarop je in staat bent om de prachtige mens die je bent, te laten zien. Om anderen van je te laten houden, moet je eerst van jezelf houden. Om ervoor te zorgen dat anderen je respecteren, moet je het eerst zelf doen.

Het is op dezelfde manier dat je andere mensen in je laat geloven, om al je potentieel te tonen en van een volwaardig leven genieten, vrij van angsten, vol met uitdagingen en de mogelijkheid tot het cultiveren van je vaardigheden.

Gebruik hiervoor deze prachtige meditatie. Verwijder barrières in je lichaam en geest, laat ze werken in volledige harmonie. Elimineer negatieve gedachten en vervang ze door positieve. Jij en je dierbaren zullen je dankbaar zijn en zullen je terugbetalen voor deze verandering.

Laat je dus inspireren en ontdek van dag tot dag de fantastische positieve effecten van meditatie op je leven. Je zal in staat zijn om innerlijke rust te bereiken.

Let op: je meditatiesessie moet zijn zoals JIJ het wilt. We raden het gebruik van zachte muziek aan en de geur van je keuze, zonder natuurlijk een rustige omgeving met zacht licht te vergeten. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.